#docu

't zal je maar gebeuren
Datum van opname: 2001
Bron: Pal vhs

1 week, 3 days ago

Freedom is a film about a personal quest for freedom that doesn't stop with easy answers. Freedom is the right to do whatever you wish, provided that it doesn't interfere with the freedom of anyone else who has the right to similar enjoyment.

Freedom is getting to know yourself for who you really are and waking up every day knowing that you're going to create what's going to happen to you.
Freedom is to be able to truly be what you are. A recognition of something greater than yourself. Without fear anything is possible.

I watched this years ago. I almost choked myself while watching when I saw my neighbor Aziz in this documentary. He's a Kurdish guy who runs a little restaurant at the corner of the street. He's highly intelligent. Every time we meet, we speak in a different language.

I just met him about an hour ago and I mentioned this documentary. He said he didn't have it, so I sent him a copy.

Thought I'd share it with you guys.

Download the documentary:
https://dlsharefile.com/file/ZGQ1YzI3Yjct

3 weeks, 6 days ago

De Bezetting - 08 - De jodendeportaties
Presentatie: Pier Tania
Datum van opname: 1990
Bron: pal vhs

https://nl.wikipedia.org/wiki/De_bezetting

De bezetting

De bezetting was een Nederlandse televisieserie over Nederland in de Tweede Wereldoorlog. De 21-delige serie werd samengesteld en gepresenteerd door Loe de Jong en van 1960 tot 1965 uitgezonden bij de NTS

De serie werd uitgezonden in vier uitzendingen per jaar van vijftig minuten. De Jong presenteerde alle programma's. Bij een latere herhaling verving Pier Tania hem wegens ziekte. De gebeurtenissen van de jaren 1940-1945, die gedurende de wederopbouw waren verdrongen, kregen dankzij deze televisieserie voor het eerst ruime aandacht. De serie kwam tot stand met medewerking van de staf van het NIOD, naast directeur Loe de Jong onder meer Pieter Geijl en Jacques Presser en het ministerie van Defensie. De serie werd geregisseerd door Milo Anstadt. Ben Klokman was de producer.

In de serie werd er naar gestreefd ieder onderwerp te voorzien van interviews met getuigenverhalen en nog unieke archiefbeelden. Het programma werd gepresenteerd door Loe de Jong vanachter een bureau.

1 month ago

Mirror: https://www.blckbx.tv/videos/the-vaccin-trials-docu

Roemruchte Britse Docu “The Vaccin Trials”. “Censuur is het begin van tirannie” zegt Robert F Kennedy Jr.

De Vaccin Trials is een hoog kwalitatieve Britse documentaire waarin Robert F Kennedy Jr een centrale rol speelt. Hij komt veelvuldig aan het woord en zegt oa. “censuur is het begin van tirannie” waarbij hij refereert naar grote persoonlijkheden uit de geschiedenis die ons hier telkens op wezen. En censuur is nooit sterker aanwezig geweest in onze samenleving dan heden ten dagen. Een signaal dat we serieus moeten nemen, ook in een pandemie waarin de angst is gaan regeren en de neuzen dezelfde kant op worden gemanoeuvreerd.

2023
Te meer omdat alle covid-19 vaccins onder “voorwaardelijke” conditie zijn vrijgegeven voor toepassing op mensen in fase 3. Daar moet aandacht voor zijn maar door de sterke censuur is daar amper ruimte voor. De benodigde klinische proeven ter beoordeling van de werkzaamheid, de veiligheid, de langere termijn effecten en de toepassing op andere leeftijden en specifieke doelgroepen zullen pas in 2023 worden voltooid. Intussen is de campagne voor vaccinpromotie overal op stoom en hoor je weinig over de risico’s in deze proefperiode.

