Potkaars podcasts - talks with everyone

“By and large the system functions or so I thought. But when I started scratching the surface of this case, That to me was profoundly shocking: to see how much dirt was coming to the surface”.

Nils Melzer in 2016 was appointed as the Special Rapporteur on Torture for the United nations. In 2019 he assessed that Julian Assange showed all signs of being a victim of psychological torture. Shortly after Melzer started his investigation, Assange was removed from the Ecuadorian Embassy in London and transferred to Belmarsh prison where he remains to this day fighting extradition to the United States.

Bailey Lamon and Rico Brouwer talk to Melzer in this 90 minute interview for a chapter in their own upcoming book; ‘the Whistleblowers Book of Courage’. How can it be that the United Nations rapporteur on torture, appointed by the countries of the world to report on torture is now considered a whistle-blower for just doing his job?

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/6/17/whistle-blower-on-the-case-of-julian-assange-united-nations-rapporteur-on-torture-nils-melzer

De website FortOranjeNieuws.nl is “een website waar al het nieuws over camping Fort Oranje wordt verzameld en gearchiveerd.” Overheden verzameld in het RIEC probeerden Fort Oranje in 2017 af te pakken van de eigenaar, sindsdien spelen er slepende juridische procedures. Het RIEC; het Regionaal Informatie en Expertise Centrum, is een samenwerkingsverband tussen overheidsinstellingen zoals de belastingdienst en gemeenten. Over de zaak Fort Oranje interviewde ik Jan Engel in oktober 2020 en met Potkaars deed ik verslag van de rechtszaak tegen de gemeente Zundert in maart 2021 over die ontneming. In dit Potkaars interview vertelt Jan Engel over de rechtszaak die de Staat dit keer tegen hém aanspande om informatie over twee belastingambtenaren die hij onder beheer zou hebben, van de Fort Oranje Nieuws website te laten verwijderen.

Maar, zegt Jan Engel, ik ben allang niet meer de beheerder van die site en de foto’s zijn er al enige tijd niet meer op te zien. De rechter die aan deze zaak werd toegewezen is voor de mensen die Viruswaarheid volgen een bekende: meester Vetter. Ook toevallig. Net als de datum van de uitspraak; 9 juni. De dag waarop vier jaar geleden de gemeente binnenviel op de camping.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/26/privacy-of-censuur-jan-engel-voor-de-rechter-tegenover-de-belastingdienst

Op 15 mei was de tweede wereldwijde demonstratie voor vrijheid en mensenrechten. Naar verluidt in meer dan honderd steden gingen mensen de straat op. Ook in Amsterdam. In deze reportage een gesprek met Art van In het Gelid Voor Vrijheid (de veteranen) en met theatermaker Ab Gietelink, over censuur door big tech.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/24/world-wide-demonstration-amsterdam-15-mei-2021

Volgende week, 25 mei, wordt er in de Eerste Kamer gestemd over de testwet. Frank Ruesink vanaf het Plein in Den Haag, roept persoonlijk alle Kamerleden op: 'het is een wet die daadwerkelijk ervoor gaat zorgen dat nog meer mensen kunnen worden uitgesloten van deze samenleving'.

Potkaars deed verslag en verzorgde de techniek bij het optreden 'Laat Me'.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/17/oproep-aan-alle-eerste-kamerleden-vanaf-het-plein-in-den-haag-16-mei-2021

In dit 32 minuten durend interview legt Michiel Jonker uit wat er in zijn visie mis is aan de Arnhemse Afvalpas en hoe zijn juridische strijd hierover tegen de gemeente en de Autoriteit Persoonsgegevens van 2014 tot 2021 verliep. In het kort; de Privacywet stelt dat bij het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens niet méér gegevens mogen worden gebruikt dan nodig is om het doel waarvoor ze gebruikt zullen worden te bereiken. Voor het ophalen van huisafval is het niet nodig privacy gevoelige persoonsgegevens te verzamelen, dus -zo stelt Jonker- moet de autoriteit persoonsgegevens hierop naar de gemeente Arnhem toe, handhaven.

