Put Hrista

Put Hrista

Put_Hrista

subscribers

Danas svi pričaju o pravima, a zaboravili su ovu bitnu stavku, bez koje ona ne mogu da postoje.

Društvo bez ambicije ne može da opstane, a zavist i pohlepa su njeni primarni protivnici.

Učenje o sedam smrtnih greha i sedam Hrišćanskih vrlina veoma je važno za Hrišćanski život. Međutim, od ovog učenja nemaju koristi samo Hrišćani, budući da su prednosti vrlinskog života konkretne i uočljive.

Moj odgovor na pitanje "Šta je najvažnije što ja treba da znam?"

Nikada ne odustajte od principa borbe!

Sigurno je da su mnogi svesni važnosti podizanja nataliteta našeg naroda, ali red je da se u detalje objasni zašto je to važno, i iz psihološkog i iz političkog ugla, kao i kako da tome doprinesemo.

Zašto su marksizam, kapitalizam i sve ideje koje iz njih proističu suštinski materijalističke i antiduhovne političke ideje? Zašto su one loše ideje čak i ako ne verujete u nešto više od materijalnog? Objasnićemo u ovom klipu.

Smirenje i sposobnost dugotrpljenja su dve od najvažnijih, ako ne i najvažnije ljudske vrline. Mnogi ljudi, uključujući i moderne Hrišćane, ne smatraju ih mnogo bitnim, jer im ovozemaljski efekti tih vrlina nisu toliko uočljivi. Zato ćemo u ovom videu navesti neke primere efekata koje ovakvo ponašanje može imati.

"Demokratija je ono kada dva vuka i ovca glasaju šta će biti za večeru." - Džejms Bovard

Negativne misli su normalna pojava u našim životima, ali koje je njihovo poreklo i kako možemo da umanjimo njihovu učestalost?

Kao reakciju na to što ljudi masovno nasedaju na priču o ugrađivanju mikročipa u sebe, čak i nazivaju one koji se tome opiru primitivcima, rešio sam da snimim ovaj video.

U jednom momentu, shvatio sam da vera bez iskrene ljubavi, iako bolja od neverstva, nije dovoljno dobra, ona ne može postići nikakav cilj, a evo i zašto...

Deo serijala Moj put do Hrista:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLTFs0fSdGW75Q36ntfz-U0qjrdBsY8RT9

Supernormalni stimulus jeste ekstremna, obično sintetička, verzija normalnog stimulusa, koju obično doživljavamo kao izuzetno vrednu. Ovo je fenomen koji se, posebno u modernom društvu, koristi da bi se manipulisalo našim čulima.

U ovom videu analiziramo neke fizičke osobine našeg univerzuma i razmatramo hipotezu simulacije, odnosno mogućnost da je naš svet samo simulacija, kao i filozofske i teološke implikacije ove mogućnosti.

NAPOMENA: Namerno sam pojednostavio i žrtvovao naučnu preciznost nekih detalja kako bih što jednostavnije i razumljivije objasnio suštinu. Isti je slučaj i sa isečkom o eksperimentu dvostrukog proreza.

Izvori isečaka:
00:00 - https://youtu.be/b5c7Rq4ZQaA
00:08 - https://youtu.be/MWl1eC-jaaU
00:16 - https://youtu.be/KgCwdTGWgew
00:20 - https://youtu.be/nnl6nY8YKHs
00:24 - https://youtu.be/Chfoo9NBEow
09:19 - https://youtu.be/R6G3-Zc9mtM

SHOW MORE

Created 7 months ago.

14 videos

CategoryEducation

Draga braćo i sestre, pomaže Bog.

Zovem se Nebojša Jarić i prešao sam pun krug od hedonizma i bezbožja do Pravoslavlja i istine, usput naučivši mnoge lekcije o raznim religijskim, političkim, psihološkim i drugim temama, koje sam rešio da na ovom kanalu podelim.