#dennisspaanstra

Karel Beckman met Dennis Spaanstra, 15 mei 2021

De "Grondrechtenpolitie" van Dennis Spaanstra

Dennis Spaanstra kondigde in maart bij Café Weltschmerz de oprichting aan van Police for Freedom, een beweging die zich inzet voor de bescherming van de grondrechten in Nederland. Spaanstra, die dertig jaar bij de politie werkzaam is geweest, onder meer als specialist verhoortechniek en ME’er, heeft inmiddels twee “marsen” georganiseerd: in Baarn en in Barneveld. Bij zijn beweging zijn niet alleen politie-agenten betrokken, zegt hij, maar iedereen die de grondrechten wil beschermen.

De Mars van de Menselijke Verbinding die op zaterdag 8 mei werd gehouden in Barneveld trok volgens Spaanstra zo’n zes- tot achtduizend mensen (hoewel het er volgens sommige mediaberichten maar duizend waren). Daarbij ook een grote groep onder de naam Defend, door Spaanstra omschreven als “bezorgde jonge vaders”, die op vreedzame wijze, met handen op hun rug, door een linie van de ME heen braken. Zij hebben vervolgens in Barneveld gedemonstreerd, zonder dat dit problemen gaf.

Spaanstra blijft doorgaan met zijn acties en hoopt dat zijn marsen steeds meer mensen zullen gaan trekken. Tot nu werken gemeenten niet erg mee, zegt hij, maar hij hoopt dat daar verandering in komt. “Het is toch mooi om als gemeente te faciliteren dat een groep mensen laat zien dat ze ergens vóór zijn in plaats van tegen?”

Spaanstra legt bij zijn marsen de nadruk op verbinding omdat hij vindt dat mensen door de politiek tegen elkaar worden uitgespeeld. Hij stelt dat er een systeem is ontstaan waarbij mensen nergens meer bij elkaar kunnen komen. Daardoor wordt het veel moeilijker voor mensen om kritiek op de overheid te laten horen. Dat wil hij met zijn acties doorbreken.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema's.
Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media.

Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video's?
Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz. https://steun.cafeweltschmerz.nl/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?
https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video's?
Klik hierboven dan op Abonneren!

2 months ago

Police for Freedom, 12 mei 2021

Mars voor de menselijke verbinding 3

https://www.facebook.com/PoliceForFreedomNL/videos/498212464636184

2 months, 1 week ago

Blue Tiger Studio, 23 april 2021

Op 8 mei tussen 12:00​ 14:00​ een nieuwe mars van police for freedom. Meld je aan op hun facebookkanaal en houd hun twitterkanaal in de gaten. Dan weet je waar je heen kunt!

Deze week verschijnt ook: 'Imperium USA' van Daniele Ganser - over de strapatsen van het Amerikaanse wereldrijk, de toestand in de wereld met China, de logica van imperia, macht en geld:
https://www.deblauwetijger.com/product/daniele-ganser-imperium-usa-een-wereldmacht-zonder-crupules/

Schrijf je in op BlueTube om niks te missen van de volgende video's: https://www.deblauwetijger.com/administratie/klant/registreren?redirectUrl=https%3A%2F%2Fbluetube.studio%2F

Doneer aan de Blauwe Tijger: https://www.deblauwetijger.com/administratie/Doneer

We bieden u een door Rypke en Tom gesigneerde versie van Epoque 11 aan. De opbrengst gaat naar het goede doel, en wel naar een nieuwe laptop voor Rypke, wiens fotografisch genie een infrastrucurele update vereist in de vorm van een snellere bak voor de fotosjop: https://www.deblauwetijger.com/product/gesigneerde-epoque-11-alle-sdgs/

Wie een loss Epoque koopt, ontvangt er ook een gratis LIJST 2030 poster bij. Wie de gesigneerde versie koopt, ontvangt er twee, en wie zich abonneert met schuifcassette, krijgt ze alle vier! Waar wacht u nog op?

Kijk bij de laatste, opzienbarende uitgaven van De Blauwe Tijger: 'Tussenrapportage BPOC', 'Epoque 11, alle SDG's', en 'Wereldkampioen Covid-19' op: https://www.deblauwetijger.com/winkel/​

Epooque 11 los: https://www.deblauwetijger.com/product/epoque-nr-11-alle-sdgs-door-rypke-zeilmaker/

Per abonnement: www.epoque.media
(gratis het boek 'Wat moeten we doen?' van David Engels)

Abonneer je niet alleen op Epoque, maar ontvang ook gelijk een schitterende luxe schuifcassette voor de hele komende jaargang, en een gratis boek cadeau: https://www.deblauwetijger.com/product/abonneer-je-op-epoque-plus-schuifcassette-voor-1-jaargang/

Koop hier de bestseller van het moment: de Tussenrapportage van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020: https://www.deblauwetijger.com/product/buitenparlementaire-onderzoekscommissie-2020-tussenrapport/
Of pre-order alvast de tweede tussenrapportage met enkel getuingeverhoren van politieagenten voor de commissie!