Dit is een reportage in drie delen:
- dit interview met Michiel in nabeschouwing en analyse in 32 minuten

- een integrale registratie van de zitting in 76 minuten (https://youtu.be/UiE53zOMp3s)
- samenvatting in 36 minuten van wat vooraf ging gevolgd door enkele fragmenten uit de zitting ( )

website / links https://potkaars.nl/blog/2021/5/12/is-de-autoriteit-persoonsgegevens-hun-missie-vergeten-michiel-jonker-de-autoriteit-persoonsgegevens-en-dataminimalisatie

De gemeente Arnhem gebruikt volgens Michiel Jonker privacy gevoelige informatie voor de afvalpas, wat in strijd is met het principe van dataminimalisatie. In dit videoverslag legt Jonker in een korte inleiding uit wat voorafging aan de rechtszaak tegen de Autoriteit Persoonsgegevens, voor de Raad van State op 10 mei 2021. Daarna zie je een samenvatting van de rechtszaak aan de hand van een aantal fragmenten. Uitspraak over zes weken.

Dit is een reportage in drie delen:
- deze samenvatting in 36 minuten van wat vooraf ging gevolgd door enkele fragmenten uit de zitting ( )

- een integrale registratie van de zitting in 76 minuten (https://youtu.be/UiE53zOMp3s)
- interview met Michiel in nabeschouwing en analyse in 32 minuten (https://youtu.be/yEG4Qkxpwso)

website / links https://potkaars.nl/blog/2021/5/12/is-de-autoriteit-persoonsgegevens-hun-missie-vergeten-michiel-jonker-de-autoriteit-persoonsgegevens-en-dataminimalisatie

Op 10 mei was de uitspraak in het kort geding van Viruswaarheid tegen de Staat, over de legitimiteit van Corona maatregelen-wet. Viruswaarheid verloor.

Om 16.00 uur 10 mei 2021 was er een persconferentie van Viruswaarheid over die uitspraak. Potkaars was er bij en zond het live uit via YouTube. Deze is onmiddellijk na uitzending door YouTube weggecensureerd.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/9/persconferentie-viruswaarheid-kort-geding-tegen-de-staat-1600-uur

Dennis Spaanstra, de initiatiefnemer van Police for Freedom Nederland doet live in Potkaars zijn verslag van de mars voor menselijke verbinding van gisteren in Barneveld.
Vanmiddag om 15.00 uur via deze stream

website / links en videoverslag van de mars: https://potkaars.nl/blog/2021/5/9/police-for-freedom-mars-van-de-menselijke-verbinding-barneveld-8-mei-2021

Op 8 mei 2021 was de tweede mars van de menselijke verbinding, van Police for Freedom - Nederland. Potkaars was er bij en maakte dit verslag met beelden van de mars, interviews met deelnemers en beelden van de escalatie tussen ME en Defend tegen het einde van de mars.

In de studio bespreekt Rico Brouwer van Potkaars de mars na in een live uitzending met initiatiefnemer Dennis Spaanstra, zondagmiddag 15.00 uur.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/9/police-for-freedom-mars-van-de-menselijke-verbinding-barneveld-8-mei-2021

"Deze man heeft zich opgeofferd voor onze veiligheid, want hij pleurde er een fiets onder dat kutkanon" (Tinus Koops). Marcel de Ruiter zat drie maanden vast omdat hij in Eindhoven een waterkanon stopte met een oude fiets. Ik bracht Marcel met zijn nieuwe fiets naar bevrijdingsdag 2021 op het Malieveld. Dit is mijn verslag.

Deze video is verboden op YouTube omdat het informatie bevat die in strijd zou zijn met de World Health Organisation. Onduidelijk is of ze het Vaccinatieliedje van Ukes for Freedom bedoelen, of de joodse mevrouw die op het podium vertelt over waarom ze weigert de corona test als medisch experiment te ondergaan. Of was het mijn interview met Arie Paap achter het podium? Arie werd recent veroordeeld voor openlijke geweldpleging met een groep, nadat hij door een agent te paard en tot bloedens toe door een agent te voet van het Museumplein af werd geslagen. Fragmenten uit de toespraak van Tinus Koops, Willem Engel, Jeroen Pols, Mordechai Krispijn kunnen ook de aanleiding zijn geweest voor de youtube censuur. Oordeel zelf. Bevrijdingsdag 2021, weggecensureerd door YouTube, te zien via alle andere kanalen.

website / links:
https://potkaars.nl/blog/2021/5/6/bevrijdingsdag2021-malieveld-marcelderuiter

In 2020 dr. Huber and her team published various peer reviewed papers on the health risks of face masks in the corona crisis and is continuing to do research into adverse effects of the various mandatory measures. Colleen Huber is a returning guest to the Potkaars podcast, and has recently published her book on those studies, available on Amazon: ‘The Defeat of COVID: 500+ medical studies show what works & what doesn't’.

website/links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/6/the-defeat-of-covid-dr-colleen-huber-english