Celebrities
De overheid, bedrijven en celebrities worden ingezet om ons het vaccin te verkopen, maar op basis van welke kennis promoten ze het? Zo prijst Elton John het vaccin in de UK aan en doet Arnold Schwarzenegger dat in de US met de gevleugelde uitspraak; ”join me if you want to live”, oftewel “neem het vaccin als je wilt blijven leven”. Een uitspraak die nogal angst inboezemt en dat is precies wat we al ruim een jaar zien. Angst. En wat zeiden alle wijze mensen altijd? “Angst is een slechte raadgever”, toch?

In “The Vaccin Trials” zien we hoe het Covid-19-vaccin erin is geslaagd om in zo'n recordtijd in de aderen van mensen te komen, die alle mogelijke gezondheidsrisico’s negeren en vooral snakken naar vrijheid.

1 month, 4 weeks ago

credits to: Oracle Films for their great work

3 months, 1 week ago

BitChute videos might slowly start to play; please be patient! It will start..

https://eindtijdnieuws.com/corrie-ten-boom-a-faith-undefeated-2013-full-movie-and-pamela-rosewell-moore/

https://eindtijdnieuws.com/

Een zeer aangrijpend verhaal over de familie ten Boom, die Joden verborg in hun huis, een veilige haven. U ziet fascinerende beelden van hun huis in Nederland, en de verborgen kamer die ze hadden gebouwd. Haar vrijlating uit het concentratiekamp was een echt wonder!

Toen de Nazi’s in 1940 Nederland binnenvielen en Joden begonnen op te pakken, waagden Corrie ten Boom, haar zus Betsie en hun bejaarde vader hun leven, om er zoveel mogelijk te redden. In hun huis werd in het geheim een ​​verborgen kamer gebouwd, waar de onderdrukte Joden hun toevlucht zochten, totdat een inval van de Gestapo een einde maakte aan hun operatie. ‘Corrie ten Boom: A Faith Undefeated’ vertelt dit onvergetelijke verhaal aan een nieuwe generatie.

De vervolging van het Joodse volk begon in Nederland serieuze vormen aan te nemen in 1940. De familie ten Boom was toegewijd in hun Christelijke leven, en ze leefden volgens de geboden van de Bijbel. Ben D. Ketting is uw gastheer, terwijl hij u meeneemt in een gedetailleerd verslag van Corrie’s leven. Pamela Rosewell Moore was lange tijd Corrie’s persoonlijke assistent. Haar interviews zijn hartverscheurend, bemoedigend en bijzonder leerzaam!

YouTube channel: https://www.youtube.com/c/Heiscoming12/videos

All our banned videos by YouTube that tell the truth have been uploaded on alternative channels:

1 BitChute: https://www.bitchute.com/channel/QqkdDyxG1bpO/
2 Brand New Tube: https://brandnewtube.com/@endtimenews
3 Brighteon: https://www.brighteon.com/channels/eindtijdnieuws
4 Before It's News: https://beforeitsnews.com/v3/contributor/stories/?uid=772455

Dit is een aangrijpend verhaal over de dappere familie ten Boom, die met grote risico’s Joden verborg in hun huis, dat door de jaren heen een veilige haven werd. U kunt fascinerende beelden van hun huis in Nederland zien, en de verborgen kamer die ze hadden gebouwd. Corrie had een goede band met zowel haar vader als haar zus Betsie. Corrie beschrijft hun ervaringen, nadat ze waren gearresteerd en van elkaar werden gescheiden. Ze leefde in een gevangenis, geschikt voor 200 personen, maar plaats bood aan 700 personen. Ze had haar bijbeltje erin kunnen smokkelen als door een wonder, en ze hielden er twee bijbellessen per dag. Ze werden vaak geslagen in de gevangenis. Corrie verloor haar vader, broer en zus terwijl ze daar was. Haar vrijlating was een wonder! Betsie stierf in het kamp, maar Corrie werd dat jaar op miraculeuze wijze vrijgelaten, vanwege een administratieve fout.

Corrie’s eigen woorden onthullen het verbazingwekkende verhaal van haar vergeving van de man, die haar familie notabene had verraden en liet overleveren, en ook een gevangenisbewaarder uit het kamp!

