Peter_Heine

channel image

Peter_Heine

Peter_Heine

subscribers

Op zaterdag 13 april 2024 vond de 25e Truckrun van Spijkenisse plaats.
De start was om 10.30 uur aan de Curieweg in Spijkenisse. De rit ging verder langs Rozenburg, Brielle, Hellevoetsluis, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Hekelingen en weer terug naar Spijkenisse.
Met 125 vrachtwagens hadden de bijrijders, mensen met een beperking, de dag van hun leven. Onderweg met grote belangstelling van het publiek die zich langs de route had verzameld, werd er flink wat getoeterd. Een onvergetelijk dag voor de deelnemers en de organisatie.
Info op: https://truckrunspijkenisse.nl/

Videografie. https://peterheine.com

De 46e editie van Kom in de Kas werd op zaterdag 6 april 2024 ook deelgenomen door 10 bedrijven op Voorne-Putten.
Wegens tijdgebrek, wegomleggingen en enorme drukte, konden slecht 4 bedrijven worden bezocht.
Het publiek kwam massaal naar de land- en tuinbouwbedrijven om zich te oriënteren op de voedselproductie. Omdat, zoals een van de bezoekers terecht opmerkte: ´Dat kinderen niet denken dat het eten alleen uit de supermarkt komt´.
Info: https://www.boerenentuinders.nl/
Videografie: https://peterheine.com/

Het is weer gelukt. Mede dank zei het mooie weer op 1 april 2024, konden de Geuzen de Spanjaarden weer verslaan.
Bezoekers die met de auto wat later aankwamen werden verwezen naar het Geuzenpark omdat de parkeerruimte bij het centrum vol was. Dat betekende dus nog wat extra meters lopen. De sfeer was als vanouds oergezellig.
Het wordt vaak vergeten, maar de acteurs die het spel ´Om de sleutel van de stad´spelen zijn allen amateurs. Zij doen dit allemaal vrijwillig in hun vrije tijd, al met al is het niveau van de live-presentatie professioneel. Na het spektakel die weer eindigde met het ophangen van de Spaanse commandant bleef het nog lang druk bij de horeca in het centrum.

Info: https://www.1aprilbrielle.nl/
https://1aprilvereniging.nl/

Camera: Dji ACTION 4 - 4K50 16:9 Pro
RS Geluid standaard noisereduction
Montage DaVinci Resolve Studio 18.6
LUT: OSMO Action 4 D-Log M to Rec.709 V1

Videografie: Peter Heine https://peterheine.com/

Paul Groothuizen, Poorter van het jaar 2023, opende op woensdagmiddag 28 februari de winkel van de Geuzennaald. In zijn toespraak pleite hij om de niet meer gedragen 1 april kleding aan de Geuzennaald terug te geven, zodat deze hersteld en opnieuw in omloop kan worden gebracht. De opening ging met het ontkurken van een fles ´champagne´ met een verrassend resultaat.

Paul Groothuizen, Poorter of the Year 2023, opened the Geuzennaald store on Wednesday afternoon, February 28. In his speech he advocated returning the no longer worn April 1 clothing to the Geuzennaald, so that it could be repaired and put back into circulation. The opening was with the uncorking of a bottle of 'champagne' with a surprising result.

In de Catharijnekerk werd op zaterdag 24 februari 2024 de modeshow gehouden van de 1 April Vereniging https://1aprilvereniging.nl/. De prachtige kleding is in de afgelopen maanden gemaakt door de dames van de Geuzennaald. De getoonde kleding werd na de introductie van de voorzitter van vakkundig commentaar voorzien door Marleen Deur. De 16de -eeuwse kleding is vanaf woensdag 28 februari te koop in Bastion VIII (aan het einde van de Kruithuisstraat, achter de Witte de Withstraat te Brielle).
Video: https://peterheine.com/

Deze video is overgenomen van X (Twitter) en met Nederlandse ondertiteling.
Niet perfect, zeg maar soms heel slecht! Doch goed genoeg om het gesprek te volgen en daarom toch maar geplaatst.

