#horeca

Marco Ijben, 1 maart 2021

gooit café open: 'Veeg m’n reet af met boete!'
Marco IJben gaat viraal met een zelf opgenomen filmpje waarin hij aankondigt morgen zijn Amsterdamse café in Zeeuws-Vlaanderen te open. De flamboyante horecabaas is namelijk helemaal klaar met de overheid en de verstikkende coronamaatregelen.

https://www.facebook.com/OmroepPowNed/videos/1132725000591203

2 months ago

Marco IJben, 25 februari 2021 ·

Duidelijke taal van de café eigenaar. 2 maart open!

https://www.facebook.com/ijben/videos/3951984404823049/

Maat is vol voor Aardenburgse cafébaas Marco IJben: hij zet terras dinsdag open
https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/maat-is-vol-voor-aardenburgse-cafebaas-marco-ijben-hij-zet-terras-dinsdag-open~a4946f84/

Vervolg

https://www.bitchute.com/video/PVAAr49bGTSu/

2 months, 1 week ago

Een vrede reeds gewonnen, 14 februari 2021

De overheid heeft de samenleving inmiddels alweer een jaar in een houdgreep om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen. Als gevolg van alle vrijheidsbeperkingen is de sector die bestaat bij gratie van het sociale ongenadig hard getroffen: voor menig horecaondernemer staat het water aan de lippen.

Nadat eerder Michael Meeuwisse wederom te gast was om te waarschuwen dat, nadat menig ondernemer in de afgelopen maanden al de handdoek in de ring heeft moeten gooien, de dam op doorbreken staat voor velen die zich tot op heden steeds door de maatregelen heen hebben weten te worstelen. De steunpakketten van de overheid vallen in het niet bij de enorme schadeposten en betalingsachterstanden die de lockdowns met zich meebrachten, en in een uiterste poging om de horeca van de ondergang te redden roept Sven Hulleman met een vurig pleidooi alle ondernemers op om zich in te schrijven bij zijn initiatief om deze schade op de overheid te verhalen.

Aan alle anderen het verzoek hen op de hoogte te brengen van de actie, maar misschien nog wel belangrijker: zoek uw horecaondernemers op, met óf zonder brief, opdat ze in elk geval weten hoezeer zij gemist worden.

Download de brief aan de horecaondernemers op de websites:
https://horecaschadecompensatie.nl/​
https://www.facebook.com/Horecaschadecompensatie-544032239868551

Horecaondernemers kunnen zich inschrijven via https://horecaschadecompensatie.nl/​

Horecaschadecompensatie op Facebook: https://eenoorlogreedsverloren.nl/horecabrief/

Overige manieren om ons te steunen vindt u nog altijd op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steundeverbinding/

2 months, 2 weeks ago

Luxemburg Place d'Armes Protestaktion des Horeca
Fotos und Videos made by Mim Freiheit (Lëtzebuerg geet op Strooss)

2 months, 3 weeks ago

Een vrede reeds gewonnen, 11 februari 2021

Het vergeefse kort geding tegen de staat om heropening van de horeca te forceren is inmiddels alweer 4 maanden geleden en de sector heeft nog altijd geen perspectief op verbetering. De lockdown sleept voort, inmiddels is er zelfs een avondklok bijgekomen en of de cijfers stijgen of dalen lijkt überhaupt niet eens ter zake te doen; de boel blijft gesloten.

Voor veel ondernemers is het al te laat; zij zullen hun deuren nooit meer openen. Anderen willen van geen opgeven weten en blijven stug doorknokken, elke strohalm aangrijpend om hun levenswerk overeind te houden in de hoop dat het verlossende woord van de overheid niet lang meer op zich laat wachten. Maar hoe lang kunnen zij dit nog opbrengen? Hoe lang nog tot de laatste reserves écht op zijn en men niet meer in hun levensonderhoud kan voorzien, hoe lang nog tot de schuldeisers het wachten beu zijn en de faillissementen worden aangevraagd? Hoe lang nog tot de doekjes tegen het bloeden van de overheid niet meer afdoende zijn en de dam daadwerkelijk doorbreekt?

Te gast is wederom Michael Meeuwisse van Bodega de Posthoorn in Den Haag. Hij betoogt dat als de overheid nu niet overgaat tot substantiële compensatie voor de verliezen die de horeca heeft geleden onder de maatregelen, dat het definitieve einde zal betekenen voor een groot deel van de sector - met al het leed voor de betreffende ondernemers en hun gezinnen van dien.