Uit het laatste hoofdstuk van haar leven blijkt duidelijk dat zij God trouw bleef dienen, en hoe de Heer haar hierin leidde… Deze film en docu is geschikt voor alle leeftijden. Corrie’s verhaal zal uw hele familie versteld doen staan.

De rest van haar dagen bracht Corrie [15 april 1892 – 15 april 1983] door met het verzorgen van andere overlevenden van het vernietigingskamp, en deelde ze haar verhaal met de wereld, overal waar zij ging. Corrie’s best verkochte boek uit 1971, ‘De Schuilplaats’, – in het Engels verkrijgbaar onder de titel ‘The Hiding Place’ – zou u ook zeker niet mogen missen.

4 months, 4 weeks ago

Anderhalf uur durende documentaire van Belgin Inal en Nico Sloot over Corona.
Ga er maar even voor zitten
De NPO had geen belangstelling voor dit project.
---------------------------------------------------------------
COVID-19! De hele wereld zit in Lock Down. Er heerst paniek in de samenleving. Wat is hier aan de hand?

Na de toespraak van de Minister-president, over het zeer besmettelijke ‘Corona’ virus, is Nico Sloot, een internationale ondernemer, samen met wetenschappers, artsen en deskundigen zich gaan inzetten om antwoorden te vinden op de vragen rondom het corona-virus. Hoe gevaarlijk is dit virus? Hoe ziet onze toekomst eruit? Staan de huidige maatregelen wel in verhouding met de risico’s van het virus? En wat voor impact heeft dit op onze maatschappij?

Tijdens Nico zijn zoektocht doet hij schokkende bevindingen….

Gaat dit eigenlijk wel over onze volksgezondheid?

(STEUN DEZE FILM) https://docsfair.nl/donaties/

www.ikbeneenbeetjeboos.nl

7 months, 1 week ago

Over the past 6 months, we packed our bus & set off to bring to light the CENSORSHIP that has, and is going on around us, now more than ever.

We ventured up to Queensland, down to Victoria & through New South Wales to interview 5 individuals that have been SILENCED, CENSORED & RIDICULED by the media or Australian government in some way or another.

Each person we interviewed referred us to another ... and another ... resulting in this EPIC documentary - 18 unique stories sharing a similar thread - harsh, and often unjust censorship served upon them for simply speaking their truth.

This is a labour of love - we stand to gain nothing and have a single intention - to offer another perspective, another truth to what's happening in our world today. A fuller story, so to speak.

All you have to do is take the time to sit back & watch with an open mind & heart ❤

Back up link incase this film is deleted from youtube: https://www.bitchute.com/video/rGVGl9...

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

9 months ago

Film Synopsis:
THRIVE is an unconventional documentary that lifts the veil on what's REALLY going on in our world by following the money upstream -- uncovering the global consolidation of power in nearly every aspect of our lives. Weaving together breakthroughs in science, consciousness and activism, THRIVE offers real solutions, empowering us with unprecedented and bold strategies for reclaiming our lives and our future.

https://www.ThriveOn.com

10 months, 4 weeks ago

A History of Britain - Celts and Romans (800 BC - 1 AD)

1 year, 1 month ago

Slag in de java zee docu
Datum van opname: 04-03-1997
Bron: Pal vhs

1 year, 1 month ago

Reaching for the skies docu

1 year, 1 month ago

by Adam Curtis - A different experience of reality FULL DOCUMENTARY

The cult documentary maker explores the falsity of modern life in his own inimitable style. Though he’s spent the best part of four decades making television, Curtis’s signature blend of hypnotic archive footage, authoritative voiceover and a seemingly inexhaustible appetite for bizarre historical tangents is better suited to the web, a place just as resistant to the narrative handholding of broadcast TV as he is. He argues that an army of technocrats, complacent radicals and Faustian internet entrepreneurs have conspired to create an unreal world; one whose familiar and often comforting details blind us to its total inauthenticity.