Op de verjaardag van de 1 April Vereniging in Brielle werd de Poorter van het Jaar bekendgemaakt. Vooraf gaf voorzitter Wim van Noord een overzicht van het afgelopen jaar. Aan burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Voorne aan Zee de eer, om in zijn laatste jaar als burgemeester, de benoeming bekend te maken. Om in aanmerking te komen voor deze eretitel moet deze persoon zich met name voor de vereniging verdienstelijk hebben gemaakt. Naast bijzondere verdiensten voor de 1 April Vereniging moet een kandidaat zich ook daadwerkelijk en aantoonbaar onderscheiden hebben, voor Brielle, om voor deze eretitel in aanmerking te komen. Dus hij of zij moet zich ook voor andere activiteiten of organisaties binnen de inzetten.
De eer viel, tot diens grote verrassing, toe aan Paul Grootscholten. Buiten de medaille en de oorkonde was er ook nog bloemen voor zijn vrouw en werd er met de aanwezige ´oude Poorters´ een groepsfoto gemaakt. Voor Paul zal 2024 een extra druk jaar worden,

Info 1 aprilvereniging: https://1aprilvereniging.nl/
Video: https://peterheine.com/

Op de nieuwe locatie het Quackstrand aan de Oever vlak naast de Haringvlietdam werd weer de Nieuwjaarsduik gehouden. Met een stevige wind, wat zonneschijn en een regenbuitje werden de meer dan 150 deelnemers door Bram Kap en Lauret Tromp verwelkomd. Na de inschrijving en de warming-up renden de helden onder toeziend oog van de Reddingsbrigade het koele water van het Haringvliet in. Enkele deelnemers kregen er geen genoeg van en gingen nog een keer het water in.
Na afloop kregen de deelnemers hun bewijs van deelname en een kop warme erwtensoep.
Een kistje met 3 flessen wijn, beschikbaar gesteld door Boelies, was de prijs voor de beste outfit.
De organisatie werd mede mogelijk gemaakt door Promotie Hellevoetsluis, Scouting Hellevoetsluis, Helvoetse Reddingsbrigade, KVN EHBO Hellevoetsluis, Boelies en Unox.

De video is aangemerkt als gemaakt voor kinderen, dus reacties zijn niet mogelijk. U kunt wel reageren op de website(s) en facebook van de media en op: https://peterheine.com/

Het nieuwe jaar is in Spijkenisse weer ingeluid met een grote hoeveelheid vuurwerk. Vanuit de deuropening enkele opnamen. Het regende die nacht ook nog, maar dat was geen belemmering voor de vuurwerkshow die tot in de vroege ochtend voortduurde.
Vanaf deze plaats wens ik iedereen het allerbeste toe voor 2024.

PH.

Hellevoetsluis begint het jaar met een frisse duik. Bij het Quackstrand organiseert Scouting Hellevoetsluis en de Reddingsbrigade samen met de sponsors Unox, Boelies en Stichting Promotie Hellevoetsluis op 1 januari 2024 een Nieuwjaarsduik. Inschrijven kan vanaf 11.00 uur en na de opwarming om 11.45 uur valt het startschot om 12 uur. Samen met honderden andere locaties in Nederland.
Deelnemers krijgen de beroemde Unox-muts en na afloop bij Boelies een kop warme erwtensoep.
Het kan behoorlijk waaien aan het Haringvliet, dus houd daar rekening mee.

Op zaterdag 16 december 2023, om precies 14.00 uur, werd voor de vierde achtereenvolgende jaar de feestelijke kerstboomverlichting ontstoken. Deze was dit jaar eveneens versierd met maar liefst 100 grote gouden kerstballen.
Tijdens dit evenement werd er op traditionele wijze gezongen door een kerstkoor, bestaande uit naar schatting 20 deelnemers. Tevens was er een mini-parade met een sfeervolle sneeuwambiance.
In aanwezigheid van de wethouders, de Kerstman en de aanwezige kinderen werd er j gezamenlijk afgeteld van 10 tot 0, waarna met een ceremoniële druk op de knop de kerstboom en het winkelcentrum sfeervol verlicht werd.

Sinterklaas had zich verslapen, maar gelukkig kon hij een snelle auto regelen. Met een Porsche reed hij in volle vaart de Markt in Heenvliet op waar de kinderen hem al stonden op te wachten.
Wethouder Hamerslag van de gemeente Nissewaard had voor deze gelegenheid de oude burgemeestersketting van Heenvliet omgehangen om Sint Nicolaas welkom te heten. Hij wilde graag ook een ritje in de snelle auto van de Sint maken, maar of dat ook mocht??
Vele foto´s van de kinderen werden er gemaakt met de Pieten en Sinterklaas terwijl de Prometoeters sinterklaasliedjes speelden. Daarna gingen ze naar de sporthal voor het Sinterklaasfeest.