We gaan de strijd aan tegen framing en laster door de overheid en de media en daarvoor vragen we uw broodnodige steun! De aanval op Blue Tiger Studio en andere platforms wordt bikkelhard gespeeld: bankrekeningen staan onder druk, banen van familie of huwelijkspartners worden opgezegd, en social media accounts worden massaal opgeheven. Wij werken met een team van advocaten om overheidsintimidatie tegen te gaan en we vragen daarvoor uw steun! Maak aub een gift over naar Stichting de Blauwe Tijger te Groningen, IBAN: NL 76 INGB 0000 59 29 71 paypal: [email protected]

3 months ago

Lijst30, 15 april 2021

Vorige week zaterdag was er sprake van een ommekeer. En wat hadden we die hard nodig. Na al het geweld op zowel het Malieveld als het Museumplein leek er iets anders nodig om dit politie geweldig te doen keren.
Waar kon het beter vandaan komen dan vanuit mensen die bij de politie werken of hebben gewerkt? En dat was precies het geval.
Dennis Spaanstra organiseerde Police for Freedom en slaagde erin de grootste vrijheidsmars tot nu toe te organiseren.
Vanavond bij de Zeven Vragen krijg je zijn verhaal te horen en heb je kans vragen te stellen.
Meld je nu aan voor deze bijzondere zoom: https://lijst30.nl/introzoom/

https://www.facebook.com/lijst30/videos/308570187512232

3 months, 1 week ago

Potkaars, 14 april 2021

Police For Freedom verdedigt niet jouw mening, maar verdedigt de vrijheid om deze te hebben. Terugblik en verslag van de mars voor de menselijke verbinding op 10 april 2021 in Baarn, met initiatiefnemer en oprichter van Police for Freedom - Nederland, Dennis Spaanstra. Dennis geeft me een shirt en zegt: “ik zie jou als de politieagent voor de vrijheid van meningsuiting”. Een groter compliment kan je me niet maken, ik was van m’n stuk gebracht. Blijkt hij gitaar te kunnen spelen ook. De eerste gast in Potkaars die de gitaar, die er altijd staat als decor, oppakte.

Samen met Dennis kijken we terug naar de mars, de voorbereiding, het verbod om te demonstreren in Hilversum, de rechtszaak daarover afgelopen vrijdag, over een noodbevel in Apeldoorn en een prachtige mars in Baarn.

Overal in de wereld wordt met geweld opgetreden tegen demonstranten. Ook in Nederland. Demonstreren is een grondrecht, maar het mag niet meer, of alleen onder onmogelijke voorwaarden zoals met hoeveel mensen je maximaal mag demonstreren. Alles met de volksgezondheid als argument. Maar het zijn nu juist ook zorgmedewerkers die protesteren tegen het beleid uit Den Haag, voor mensen onder hun verzorging die lijden onder de maatregelen. Ze maken hun statement herkenbaar als witte ketting in witte jassen.

Politiegeweld maakte dat ook veteranen zich gingen organiseren. Ik sprak op demonstraties veel militaire veteranen. Zij hebben geweld op burgers van dichtbij meegemaakt in oorlogsgebieden en staan nu op demonstraties met hun baret op, naast de witte jassen. Zonder geweld, maar in een duidelijk statement: ‘geweld tegen burgers stopt hier’.

Ook politieagenten zijn zich gaan organiseren. Overal in de wereld, met Police for Freedom. Politieagent Dennis Spaanstra startte een Nederlandse groep en vertelt in dit interview over de eerste Police for Freedom mars in Nederland op 10 april in Baarn. Over hoe dat verboden werd in Hilversum, over hoe Apeldoorn preventief met een noodbevel door de burgemeester op slot werd gezet toen men dacht dat de mars daar zou zijn.

Dennis vertelt hoe duizenden demonstranten de verbinding zochten en vonden in Baarn. Hoe de locatie tot het laatste moment geheim gehouden werd en hoe ook brandweer, marechaussee, onderwijs zich inmiddels aansluiten.

Vrijdag was er een rechtszaak tegen de burgemeester van Hilversum, over zijn demonstratieverbod. In die zitting bleek dat er geheime afspraken tussen veiligheidsregio’s zijn gemaakt waarin een optocht, een mars categorisch verboden is. Niet alleen aantallen demonstranten, de onderlinge afstand die ze moeten houden, ook aan de vorm van een demonstratie worden op voorhand beperkingen opgelegd door de veiligheidsregio’s, die daar helemaal niet over gaan. Wat is de volgende stap, dat er wordt voorgeschreven welke liedjes gezongen mogen worden?