In een uiterste poging om te redden wat er te redden valt zet Sven met zijn stichting nog eenmaal een grote actie om fatsoenlijke compensatie af te dwingen via de rechtbank. Bent of kent u een horecaondernemer die zich net als Michael hierbij aan wil sluiten, dan kan dat via de website https://horecaschadecompensatie.nl/​

Links:
Horecabranche wil staat aanklagen en zoekt steun failliete ondernemers (Hart van Nederland): https://www.hartvannederland.nl/coronavirus/horeca-staat-aanklagen-ondernemers
Facebookpagina voor de horecaschadecompensatie: https://www.facebook.com/Horecaschadecompensatie-544032239868551/
https://horecaschadecompensatie.nl/​

Studio ingericht met dank aan: https://cd-rek.nl/

2 months, 3 weeks ago

Omroep Brabant, December 2, 2020

De grote groep horecaondernemers die dreigt illegaal de deuren op 17 januari te heropenen, houdt de poot stijf. Omdat er geen betere steunmaatregelen komen, hebben de kroegbazen en restauranthouders het vertrouwen in het kabinet nu officieel opgezegd. Al het Brabantse nieuws volgen? Abonneer je dan op ons kanaal: http://bit.ly/11jJQQT.

Welkom op het YouTube kanaal van Omroep Brabant! Hier vind je nieuwsvideo's over alle actualiteiten in en rondom Noord-Brabant, misdaad, entertainment, sport en evenementen uit de provincie. Omroep Brabant is één van de grootste regionale omroepen van Nederland.

Volg ons op:

* Website: http://www.omroepbrabant.nl
* Facebook: https://www.facebook.com/omroepbrabant
* Instagram: https://www.instagram.com/omroepbrabant
* Twitter: https://www.twitter.com/omroepbrabant

3 months, 3 weeks ago

1Limburg, 9 december 2020

"Wij zijn net als veel andere horecazaken technisch failliet". De broers Michael en Mathias Issa van Harvey Restaurant en Bar in Maastricht kunnen de deuren niet langer gesloten houden. Zij gaan 17 januari open, net als veel andere zaken in Nederland.

Door het sluiten van hun zaak lopen de schulden van Michael (32) en Mathias (29) in rap tempo op. Na de eerste lockdown kozen de broers ervoor juist extra in hun restaurant te investeren.

https://www.1limburg.nl/broers-openen-restaurant-liever-een-boete-dan-failliet

4 months, 3 weeks ago

Edsard Ravelli deed met data van het RIVM, KNMI en NIVEL onderzoek en stelde vast dat er een oorzakelijk verband is tussen luchtvochtigheid en besmettingen met een virus zoals influenza en corona. Hij schreef over zijn bevindingen oa. Mark Rutte, Hugo de Jonge en Willem Alexander aan. In deze Potkaars uitzending vertelt hij over hun reacties en legt hij heel precies uit hoe en waarom luchtvochtigheid een belangrijke rol speelt in virus besmettingen.

Verderop in het interview wordt uitgelegd op welke manier scholen, bedrijven en horeca praktische maatregelen zouden kunnen nemen, op basis van de bevindingen uit dit onderzoek.

artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2020/12/9/wat-kan-de-horeca-doen-om-besmettingen-te-voorkomen-edsard-ravelli-over-luchtvochtigheid

Word lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbrief

op twitter: https://twitter.com/potkaars

4 months, 3 weeks ago

Sven Hulleman, 28 oktober 2020

Het zal de meesten niet ontgaan zijn dat het kort geding dat onlangs, namens enkele tientallen horecaondernemers, was aangespannen tegen de staat om de horeca weer te heropenen, niet tot de gewenste heropening heeft geleid.

Het volledige vonnis is inmiddels ontvangen en vooruitlopend op een uitgebreidere analyse daarvan blikt Sven nog eens terug op het kort geding. Welke implicaties heeft de uitslag voor de sector die zo'n vitale functie vervult in de samenleving, maar die ondanks de vele voorzorgsmaatregelen die zijn getroffen alsnog geslachtofferd wordt om het virus te bestrijden? En daarbij, gezien alle vraagtekens omtrent de besmettingscijfers en het testbeleid: wat wordt er nu werkelijk mee bereikt?