Organisatie: http://www.ovsheenvliet.nl/
Videografie: https://peterheine.com/

Sinterklaas voer op zondag 19 november 2023 weer met het Geuzenschip de Prinz Admeriael naar Brielle. Daar stonden honderden kinderen hem op te wachten. De organisatie maakte van de intocht live beelden die op Facebook werden uitgezonden. Een samenvatting hiervan is nu ook op YouTube te zien. Het bijbehorende geluid was niet synchroon en is vervangen door draaiorgelmuziek.

De meeste partijen worden door de media genegeerd. Ook Forum voor Democratie krijg alleen maar ruime aandacht als haar leider Thierry Baudet gewelddadig wordt aangevallen. In deze video de gehele bijeenkomst met de standpunten die tijdens de meeting in Rotterdam op zondagmiddag 19 november werd gehouden.
Meer informatie is te vinden op hun website https://fvd.nl/

Vele huisartsenposten zijn de afgelopen jaren gesloten. Reden voor de Stichting Acute Zorg VPR om bij de raadscommissie Zorg, Welzijn, Cultuur en Sport van de gemeente Rotterdam te pleiten voor actie. Door middel van het inpreekrecht verwoorde Willem Heijdacker zijn pleidooi en beantwoorde vragen van de commissieleden.

Opname van de raadzaal in Rotterdam op 15 november 2023.

Op zaterdagavond 28 oktober 2023 organiseerden de bewoners van Hekelingen (gemeente Nissewaard) weer een fantastische Halloween.
Zeer veel woningen deden mee en bijna alle kinderen van Hekelingen liepen de lange route door het dorp. De start en finish was bij het Dorpshuis.
Een zeer geslaagd avondje 'griezelen' die net voor de regenbuien toch door kon gaan.

Videografie: https://peterheine.com/

De 63e koeienwedstrijd met enkele agrarische demonstraties was met ruim 3500 betalende bezoekers weer een succes. De dames (koeien) lieten zich door de jury bewonderen en er de beste/mooiste werden beloond met een prijs. Verder veel activiteiten voor de kinderen, kramen met streekproducten, paardrijden, demo´s met honden en schapen enzovoort. De dag begon nat, maar klaarde snel op.

World Wide Demonstrations Netherlands organiseerde op 20 mei 2023 een demonstratie voor vrede in Den Haag. Ondanks dat er nauwelijks publiciteit was over deze demonstratie kwamen toch nog enkele honderden deelnemers naar het Koekamp op deze mooie zaterdagmiddag. Voorafgaand trad Spacegirl [email protected] met 3 nummers. (Het kan zijn dat ik deze moet verwijderen als dit door auteursrechten claims de video niet zichtbaar is) Daarna startte een wandeling van 7 kilometer naar de ambassades van Oekraïne en de Russische Federatie waar bloemen werden gelegd. Opvallend was de enorme politiemacht die rondom de Russische ambassade was opgesteld.
Onder politiebegeleiding kwamen de betogers weer op het Koekamp aan. Daar kwamen enkele sprekers hun visie geven op de oorlog in Oost-Europa.
Drie sprekers zijn hier wegens de voorschriften die YouTube stelt, niet te zien en te horen, maar natuurlijk wel hier.
Elke laatste zondag van de maand is er vanaf 12 uur ´s middags een vredesdemonstratie op de Dam in Amsterdam.
De video op Bit Chute is sterk gecomprimeerd wegens de beperking van de grootte. De beeldkwaliteit is daardoor niet optimaal.

Zie ook https://peterheine.com/

Politiek en media schreeuwen weer ´moord en brand´ als zij wordt opgewacht een aangesproken over het door D66 gesteunde beleid om de boeren weg te saneren. Zie hier wat er zich echt afspeelde.

Ook een verwijderde video van YT. Een demonstratie van-met o.a. Tinus Koops in Hilversum. Ook deze demonstratie werd aan het einde voortijdig beëindigd wegens het niet houden aan de anderhalve meter afstand. Ook POW-nieuws met ´de Slijptol` kwam nog even langs.
Tijdschema van de video:
00:00:00 Opening
00:00:29 De POW-nieuws microfooncap
00:02:33 'Slijptol' op het podium
00:04:50 Welkom door Tinus Koops
00:10:04 Solomon Genial Messenger
00:14:33 Introductie Floor
00:15:35 Floor's toespraak
00:17:11 Lied van Floor
00:21:45 Over de vliegtuigen van https://artsenvoorwaarheid.nl/
00:23:03 Bericht van Mordechai Krispijn
00:25:44 Laatste waarschuwing
00:26:24 2e optreden van Solomon Genial Messenger
00:30:17 Toespraak van Willem Engel
00:40:51 Maak het wat Luchtiger!
00:41:21 Steven de Oude & Jonethan Krispijn
00:54:51 Bianca Wagt met 'Het is Begonnen'
01:01:25 Oh, Oh
01:01:53 Zang uit een afvalbak?
01:05:53 Slot (01:04:50)
01:06:17 Interview van LNN met Stanley ter Haar door Daphne en Arjen (01:05:14)