Marcel de Ruiter probeerde in Eindhoven een waterkanon te stoppen met een oude fiets, nadat hij een vrouw van korte afstand met het kanon beschoten zag worden. Hij ging er drie maanden voor de gevangenis in. Wat ging er vooraf aan dat incident in Eindhoven? Binnenkort in Potkaars, Marcel de Ruiter.

website/links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/1/waarom-gooide-marcel-de-ruiter-een-fiets-onder-een-waterkanon-vrienden-van-marcel-de-ruiter-laatste-avondklok-uitzending

De foto van Arie Paap waarop te zien is hoe een politieagent te paard hem zou slaan met een wapenstok, ging de wereld over. Niet die agent maar Paap stond op 22 april jl. voor de politierechter om zich te verantwoorden voor zijn handelen op die demonstratie.

Potkaars was bij de rechtszaak aanwezig en maakte er opnamen. In deze live uitzending kijk ik met Arie Paap, Jeroen Pols en Wilem Engel terug op de zitting en het oordeel van de rechter.

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/21/arie-paap-voor-de-politierechter-opnamen-vanuit-de-rechtszaal

Op 24 april 2021 waren de Ukes (Ukelele's) for Freedom op de Demonstratie/Mars voor Vrijheid van 'Nederland in Opstand', in Rotterdam. Rico Brouwer van Potkaars deed verslag, met interviews en live muziek.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/25/ukes-for-freedom-demonstratie-rotterdam-vaccinatie-geen-ethisch-experiment

Samenvatting in 27 minuten van het hoger beroep van Viruswaarheid tegen de Staat over de geldigheid van de PCR test en van het inreisverbod, wanneer je geen test wilt of kunt afgeven. Beide zaken werden eerder in kort geding door Viruswaarheid verloren en nu in een gecombineerde beroepsprocedure op vrijdag 16 april in één keer in beroep aan het Hof in Den Haag voorgelegd. Potkaars kreeg toestemming daarbij aanwezig te zijn, videoopnamen te maken die live uit te zenden. Afgezien van een ANP fotograaf, was Rico Brouwer van Potkaars de enige journalist in de zaal.

In dit verslag zie je eerst twee belangrijke fragmenten waarin de staat zegt: ‘de PCR test wordt niet ingezet voor diagnose, maar voor pandemie bestrijding’ en viruswaarheid zegt: ‘de test mag je niet gebruiken voor mensen zonder symptomen en de consequenties zoals op inreizen als gevolg van deze verplichte test, zijn buiten de wet’.

Daarna aan de hand van fragmenten uit het verweer van de Staat een aantal onderwerpen zoals die door de eisende partij werden aangevoerd. Dit verslag begint met wat er rond negen uur ‘s ochtends buiten voor het gerechtsgebouw in Den Haag gebeurde. Djamila le Pair was daar met een boekje dat ze had gemaakt. Ze vertelde hoe ze het een dag eerder aan alle rechters in Den Haag had bezorgd. Het bevat de eed van de rechters, de grondwet en haar oproep: ‘ik vraag u, inmiddels radeloos te midden van het toenemend politiegeweld, de voorschrijdende eenzaamheid en censuur, en de naar grote armoede afglijdende samenleving, voor ons land en onze rechten op te komen en voor de goede kant van de geschiedenis te kiezen’.

Djamila verterlde over haar actie terwijl Willem Engel en Jeroen Pols aankwamen bij het gerechtsgebouw.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/11/hoger-beroep-pcr-test-en-inreisverbod-16-april-2021-1000-uur

Police For Freedom verdedigt niet jouw mening, maar verdedigt de vrijheid om deze te hebben. Terugblik en verslag van de mars voor de menselijke verbinding op 10 april 2021 in Baarn, met initatiefnemer en oprichter van Police for Freedom - Nederland, Dennis Spaanstra.

website/links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/13/als-een-politieagent-voor-de-vrijheid-van-meningsuiting-dennis-spaanstra

Dennis geeft me een shirt en zegt: “ik zie jou als de politieagent voor de vrijheid van meningsuiting”. Een groter compliment kan je me niet maken, ik was van m’n stuk gebracht. Blijkt hij gitaar te kunnen spelen ook. De eerste gast in Potkaars die de gitaar, die er altijd staat als decor, oppakte.

Samen met Dennis kijken we terug naar de mars, de voorbereiding, het verbod om te demonstreren in Hilversum, de rechtszaak daarover afgelopen vrijdag, over een noodbevel in Apeldoorn en een prachtige mars in Baarn.