1 year, 2 months ago

Vrekken 11-03-1999

Vrekken portrays three rebellious country dwellers whose extremely sober lifestyle contrasts starkly with our consumer society, in which more is always better. Gerben (50) from Veendam and the Aarts brothers from De Peel are happy with less or nothing. Gerben is a driver on sick leave who lives on a daily plate of grain that costs about ten cents. Embert Aarts (41), an ex-student, lives in a converted chicken run on his brother Martien's land. Martien once took over their father's farm, but stopped because hard work didn't yield any result. Now he lies on the sofa, loafs around or reads a newspaper and tries to live on as little as possible. The three men in the film are mainly misers for themselves. They have consciously turned their backs on society, but do not pretend to be starry-eyed idealists.

1 year, 2 months ago

De Cyborgtoekomst van de Mensheid | Marcel Messing
Transhumanisme en ethiek

In een wereld vol oorlog, geweld, crises en chaos zijn slechts weinig mensen ervan op de hoogte dat binnen de wetenschap en de technologie ontwikkelingen plaatsvinden die ons mens-zijn volledig dreigen te veranderen, met zelfs het risico van het einde van de menselijke soort. Talloze topwetenschappers werken momenteel aan de zogenaamde 'verbetering' van de mens, aan een nieuw type mens, een soort übermensch, een kruising van mens en machine, de cyborg. Geïnspireerd door de ideologie van het transhumanisme trachten zij de 'beperkingen' van de mens te overstijgen.

Transhumanistische wetenschappers zijn van mening dat binnen enkele decennia het punt wordt bereikt van singulariteit: een indrukwekkende sprong in de menselijke evolutie naar iets totaal anders.

De vraag die gesteld dient te worden is: wie of wat is de mens? Wie of wat zijn we eigenlijk? Wat is trans en wat is human? Met gebruikmaking van onder andere artificiële intelligentie, nanotechnologie, robotica, informatica, genetica, biotechnologie en neurowetenschappen werken wetenschappers samen om de transhumanistische ideologie op korte termijn te realiseren. Wie de feiten hieromtrent leert kennen, zal meer dan verwonderd, verbijsterd of geschokt zijn. Is er nog een weg terug? Waarom wordt er over deze essentiële materie niet met spoed een openbare discussie in gang gezet?

Wat wordt er trouwens verbeterd? Rekenkracht? Intellect? Brein? Spieren? Zenuwen?

Met de kennis om bijvoorbeeld het menselijk genoom te manipuleren, de technologie om stamcellen te exploiteren, designbaby’s te ontwerpen en via 3D-technologie organen op bestelling te kunnen printen, met de uiterst geavanceerde kennis van elektronica (chips) en het binnenkort kunnen kopiëren, uploaden en downloaden van de inhoud van het brein, is de wetenschap straks in staat superintelligente mensachtige machines, zogeheten cyborgs, te creëren, die aangesloten zullen worden op het artificieel wereldbrein van internet. Ontelbare dingen zullen dan kunstmatig met de cyborgs verbonden zijn, een huiveringwekende mogelijkheid tevens tot totale controle van de mensheid, waarbij de ‘nieuwe mens’, de cyborg, een volmaakte slaaf dreigt te worden.

Transhumanisten hebben niet veel op met begrippen als ziel, geest, vrije wil, goddelijke inspiratie. In hun filosofie is niets te lezen over liefde, mededogen, vriendelijkheid, empathie. Het transhumanisme tracht via spitstechnologie eerst ín het menselijk lichaam te komen om de mens daarna van binnenuit te veranderen. Deze materialistische ideologie staat haaks op de visie dat het lichaam een tempel is van de geest, dat bewustzijn geen bijproduct is van het brein en dat het lichaam een instrument is om zich geestelijk te ontwikkelen, om tot realisatie van het hoogste innerlijk potentieel te komen, eeuwenlang door grote wijzen en mystici voorgeleefd.

