Merkwaardigeliefde

De Kift - Hoofdkaas

De familie Duineveld bestaat uit vader Dirk (Jack Wouterse), zwager Renée (Frans van Deursen), dochter Tilly (Juul Vrijdag) en moeder Gans. Het gezin heeft een pension dat is toegewezen aan asielzoekers, waarvan NokNok (Job Gosschalk) een is.

Vader Dirk D. Duineveld roept regelmatig zijn stopwoord "fuckeroni!". Dochter Tilly (vaak "Tilly Billy" genoemd) probeert aan de man te komen of een kind te krijgen, iets wat voor haar zeer moeilijk is. In de eerste serie wordt moeder Gans achtereenvolgens door Marieke Heebink, Debby Korper, Carine Korteweg, Sacha Bulthuis, Myranda Jongeling en Lineke Rijxman gespeeld. Het enige wat in de zes afleveringen aan haar hetzelfde blijft is de rode pruik. In de tweede serie ligt ze in coma in de comakamer. Er is ook een aflevering waarbij Andre Rieu op de hak wordt genomen. Regelmatig zijn er ook verwijzingen naar Rien Poortvliet.

In 1999 is bij Uitgeverij De Harmonie de serie op video uitgekomen. Deze is echter niet meer verkrijgbaar. De afleveringen werden gemiddeld door ongeveer 235 duizend kijkers bekeken, maar de recensies waren niet altijd even positief. De serie werd zowel door Maarten Huygen in NRC Handelsblad als door Cornald Maas in de Volkskrant afgebrand.

Opeens doet huidskleur er heel erg toe bij het NOS Journaal. Niet een man, maar een witte man, pleegde volgens het staatsnieuwsprogramma die verschrikkelijk aanslag in Las Vegas. Ten eerste zijn wij blanken blank en te tweede noemen ze verder nooit de daders huidskleur.

Farewell Sid Haig, you're gonna be missed

Herman Finkers - Daarboven In De Hemel

Dirkjan wordt niets minder dan wereldleider. In dit bijna 3 minuten durende epos volgen we zijn opmars tot dictator. Zal Dirkjan veel obstakels op zijn pad vinden? Waar komt zijn machtshonger zo plotseling vandaan? En vooral: wat is zijn Grote Plan?

Animatie en Regie: Wilfred Ottenheijm en Remco Polman
Scenario: Mark Retera, Wilfred Ottenheijm en Remco Polman
Dirkjan Heerst! is een film van Mooves en is gemaakt in het kader van Ultrakort! Een programma van het Filmfonds en Pathé.
© Mooves

O denneboom, o denneboom.
Wat zijn je takken wonderschoon
Ik heb je laatst in 't bos zien staan
toen zaten er geen kaarsjes aan.
O, Denneboom, o denneboom.
Wat zijn je takken wonderschoon

Grapjes, liedjes en verhaaltjes van Pino, Tommie, Ieniemienie en Piet uit Sesamstraat.

Afkomstig van een cassettebandje dat ik des tijds van Koos leende.

SHOW MORE

Created 1 month ago.

9 videos

CategoryOther