Overal in de wereld wordt met geweld opgetreden tegen demonstranten. Ook in Nederland. Demonstreren is een grondrecht, maar het mag niet meer, of alleen onder onmogelijke voorwaarden zoals met hoeveel mensen je maximaal mag demonstreren. Alles met de volksgezondheid als argument. Maar het zijn nu juist ook zorgmedewerkers die protesteren tegen het beleid uit Den Haag, voor mensen onder hun verzorging die lijden onder de maatregelen. Ze maken hun statement herkenbaar als witte ketting in witte jassen.

Politiegeweld maakte dat ook veteranen zich gingen organiseren. Ik sprak op demonstraties veel militaire veteranen. Zij hebben geweld op burgers van dichtbij meegemaakt in oorlogsgebieden en staan nu op demonstraties met hun baret op, naast de witte jassen. Zonder geweld, maar in een duidelijk statement: ‘geweld tegen burgers stopt hier’.

Ook politieagenten zijn zich gaan organiseren. Overal in de wereld, met Police for Freedom. Politieagent Dennis Spaanstra startte een Nederlandse groep en vertelt in dit interview over de eerste Police for Freedom mars in Nederland op 10 april in Baarn. Over hoe dat verboden werd in Hilversum, over hoe Apeldoorn preventief met een noodbevel door de burgemeester op slot werd gezet toen men dacht dat de mars daar zou zijn.

Dennis vertelt hoe duizenden demonstranten de verbinding zochten en vonden in Baarn. Hoe de locatie tot het laatste moment geheim gehouden werd en hoe ook brandweer, marechaussee, onderwijs zich inmiddels aansluiten.

Vrijdag was er een rechtszaak tegen de burgemeester van Hilversum, over zijn demonstratieverbod. In die zitting bleek dat er geheime afspraken tussen veiligheidsregio’s zijn gemaakt waarin een optocht, een mars categorisch verboden is. Niet alleen aantallen demonstranten, de onderlinge afstand die ze moeten houden, ook aan de vorm van een demonstratie worden op voorhand beperkingen opgelegd door de veiligheidsregio’s, die daar helemaal niet over gaan. Wat is de volgende stap, dat er wordt voorgeschreven welke liedjes gezongen mogen worden?

Dennis is politieagent en muzikant. Hij zingt aan het einde: “De Politie Is Mijn Beste Kameraad”, maar dan in de originele tekst. Hij legt uit: de politie is een diender. Zo was het vroeger en zo zou het weer kunnen zijn. De mars in Baarn was er een van verbinding tussen alle groepen in onze samenleving én de politie. Police for Freedom.

Politieagent Dennis Spaanstra wilde een mars voor de menselijke verbinding organiseren. Hij koos Hilversum als locatie en melde het netjes aan bij de burgemeester. Die verbood de mars, ‘omdat het een mars is’. De veiligheidsregio’s hadden afgesproken categorisch geen marsen toe te staan. De mars werd gehouden in Baarn, op een locatie die tot het laataste moment geheim gehouden werd. Er kwamen duizenden mensen op af. Potkaars deed verslag.

Intrerviews en impressie:Dennis Spaanstra, Veteraan, (De luisterlijn), Yvonne (zorg), 'De Politie is je beste kameraad',
de blokkade, Willem Engel, 'De Politie is je beste kameraad'

website/links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/9/police-for-freedom-mars-voor-menselijke-verbinding

Police for Freedom - Mars voor Menselijke Verbinding - 10 april 2021
website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/9/police-for-freedom-mars-voor-menselijke-verbinding

Jean Voormeer is werkzaam als Verzorgende Individuele Gezondheid (VIG). Broeder dus. Op 7 april om 21.00 uur is Jean te gast in Potkaars-live! We gaan gezellig koffie drinken en praten over wat er nu echt aan de hand is in de zorg en met Corona in Nederland. We kijken terug op de witte-jassen demonstraties en we kijken vooruit naar komende zaterdag.

website/links: https://potkaars.nl/gezellig

Het was van te voren netjes afgestemd met de burgemeester, op de meest corona veilige plek die je maar kunt bedenken: aan het Haringvliet, op het strand. Met de zee aan de ene kant en zeeen van ruimte aan de andere. Toch verboden. De vrijheidsbijeenkomst werd verplaatst naar het hart van Hellevoetsluis, midden in de vesting, op het pleintje voor het gemeentehuis. Daarvandaan ging het in optocht richting politiebureau om daar een statement uit te spreken. “De politie is je beste kameraad” werd onderweg gezongen door Wijnand Schippers. De politie sloot in opdracht van de burgemeester de weg naar het politiebureau af en sloot daarna de demonstranten in. Een beetje zoals op het Museumplein en Malieveld, maar dan in het klein in het meestal pittoreske en rustige Hellevoetsluis. Verslag van demonstratie op eigen gelegenheid; koffie drinken op 4 april 2021.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/5/de-politie-is-je-beste-kameraad-vrijheidsbijeenkomst-hellevoetsluis