Het transhumanisme belooft ons een technologisch paradijs, waarin de ‘mens’ lichamelijke onsterfelijkheid heeft bereikt en artificiële intelligentie centraal zal staan. Echter, de mens werd al eens eerder uit een paradijs verdreven, toen hijzelf begon na te denken, een trauma dat diep in het collectief onbewuste schuilt. Reden tot argwaan, en vooral een oproep tot kritisch en ethisch denken. Wordt met het transhumanisme de doos van Pandora geopend of is er voor de lijdende mensheid sprake van een cadeaubon van firma Supertechnologie? Zijn er maatstaven te vinden voor wat heilzaam en niet heilzaam is bij deze ontwikkelingen?

Antropoloog-filosoof Marcel Messing, auteur van vele boeken en artikelen, bekend van talloze lezingen en themadagen, zal op kritische wijze ingaan op de antropologische, filosofische en vooral ethische aspecten van het transhumanisme (met powerpointpresentatie). In zijn bestseller Worden Wij Wakker? Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel waarschuwde hij al voor bepaalde ontwikkelingen binnen de technologie. Sinds kort woont hij weer in de Franse Pyreneeën.

Voor meer informatie zie www.marcelmessing.nl

1 year, 2 months ago

De heksenketel van het Midden-Oosten
Lezing door historicus Peter Raedts
Donderdag 20 november 2014, 19.30 - 21.30 uur, Collegezalencomplex Radboud Universiteit, Nijmegen
Soeterbeeck Programma

1 year, 2 months ago

Docu about Druids.

1 year, 2 months ago

Hoe betrouwbaar is het nieuws?

1 year, 2 months ago

Deel 2 van de vierdelige documentaire van Janet Ossebaard, maker van Val van de Cabal. Verwijderd van Youtube.

1 year, 2 months ago

http://www.plandemicmovie.com

Humanity is imprisoned by a killer pandemic. People are being arrested for surfing in the ocean and meditating in nature. Nations are collapsing. Hungry citizens are rioting for food. The media has generated so much confusion and fear that people are begging for salvation in a syringe. Billionaire patent owners are pushing for globally mandated vaccines. Anyone who refuses to be injected with experimental poisons will be prohibited from travel, education and work. No, this is not a synopsis for a new horror movie. This is our current reality.

Let’s back up to address how we got here...

In the early 1900s, America’s first Billionaire, John D. Rockefeller bought a German pharmaceutical company that would later assist Hitler to implement his eugenics-based vision by manufacturing chemicals and poisons for war. Rockefeller wanted to eliminate the competitors of Western medicine, so he submitted a report to Congress declaring that there were too many doctors and medical schools in America, and that all natural healing modalities were unscientific quackery. Rockefeller called for the standardization of medical education, whereby only his organization be allowed to grant medical school licenses in the US. And so began the practice of immune suppressive, synthetic and toxic drugs. Once people had become dependent on this new system and the addictive drugs it provided, the system switched to a paid program, creating lifelong customers for the Rockefellers. Currently, medical error is the third leading cause of death in the US. Rockefeller’s secret weapon to success was the strategy known as, “problem-reaction-solution.” Create a problem, escalate fear, then offer a pre-planned solution. Sound familiar?

Flash forward to 2020...

They named it COVID19. Our leaders of world health predicted millions would die. The National Guard was deployed. Makeshift hospitals were erected to care for a massive overflow of patients. Mass graves were dug. Terrifying news reports had people everywhere seeking shelter to avoid contact. The plan was unfolding with diabolical precision, but the masters of the Pandemic underestimated one thing... the people. Medical professionals and every-day citizens are sharing critical information online. The overlords of big tech have ordered all dissenting voices to be silenced and banned, but they are too late. The slumbering masses are awake and aware that something is not right. Quarantine has provided the missing element: time. Suddenly, our overworked citizenry has ample time to research and investigate for themselves. Once you see, you can’t unsee.

