Merkwaardigeliefde

Het duo Rundfunk, bestaande uit Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde

Hausmagger - Fijne Vent

Peter en de vliegende autobus is een Nederlandse jeugd-speelfilm uit 1976. Het scenario is geschreven door Piet Geelhoed en de regisseur van de film is Karst van der Meulen. Met rollen van Lex Goudsmit, Joost Prinsen en Martin Brozius. Zoals bij alle films van Van der Meulen, is de muziek uitgevoerd door Tonny Eyk. LEGO, C&A, Volvo, Frans de Witte en Jamin staken geld in de film. De film nam deel aan de competitie op het filmfestival van Moskou in 1977 en werd goed ontvangen bij de pers. De film is op de televisie door de VARA uitgezonden en is sinds 2006 verkrijgbaar op dvd.

De familie Duineveld bestaat uit vader Dirk (Jack Wouterse), zwager Renée (Frans van Deursen), dochter Tilly (Juul Vrijdag) en moeder Gans. Het gezin heeft een pension dat is toegewezen aan asielzoekers, waarvan NokNok (Job Gosschalk) een is.

Oorspronkelijk was dit hoofdstuk 1 van het boek, oorspronkelijke titel: De dood van de smalle oude man. Engelstalige titel: The old man.

Oorspronkelijk was dit hoofdstuk 4 van het boek, oorspronkelijke titel: Maar de wielrijder treft geen blaam. Engelstalige titel: Sailor between ship and shore

Oorspronkelijk was dit hoofdstuk 5 van het boek, met dezelfde titel. Engelstalige titel: A shopkeeper is not returning.

Alleman is een Nederlandse documentairefilm uit 1963 in zwart-wit van Bert Haanstra. De film is ook bekend onder de titels Everyone, The Human Dutch, Zwölf Millionen.
De film is de best bezochte documentairefilm van Nederland, en een van de 10 best bezochte films in de Nederlandse cinema. Internationaal gezien won de film diverse prijzen zoals een Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn, Publieksfilm op het filmfestival van Adelaide, genomineerd voor een BAFTA-award en genomineerd voor een Oscar. Hij trok ook veel publieke belangstelling in het buitenland.
Simon Carmiggelt, die mede aan het verhaal schreef, doet de voice-over, voor de buitenlandse vertaling werd Peter Ustinov aangetrokken als voice-over. De film laat Nederland en zijn bewoners zien in hun dagelijks bestaan, vele verschillende levenswijzen worden op komische, maar ook serieuze wijze gefilmd. De film wordt als uniek gezien, omdat hij vlak voor het ontstaan van de hippie-cultuur werd gemaakt.
Op 2 december 2007 werd Alleman tijdens het IDFA-festival uitgeroepen tot beste Nederlandse documentaire sinds 1945

Mythen der mensheid - De vliegende Hollander

De Kift - Hoofdkaas

De familie Duineveld bestaat uit vader Dirk (Jack Wouterse), zwager Renée (Frans van Deursen), dochter Tilly (Juul Vrijdag) en moeder Gans. Het gezin heeft een pension dat is toegewezen aan asielzoekers, waarvan NokNok (Job Gosschalk) een is.

Vader Dirk D. Duineveld roept regelmatig zijn stopwoord "fuckeroni!". Dochter Tilly (vaak "Tilly Billy" genoemd) probeert aan de man te komen of een kind te krijgen, iets wat voor haar zeer moeilijk is. In de eerste serie wordt moeder Gans achtereenvolgens door Marieke Heebink, Debby Korper, Carine Korteweg, Sacha Bulthuis, Myranda Jongeling en Lineke Rijxman gespeeld. Het enige wat in de zes afleveringen aan haar hetzelfde blijft is de rode pruik. In de tweede serie ligt ze in coma in de comakamer. Er is ook een aflevering waarbij Andre Rieu op de hak wordt genomen. Regelmatig zijn er ook verwijzingen naar Rien Poortvliet.

In 1999 is bij Uitgeverij De Harmonie de serie op video uitgekomen. Deze is echter niet meer verkrijgbaar. De afleveringen werden gemiddeld door ongeveer 235 duizend kijkers bekeken, maar de recensies waren niet altijd even positief. De serie werd zowel door Maarten Huygen in NRC Handelsblad als door Cornald Maas in de Volkskrant afgebrand.

Opeens doet huidskleur er heel erg toe bij het NOS Journaal. Niet een man, maar een witte man, pleegde volgens het staatsnieuwsprogramma die verschrikkelijk aanslag in Las Vegas. Ten eerste zijn wij blanken blank en te tweede noemen ze verder nooit de daders huidskleur.

Farewell Sid Haig, you're gonna be missed

Herman Finkers - Daarboven In De Hemel

Dirkjan wordt niets minder dan wereldleider. In dit bijna 3 minuten durende epos volgen we zijn opmars tot dictator. Zal Dirkjan veel obstakels op zijn pad vinden? Waar komt zijn machtshonger zo plotseling vandaan? En vooral: wat is zijn Grote Plan?

Animatie en Regie: Wilfred Ottenheijm en Remco Polman
Scenario: Mark Retera, Wilfred Ottenheijm en Remco Polman
Dirkjan Heerst! is een film van Mooves en is gemaakt in het kader van Ultrakort! Een programma van het Filmfonds en Pathé.
© Mooves

O denneboom, o denneboom.
Wat zijn je takken wonderschoon
Ik heb je laatst in 't bos zien staan
toen zaten er geen kaarsjes aan.
O, Denneboom, o denneboom.
Wat zijn je takken wonderschoon

Grapjes, liedjes en verhaaltjes van Pino, Tommie, Ieniemienie en Piet uit Sesamstraat.

Afkomstig van een cassettebandje dat ik des tijds van Koos leende.

SHOW MORE

Created 4 months, 2 weeks ago.

19 videos

CategoryOther