Op zondag 28 maart stonden Rolf en Wendy schouder aan schouder met de veteranen als bescherming voor mensen die demonstreerden op het Museumplein. Tegenover zich Politie en ME, wapenstokken en waterkanonnen. Op 31 maart deden ze verslag in Potkaars van wat er zondag gebeurde en waarom ze daar staan. Rolf: ‘we zijn daar voor vrijheid en vrede en dat kan je alleen uiten door ook in vrede daar te staan. Wat je ook gebeurt, dat is fysiek maar vrede en gedachtengoed waarom je daar staat, dat is mentaal. Ze kunnen je dus mentaal niet raken als ze je fysiek gaan slaan”.

artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/1/wat-daar-gebeurt-is-fysiek-maar-waarom-je-daar-staat-is-mentaal-rolf-en-wendy-op-het-museumplein

(fragmenten met dank aan omroep ON en Video in Verzet)

Op 10 oktober 2020 werd op het Plein in Den Haag -zonder daar eerst de burgemeester over te informeren- gedemonstreerd. Willem Engel werd daar gearresteerd en moest zich over die gebeurtenissen vandaag, 30 maart 2021 verantwoorden voor de politierechter. Aanklacht: opruiing en hij zou zich niet gehouden hebben aan het bevel de demonstratie te beëindigen. Na afloop van de zitting sprak ik Willem in Potkaars, daarna zie je integraal de opname zoals die werd gemaakt/aangeleverd door de NOS.

De rechtzaak start op minuut 40 van deze video.
00:40:00 aanvang zitting

website/links: https://potkaars.nl/blog/2021/3/30/willem-engel-voor-opruiing-voor-de-politierechter-interview-en-integrale-registratie-van-zitting

Veteranen komen op voor ons grondrecht om te demonstreren. Samen met zorgmedewerkers en samen met duizenden andere Nederlanders. Verslag vanuit het hart van Nederland dat klopt op het Museumplein in Amsterdam.

site/links: https://potkaars.nl/blog/2021/3/28/wie-hier-een-baret-op-zn-hoofd-heeft-die-is-veteraan-museumplein-amsterdam-28-maart-2021

Yvonne werkt in de zorg. Ze was erbij op het Malieveld en bedacht daar 'de witte ketting'. Zorgmedewerkers, herkenbaar aan een witte jas, tegenover die geel/blauwe lijn van politie. Ze legt uit waar het mis ging in de zorg, dat we niet meer opkomen voor onze doelgroepen en waarom steeds meer zorgmedewerkers op deze manier met gevaar voor eigen gezondheid zeggen: 'tot hier en niet verder'. Beelden en verslag van het Museumplein, bron: de Ommekeer.

artikel/links

"Het belangrijkste is om naar het laatste woord van de gemeente te luisteren want daar geven ze toe: we hebben gewoon alles gedaan wat niet mag maar het was heel erg dus we moesten wel'. Aldus Jeroen Pols namens Camping Fort Oranje, in een zaak tegenover de gemeente Zundert voor de bestuursrechter in Breda op 25 maart 2021.

In 2017 werd de Brabantse Camping Fort Oranje op last van de gemeente Zundert gesloten. De advocaat van de gemeente vat samen: 'de situatie op Fort Oranje was gewoon schrijnend", "als je zoiets ziet als bestuur en je kijkt naar wat je bevoegdheden zijn, de wet is hier niet op geschreven, dat is van meet af aan ook duidelijk geweest."

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/3/24/livestream-camping-fort-oranje-zundert-voor-de-bestuursrechter

SHOW MORE

Created 1 year, 6 months ago.

191 videos

Category News & Politics

Potkaars in Dutch literally means ‘pot with candle’, phonetically it’s podcasts, they shed light.

You want real news? You have to cut through the smoke -smokes & mirrors- to get to information, and demand a controllable government. Putting information away as 'fake news' is easy, what do you replace it with?

Potkaars - talks with everyone
--

In een tijd waarin iedereen nepnieuws kan verspreiden, weet niemand meer wat echt is
Potkaars - praat met iedereen

https://parler.com/profile/Potkaars/posts