The window of opportunity is open like never before. For the first time in human history, we have the world’s attention. Plandemic will expose the scientific and political elite who run the scam that is our global health system, while laying out a new plan; a plan that allows all of humanity to reconnect with healing forces of nature. 2020 is the code for perfect vision. It is also the year that will go down in history as the moment we finally opened our eyes.

1 year, 2 months ago

Carmiggelt over Carmiggelt deel2
Datum van uitzending: 1-1-1992
Bron: Pal betamax

1 year, 2 months ago

WILLIAM COOPER Whistle blower talks UFO`s POLITICS and DISINFORMATION (1989!)
SPREAD THIS.

1 year, 2 months ago

Predictive Programming

1 year, 3 months ago

The silk road has a lot of history as a marketplace but very few people know the full story. In today's deep dive we will take a look into the untold side of the silk road

Ars Technica Article Regarding Messages:
https://bit.ly/2OrkDEC

Twitch: https://www.twitch.tv/barelysociable
Merch: teespring.com/stores/barely-sociable
Twitter: https://twitter.com/SociableBarely
Patreon: https://www.patreon.com/BarelySociable
Reddit: https://www.reddit.com/r/barelysociable/
Discord: https://discord.gg/cGQpkVU
Music By Myuuji

Gynmopedie No.1 - Myuu
Blackout - Myuu
The Order's Theme - Myuu
Carmen Harbenera - Myuu
Promise Reprise - Myuu
In The Hall Of The Mountain King - Myuu

1 year, 3 months ago

In de serie "Het Grote Complot - De Wereld Verklaard" gaan de Moraalridders Muntz en Van de Wint op zoek naar de alomvattende verklaring van de wereld waarin we leven. Psychologie, sociologie en politiek worden met elkaar verbonden door middel van feiten en analyses van grote internationale samenzweringen en machtsstructuren. De stelling is dat deze complotten als een logisch gevolg voortvloeien uit het menselijk gedrag en denken. Onze natuurlijke overlevingsdrang is de basis voor onze neiging tot lijfsbehoud en eigenbelang, waardoor de wereld is zoals die is. Ze gaan bewust voorbij aan de vraag of er wel complotten bestaan omdat dit programma de onontkoombaarheid ervan zal aantonen door middel van feiten en wetenschappelijk onderzoek..

1 year, 3 months ago

**FAIR USE NOTICE**
These Videos May Contain Copyrighted (© ) Material. The Use of Which Has Not Always Been Specifically Authorized by The Copyright Owner. Such Material is Made Available to Advance Understanding of Ecological, Political, Human Rights, Economic, Democracy, Scientific, Moral, Ethical, Social Justice Issues, Teaching, and Research. It is believed that this Constitutes a ''Fair Use'' of Any Such Copyrighted Material as Provided For in Section 107 of the US Copyright Law. In Accordance With Title - 17 U.S.C. Section 107, This Material is Distributed Without PROFIT to Those Who Have Expressed a Prior General Interest in Receiving Similar Information For Research and Educational Purposes. For More Information: http://www.law.cornell.edu/uscode

1 year, 3 months ago

**FAIR USE NOTICE**
These Videos May Contain Copyrighted (© ) Material. The Use of Which Has Not Always Been Specifically Authorized by The Copyright Owner. Such Material is Made Available to Advance Understanding of Ecological, Political, Human Rights, Economic, Democracy, Scientific, Moral, Ethical, Social Justice Issues, Teaching, and Research. It is believed that this Constitutes a ''Fair Use'' of Any Such Copyrighted Material as Provided For in Section 107 of the US Copyright Law. In Accordance With Title - 17 U.S.C. Section 107, This Material is Distributed Without PROFIT to Those Who Have Expressed a Prior General Interest in Receiving Similar Information For Research and Educational Purposes. For More Information: http://www.law.cornell.edu/uscode