Dennis is politieagent en muzikant. Hij zingt aan het einde: “De Politie Is Mijn Beste Kameraad”, maar dan in de originele tekst. Hij legt uit: de politie is een diender. Zo was het vroeger en zo zou het weer kunnen zijn. De mars in Baarn was er een van verbinding tussen alle groepen in onze samenleving én de politie. Police for Freedom.

- - - - - - - - -

Wijnand Schippers - De politie is mijn beste kameraad
https://www.bitchute.com/video/p5pJlvuSLrRH/

- - - - - - - - -

Potkaars

https://potkaars.nl/
https://www.youtube.com/c/AnotherVoice/
https://www.youtube.com/watch?v=ObnG58FXrmA

3 months, 1 week ago

Willem Engel met Dennis Spaanstra, 10 april 2021

Willem en Dennis met het nieuws en een verslag van de mars van Police for Freedom in Baarn vandaag.

https://www.facebook.com/113266477112887/videos/747922622750953

3 months, 1 week ago

Onafhankelijke Pers Nederland, 30 maart 2021

De Onafhankelijke Pers Nederland is een organisatie van 30 vrijwilligers. Als persbureau is ons doel om eerlijke journalistiek te bedrijven door beide kanten van het nieuws te laten zien. Wij doen dit door het maken van het OPN Journaal, OPNheid van Zaken, OPiNie video's, verschillende interviews en onze krant het OPN Nieuws welke door heel Nederland verspreid wordt.

Ons doel is om eerlijk, open en bewust nieuws te brengen zodat mensen zelf kunnen bepalen wat hun waarheid is door kritische vragen te stellen. OPN is neutraal en bewaakt zijn onafhankelijkheid door niet met adverteerders of investeerders te werken. Hierdoor kunnen wij alleen donaties, of giften ontvangen en verkopen wij een abonnement op onze krant. Wij kunnen uw steun dus goed gebruiken! Kijk op onze website voor meer informatie: www.onafhankelijkepersnederland.nl

Steun ons en Doneer: www.onafhankelijkepersnederland.nl/donaties
óf
Abonneer op onze krant: www.onafhankelijkepersnederland.nl/abonneren

Onze video's staan ook op BitChute: www.bitchute.com/channel/3BNc3wYYDGHP

Facebook: www.facebook.com/onafhankelijkepersnederland

Instagram: www.instagram.com/onafhankelijkepersnederland

Twitter: www.twitter.com/OPN_nl

LinkedIn: www.linkedin.com/company/54115838

3 months, 3 weeks ago

George van der Leeden met Dennis Spaanstra, 28 maart 2021

POLICE FOR FREEDOM

Politie-agent Dennis Spaanstra lanceert op zaterdag 10 april een nieuwe politie-organisatie: Police for Freedom. Hij wil op die dag een mars organiseren.

Police for Freedom is een internationale organisatie die in februari van dit jaar is opgericht in Spanje en inmiddels vertakkingen heeft in diverse landen.

“Ons doel is om een brug te vormen tussen burgers en politie,” zegt Spaanstra, die in zijn carrière bij de politie verschillende functies heeft uitgeoefend, onder meer als straatdiender, rechercheur en ME’er.

Spaanstra is bezorgd over het geweld dat door de politie is gebruikt tegenover vreedzame demonstranten bij verschillende demonstraties tegen de coronamaatregelen. Police for Freedom neemt geen positie in over het beleid, zegt hij, maar wil het recht op demonstratie en vrijheid van meningsuiting beschermen.

In het interview gaat hij onder meer in op de suggestie van premier Rutte dat de beelden van buitensporig geweld bij demonstraties een vertekend beeld zouden geven.

[email protected]
https://policeforfreedom.org/​

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema's.
Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media.

Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video's?
Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz. https://steun.cafeweltschmerz.nl/​

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?
https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/​

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video's?
Klik hierboven dan op Abonneren!

https://www.youtube.com/watch?v=DPzoG9uTAEw

3 months, 3 weeks ago

Viruswaarheid, 20 maart 2021

Jeroen Pols, Willem Engel en Dennis Spaanstra over de verkiezingen en koffie drinken in Amsterdam

https://www.facebook.com/Viruswaarheid/videos/153136269923093

4 months ago

Viruswaarheid, March 17, 2021

The time has come to give the "Police for Freedom" a voice in the Netherlands as well.
In this episode we meet Henna Maria from Spain who was at the cradle of this movement and Dennis Spaanstra who takes up the banner here in the Netherlands.

More information:
https://policeforfreedom.org/

4 months, 1 week ago

Viruswaarheid, 25 februari 2021

Met Willem Engel, Jeroen Pols, Eldor van Feggelen en Dennis Spaanstra over allerlei arrestaties en juridische zaken.

https://www.facebook.com/Viruswaarheid/videos/332329818200159

4 months, 3 weeks ago