#wever

Na het ster reclame blok: Willem Wever
Presentatie: Jochem van Gelder
Datum van opname: 16-08-1999
Bron: Pal vhs

3 months ago

Willem Wever
Presentatie: Jochem van Gelder
Datum van opname: 1999
Bron: pal vhs

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jochem_van_Gelder

Jochem van Gelder

Joannes Willibrordus Adrianus (Jochem) van Gelder (Tiel, 23 mei 1963) is een Nederlandse radio- en televisiepresentator, zanger, schrijver en acteur.

Opleiding en televisiecarrière
Van Gelder trad voor het eerst op op het schoolplein van de St. Jozefschool in Beneden-Leeuwen, spelend als André van Duin met het liedje Sambaballensamba. Na de mavo en havo studeerde Van Gelder aan de pabo in Nijmegen.

In 1979 kwam Van Gelder voor het eerst op televisie in het programma Stuif es in met een bandparodieoptreden. Door kijkers van het programma werd hij teruggevraagd voor Stuif-es-uit, waar hij optrad tussen toen populaire artiesten als Luv', Spargo en BZN. In 1980 werd hem nogmaals gevraagd op te komen treden in het programma.

In 1983 won hij, wederom met een bandparodieoptreden, KRO's Zomeravondshow van Henny Huisman, de voorloper van de Playbackshow. Als gevolg hiervan mocht hij drie seizoenen lang gastoptredens verzorgen bij de voorronden van de Playbackshow.

In 1988 deed Van Gelder mee aan de derde aflevering van het door Sandra Reemer gepresenteerde NCRV-programma Showmasters. Omdat hij de winnaar was van de aflevering, mocht hij een aantal screentesten doen.

Van Gelder kwam vervolgens in dienst bij de NCRV. Zijn eerste ervaringen met het presentatievak waren verschillende puzzelprogramma's. In 1989 kreeg hij landelijke bekendheid door de presentatie van de Disney Club. Daarna volgden vele programma's, zoals Willem Wever (1994-1999) en Praatjesmakers (2000-2010). In 2010 vertrok hij bij de NCRV.[1] Vervolgens presenteerde hij van 2012 tot en met 2017 verschillende programma's bij SBS6, zoals Bonje met de buren, Het beste idee van Nederland en Lachen om Home Video's. Sinds 2018 presenteert Van Gelder Later als ik groot ben bij RTL 4. Tevens is hij te zien als televisiepresentator bij Omroep Gelderland. Sinds 2019 is Van Gelder te zien als presentator van De Alarmcentrale bij RTL 5.

5 months, 2 weeks ago