1 year, 3 months ago

**FAIR USE NOTICE**
These Videos May Contain Copyrighted (© ) Material. The Use of Which Has Not Always Been Specifically Authorized by The Copyright Owner. Such Material is Made Available to Advance Understanding of Ecological, Political, Human Rights, Economic, Democracy, Scientific, Moral, Ethical, Social Justice Issues, Teaching, and Research. It is believed that this Constitutes a ''Fair Use'' of Any Such Copyrighted Material as Provided For in Section 107 of the US Copyright Law. In Accordance With Title - 17 U.S.C. Section 107, This Material is Distributed Without PROFIT to Those Who Have Expressed a Prior General Interest in Receiving Similar Information For Research and Educational Purposes. For More Information: http://www.law.cornell.edu/uscode

1 year, 3 months ago

Vara De onderste steen atomic cafe
Datum van opname: 04-07-1984
Bron: Pal Betamax

1 year, 3 months ago

Kro docu vuurwerkramp 2001

1 year, 6 months ago

Vpro voor het leven gebrandmerkt 27-05-1995

1 year, 10 months ago

Het uur van de wolf tropenjaren docu 22-9-1997

1 year, 12 months ago

New york batavia docu 29-07-1996

1 year, 12 months ago

Veronica docu f1 racing 23-01-1980

2 years, 3 months ago

Ferrari docu 1998

2 years, 4 months ago

De natuur in 4 - Uit sloot en plas 1985

2 years, 4 months ago

De natuur in 5 - Spinnen 1985

2 years, 4 months ago

Nuclear nightmares docu 27-04-1981

2 years, 4 months ago

Ikon - Net als ieder ander 5-9-1980

2 years, 5 months ago

Wim Sonneveld docu 1991

2 years, 5 months ago

De Nimrod docu
Datum van uitzending: 11-06-1987
Bron: Pal Betamax

2 years, 6 months ago

De jaren dertig les12 - Traditie en vernieuwing 1989

2 years, 6 months ago

De jaren dertig les13 - Nieuwe denkbeelden verwachtingen oorlog 1989

2 years, 6 months ago

De jaren dertig les05 - Duitsland in het teken van Hitler 1989

2 years, 6 months ago

De jaren dertig les07 De wereld en het nieuwe japan
Datum van opname: 1989
Bron: Pal betamax

2 years, 6 months ago

Schooltv Februaristaking van 1941 deel1
Datum van uitzending: 20-02-1986
Bron: Pal Betamax

https://nl.wikipedia.org/wiki/Februaristaking

De Februaristaking was een staking op 25 en 26 februari 1941 die begon in Amsterdam en zich uitbreidde naar de Zaanstreek, Haarlem, Velsen, Hilversum en de stad Utrecht. Het was de eerste grootschalige verzetsactie tegen de Duitse bezetter in Nederland. De staking was het enige massale en openlijke protest tegen de Jodenvervolging in bezet Europa.[1] Aanleiding van de staking waren de eerste razzia's in Amsterdam waarbij honderden Joodse mannen opgepakt werden.

Voorgeschiedenis
Vanaf begin februari 1941 overwoog de Communistische Partij van Nederland (CPN) al om actie te voeren tegen een mogelijke en door haar gevreesde Mussert-regering van de Nationaal-Socialistische Beweging. Op 17 februari 1941, toen een metaalstaking in Amsterdam-Noord op haar hoogtepunt was (als gevolg van – toen al – mogelijke gedwongen tewerkstelling van arbeiders in Duitsland), besprak de partijleiding van de CPN de mogelijkheden om voor de volgende dag op 18 februari een algemene staking uit te roepen. Omdat de Duitse bezetter echter zwichtte voor de eis om de uitzending naar Duitsland van Nederlandse metaalarbeiders te staken, verviel de aanleiding voor de staking.

