Romania-Culturala

Vizitati Romania!

Atelierul traditional Niculescu, com. Stoenesti, jud. Valcea (DN Rm. Valcea-Tg. Jiu - pe partea stanga) SINGURII PRODUCATORI DE BORANGIC DIN ROMANIA! Crescatori de viermi de matase, matasea fiind prelucrata manual. Toate produsele traditionale sunt realizate manual, razboi de tesut! Panza este produsa de ei in casa. Produsele se realizeaza si la comanda si se trimit si in strainatate! Cumparati produse romanesti originale! Pastrati traditia romaneasca si mestesugurile romanesti!
www.borangic.ro

Sat Chiuzbaia nr. 99, la 14 km de Baia Mare, jud. Maramureș
Fam. Breban Romica 0726.674.363
Cel mai frumos Muzeu romanesc și UNIC IN BAIA SPRIE!

Bună ziua, bună seara sau bună dimineața!

Fie că vă aflați în țară sau pe meleaguri străine, gazda dumneavoastră vă urează tuturor românilor de pretutindeni un călduros La Mulți Ani! Astăzi este 24 ianuarie, ziua Micii Uniri. O zi în care sărbătorim dând mână cu mână, cei cu inima română, ca să învărtim hora frăției, pe pământul României!

Desigur că, cercetând trecutul nostru, am găsit foarte multe motive de laudă, însă și motive de care să ne și rușinăm în istorie. Nu am avut numai succese or reușite, ci și căderi, degradări, pierderi. Știm foarte bine că nu suntem într-o stare foarte bună acum, în plină criză sanitară culminată cu criza electoral-politică atât în țară, cât și pe alte meleaguri, iar astăzi vom vorbi despre România și Statele Unite ale Americii, mai ales că aceasta din urmă a trecut prin cea mai mare schimbare din întreaga sa istorie.

Vom arunca o privire în trecut, în secolul XIX, atât în România cât și în America, și vom vedea reușitele acestor două țări foarte aproapiate între ele deși ne desparte un ocean. Am contribuit la făurirea Statelor Unite și vom vedea cum. Am avut o pornire corectă și concretă la 24 ianuarie 1859, prin reformele domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Am continuat să construim și să ne afirmăm în lume mai mult decât în așa-zisul Ev Mediu, atât cultural, cât și politic și economic, dar am fost trădați și vom vedea cum.

Tradarea este isprava celui care câștigă istoria dar nu câștigă suflete, ci le înrobește!

Vom vedea care a fost rușinea istorică a anului trecut, 2020, și vom vedea cu ce picior greșit am început anul 2021, atât România cât și Statele Unite ale Americii. Dar mai ales vom vorbi despre influența SUA asupra României și ce putem face pentru a ne recâștiga demnitatea națională. Totul ține de noi, însă soluțiile ne-au fost trasate încă din secolul XIX. Haideți să vedem!

Vizionare plăcută! Să ne revedem cu bine și la episodul următor.

Nu uitați să dați like și subscribe dacă v-a plăcut acest episod, ca să fiți notificați despre episoadele următoare.

Revista România Culturală: https://culturaromana.ro/​

Urmăriți-ne și pe Facebook: https://www.facebook.com/culturaromana.ro/

Bună seara, bună ziua, bună dimineața, români de pretutindeni!

Ne întâlnim într-un nou episod, de data aceasta Tudor Urse împreună dinnou cu Patrick Matiș la o discuție liberă despre Mișcarea Legionară. Ne punem și noi întrebările: a fost Mișcarea Legionară o mișcare extremistă? A fost o grupare creștină? Au fost fasciști, legionarii? Sunt adevărate acuzațiile din spațiul mediatic?

Vorbim despre înființarea Mișcării Arhanghelul Mihail, despre evenimentele tensionante dintre comunitățile evreiești și români din perioada interbelică, mai cu seamă anii 1920. Vorbim și despre Codul Legionarilor, despre Crezul lor. Atingem subiectul asasinatelor comise de legionari, sau poate că de către agenți infiltrați care erau membri în Garda de Fier, așa cum arată documentele de arhivă. Despre Corneliu Zelea Codreanu, Horia Sima, despre Nicadori, despre agentul NKVD Traian Boieru, despre asasinările lui I. G. Duca, Virgil Madgearu, Armand Călinescu și Nicolae Iorga. Oare au fost comise de către legionari? Dar oare a fost incriminată de Tribunalul de la Nuremberg pentru crime împotriva umanității sau nu?

Toate acestea le vom studia un pic în acest episod al podcastului nostru și le vom elucida conform dovezilor.

Motto-ul nostru și îndemn pentru noi toți rămâne: „Căutați Adevărul și El vă va face liberi.”

Vă Îmbrățișăm cu drag!

Vizionare plăcută! Să ne revedem cu bine și la episodul următor.

Nu uitați să dați like și subscribe dacă v-a plăcut acest episod, ca să fiți notificați despre episoadele următoare.

Revista România Culturală: https://culturaromana.ro/​

Urmăriți-ne și pe Facebook: https://www.facebook.com/culturaromana.ro

SHOW MORE

Created 9 months, 1 week ago.

4 videos

Category Education

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă tânără formată din jurnaliști, ghizi turistici, istorici, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală dinnou în atenția românilor. Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!