Links:
KORT GEDING: HORECA BLIJFT DICHT: https://www.bnr.nl/nieuws/juridisch/10424127/kort-geding-tegen-sluiten-horeca-in-behandeling
Pompen of verzuipen: wat rest de ondernemers? | #2.32: https://youtu.be/xHhQh09hilE

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Naast YouTube zijn wij uiteraard op meer kanalen te vinden. Voor een overzicht van onze eerdere publicaties en waar deze te vinden zijn, kijk op https://eenoorlogreedsverloren.nl

6 months, 1 week ago

Potkaars, 16 oktober 2020

'BOA's, agenten, inspecteurs en/of controleurs, die deze ruimte betreden en boetes of beschikkingen willen uitvaardigen, opgelet!' Hier is de juridische Toolkit van Bond Overheidszaken en Burgerfront. https://www.burgerfront.nl/

Op de persconferentie van Mark Rutte 13 oktober 2020 zegt hij opnieuw de horeca te zullen sluiten als onderdeel van zijn Corona maatregelen. Maar mag dat eigenlijk zomaar? Welke autoriteit heeft ‘de overheid’ achter de voordeur of op je erf?

Volgens Jeroen Sloendregt is die autoriteit er pas als jij haar geeft door een contract aan te gaan en andersom werkt dat ook. De BOA of politieagent is welkom in jouw café voor een kopje koffie, als klant. Of je open bent of niet, dat bepaal je zelf.

artikel / shownotes: https://potkaars.nl/blog/2020/10/15/attentie-burgerfrontnl

word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief

op twitter: https://twitter.com/potkaars

6 months, 3 weeks ago

'BOA's, agenten, inspecteurs en/of controleurs, die deze ruimte betreden en boetes of beschikkingen willen uitvaardigen, opgelet!'
Hier is de juridische Toolkit van Bond Overheidszaken en Burgerfront. https://www.burgerfront.nl/

Op de persconferentie van Mark Rutte 13 oktober 2020 zegt hij opnieuw de horeca te zullen sluiten als onderdeel van zijn Corona maatregelen. Maar mag dat eigenlijk zomaar? Welke autoriteit heeft ‘de overheid’ achter jouw voordeur of op jouw erf? En geldt dat ook voor bedrijven?

Volgens Jeroen Sloendregt is die autoriteit er als jij haar geeft door een contract aan te gaan en andersom werkt dat ook. De BOA of politieagent is welkom in jouw café voor een kopje koffie, als klant. Maar of je open bent of niet, dat bepaal je -volgens Jeroen- zelf.

artikel / shownotes: https://potkaars.nl/blog/2020/10/15/attentie-burgerfrontnl

--
red. Artikel 5:15 Algemene wet bestuursrecht:
1 Een toezichthouder is bevoegd, met medeneming van de benodigde apparatuur, elke plaats te betreden met uitzondering van een woning zonder toestemming van de bewoner.
2 Zo nodig verschaft hij zich toegang met behulp van de sterke arm.
3 Hij is bevoegd zich te doen vergezellen door personen die daartoe door hem zijn aangewezen.
link: https://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:BWBR0005537&hoofdstuk=5&titeldeel=5.2&artikel=5:15&z=2019-04-02&g=2019-04-02

word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief

op twitter: https://twitter.com/potkaars

6 months, 3 weeks ago

Een oorlog reeds verloren, 14 oktober 2020

Nu de overheid heeft besloten dat de horeca opnieuw de deuren moet sluiten om het coronavirus te bestrijden krijgt de sector wederom een enorme klap. Voor veel ondernemers zal dit de definitieve nekslag betekenen en met alle vraagtekens rondom het testbeleid en de sterftecijfers kan de proportionaliteit ernstig in twijfel getrokken worden.

Michael Meeuwisse van de Posthoorn in Den Haag, al eerder te gast in onze uitzending, wil zich niet zomaar gewonnen geven en spant een kort geding aan. Voornemens om deze morgen al de deur uit te doen roepen Michael en Sven alle horecaondernemers op om hieraan mee te doen; aanmelden kan via een mailtje naar [email protected].

Aan alle overige kijkers en luisteraars het vriendelijk doch dringend verzoek om deze oproep te delen, opdat hij nog zo veel mogelijk mensen uit de sector kan bereiken!

Een oorlog reeds verloren

https://www.youtube.com/c/EenOorlogReedsVerloren/

6 months, 3 weeks ago