Ook deze video is van/door youtube verwijderd. Dit om nooit te vergeten!
--------
In het Westerpark van Amsterdam hielden de Vrouwen voor Vrijheid https://www.vrouwenvoorvrijheid.com/ op 4 september 2021 een manifestatie. Samen met andere organisaties zoals Keuzevrijbijmij, Wij de Ouders, Artsen Collectief en Zorgmedewerkers die een nieuwe samenleving creëren waarin vrijheid, gezondheid, respect en zingeving centraal staan. Een inspirerende informatieve middag die een dag later werd gevolgd door de grootste demonstratie in jaren wederom weer in Amsterdam

Tijdschema van de video:
00:00:00 Introductie
00:02:24 Olaf Weller - ondernemer Keuze Vrij Bij Mij
00:07:38 Ed Kortekaas - Wij de ouders
00:14:40 Fiona Zwart - Wij de Ouders
00:19:34 Lidewij Hoorntje - Medisch Specialist
00:35:20 Leoni Bos
00:39:35 Jan Storms - Schrijver/Wetenschapper
00:49:58 Shohreh Feshtali - Schrijfster van het boek ‘Gesluierde jaren’
01:01:05 Leoni Bos met om
01:07:00 Tisjeboy Jay
01:10:24 Enkele woorden van Tisjeboy Jay
01:14:53 Nadia Denise Duinker - horeca ondernemer
01:34:55 Isabelle Chappin - Inspirational Guide
01:51:47 Slot

Op het kanaal van Vrouwen Voor Vrijheid zijn - mits deze nog bestaat - ook de opnamen van deze en voorgaande manifestatie te bekijken. https://www.youtube.com/channel/UCZTuA-94qywm2aeDwWBL-lw

Kopie van Twitter
🇬🇧 David Icke reageert op zijn inreisverbod:
"Why this extraordinary, over the top response to one man, coming to Amsterdam, speaking for half an hour at a peace rally? Because they know I know ... and what you're seeing here is panic over one man and what he's got to say."👍👍

EN - On Sunday afternoon, October 30, a demonstration against Dutch government policy was held in the Maasstad. Shortly before the end, the leading demonstrators went in a different direction than the apparently agreed route and the police responded by blocking the road. A few more arrests were made in pursuit, including a woman from eastern Ukraine.

NL -
Op zondagmiddag 30 oktober werd in de Maasstad een demonstratie tegen het Nederlandse regeringsbeleid gehouden. Even voor het einde gingen de voorste betogers een andere kant op dan de blijkbaar afgesproken route en de politie reageerde hierop met een blokkade van de weg. Achtervolgend werden nog enkele aanhoudingen vericht, waaronder een vrouw uit Oost-Oekraïne.

Op 10 en 11 september 2022 ging men in Brielle terug in de tijd. Op en rond de Bastions waren diverse activiteiten en demonstraties die deden denken aan de 16e en 17e eeuw. Meer informatie is, of was, te vinden op https://beleefbrielle.nl/
De video is op de tweede dag opgenomen door https://peterheine.com/ en laat enkele hoogtepunten van deze dag zien.

Op de Dag van Verbinding, gehouden op 15 augustus 2020 op het Malieveld in Den Haag, waren verschillende sprekers uitgenodigd. Voor duizenden demonstranten vertelde Anne-Marie van Raaij-Schouten, namens de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken, het een en ander over vaccins. De (geheime) samenstelling en risico's kwam ter sprake evenals de lakse houding van overheidsinstanties.

Ondanks de 2626 weergaven en 169 likes op YT, deze, wegens de steeds weer scherpere aanpassingen van hun richtlijnen, ook maar verwijderd.

SHOW MORE

Created 3 years, 9 months ago.

120 videos

Category People & Family

Video's met persoonlijke interesses, met hoofdzakelijk persoonlijk materiaal gemaakt in Nederland. Met diverse onderwerpen.
Foto's en artikelen op mijn website https://peterheine.com