2 years, 6 months ago

Schooltv Februaristaking van 1941 deel2
Datum van uitzending: 27-02-1986
Bron: Pal Betamax

https://nl.wikipedia.org/wiki/Februaristaking

De Februaristaking was een staking op 25 en 26 februari 1941 die begon in Amsterdam en zich uitbreidde naar de Zaanstreek, Haarlem, Velsen, Hilversum en de stad Utrecht. Het was de eerste grootschalige verzetsactie tegen de Duitse bezetter in Nederland. De staking was het enige massale en openlijke protest tegen de Jodenvervolging in bezet Europa.[1] Aanleiding van de staking waren de eerste razzia's in Amsterdam waarbij honderden Joodse mannen opgepakt werden.

Voorgeschiedenis
Vanaf begin februari 1941 overwoog de Communistische Partij van Nederland (CPN) al om actie te voeren tegen een mogelijke en door haar gevreesde Mussert-regering van de Nationaal-Socialistische Beweging. Op 17 februari 1941, toen een metaalstaking in Amsterdam-Noord op haar hoogtepunt was (als gevolg van – toen al – mogelijke gedwongen tewerkstelling van arbeiders in Duitsland), besprak de partijleiding van de CPN de mogelijkheden om voor de volgende dag op 18 februari een algemene staking uit te roepen. Omdat de Duitse bezetter echter zwichtte voor de eis om de uitzending naar Duitsland van Nederlandse metaalarbeiders te staken, verviel de aanleiding voor de staking.

2 years, 6 months ago

RAF Docu ww2

2 years, 6 months ago

Rtl f1 explosief sport docu 199x

2 years, 6 months ago

De laatste zeven maanden in het leven van Anne Frank docu 03-05-1988

2 years, 6 months ago

Niets voor de eeuwigheid
Datum van opname: 13-03-1992
Bron: Pal Vcc

2 years, 6 months ago

Godfather docu

2 years, 7 months ago

Sugar Docu 1997

2 years, 8 months ago

Veronica Voyager 1991 afl.11

2 years, 8 months ago

Voyager - met blaren op de pedalen 1991

2 years, 8 months ago

The making of the muppet show docu

2 years, 9 months ago

DE BEZETTING (1989)

BESCHRIJVING

In 1989 wordt de succesvolle televisieserie uit de jaren ’60
over de Nederland tijdens de tweede wereldoorlog opnieuw bewerkt en uitgezonden.
Het is in 1990 immers 50 jaar geleden dat Nederland bezet is.

In de hernieuwde versie van 'De Bezetting' is meer aandacht besteed aan 'de nuance'.
Lou de Jong doet wel de eindredactie, maar kan om gezondheidsredenen niet presenteren.

Bron: https://wiki.beeldengeluid.nl/index.php/De_bezetting_(1989)

2 years, 9 months ago

Veronica docu f1 23-01-1980

2 years, 9 months ago

The music of man deel 4 1981

2 years, 9 months ago

The music of man deel 6 1981

2 years, 9 months ago

Honda Motor docu

2 years, 9 months ago

Goed ogen beter zien docu 3-10-1987

2 years, 9 months ago

Vpro Docu De Bommenmakers 2-8-1981

2 years, 9 months ago

Herinneringen aan Heroshima 2 1981

2 years, 9 months ago

Reis door de ruimte - De zon docu
Datum van opname: 1999
Bron: Pal Betamax

2 years, 9 months ago

Besuch bei herrn Hitler
Datum van opname: 2002
Bron: Pal Betamax

2 years, 9 months ago

Some call them freaks docu

2 years, 9 months ago

The Great violin mystery docu brt 7-9-1985

2 years, 9 months ago

Op het spoor van de mens 1982
Dichter bij huis.

2 years, 9 months ago

Natuur docu 16-7-1979

2 years, 9 months ago

Veronica - Roswell docu 1995

2 years, 10 months ago

Chernobyl disaster docu 1989

2 years, 10 months ago

Triumph motorbike Docu 1998

3 years, 10 months ago