moerstaal

moerstaal

moerstaal

subscribers

BLCKBX, 3 december 2022

Gisteren waren er weer boerenprotesten in Overijssel en blckbx was aanwezig met live verslaggeving ter plaatse. Journalist Maurice van Ulden dook in het dossier van de PAS-melders waarmee nu ruim 3.000 boeren in de problemen komen als ze de opgelegde stikstofregels moeten naleven.

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #108 vrijdag 2 december 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-12-02

BLCKBX, 4 december 2022

Bij geboorte tekent een mens zijn doodvonnis, om een leven lang op zoek te gaan naar een veilige plek. Nu de media dagelijks berichten over steeds nieuwe dreigingen, ligt er een belangrijke taak voor alternatieve platforms.

Als enige soort is de mens zich al snel bewust van zijn sterfelijkheid. “We zijn voortdurend op zoek naar veilige plek, die we niet vinden. We zijn een dakloze soort,” zegt prof. dr. Cees Hamelink. Peter Giesen laat in zijn boek ‘Land van Lafaards?’ zien dat Nederlanders door de eeuwen heen altijd bang zijn geweest. Bang voor het verlies van Indië, voor Belgische vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog, voor de Russische beer en de Bom.

Hoewel angst van alle tijden is, fluctueert de hevigheid ervan. In deze eeuw is angst een permanente staat geworden die wereldwijd en door miljoenen mensen tegelijkertijd wordt gedeeld. Mensen zijn bang voor economische neergang, epidemische ziekten, terrorisme en de opwarming van de aarde. Maar er zijn ook veel kleine angsten en zorgen over zaken als levensstijl, uiterlijk, seksuele prestaties en culinaire expertise.

De oude formules waarmee we onze angsten wisten te beteugelen, zoals de verzorgingsstaat en de verzuiling, zijn uitgewerkt. Het is dus tijd om daar nieuwe gereedschappen voor te ontwikkelen, volgens Hamelink. “Met al die alternatieve platforms, die ontzettend hard werken aan de activering en bewustwording van burgers, moet het mogelijk zijn om nieuwe formules te bedenken voor het bezweren van onze angsten,” zegt hij. “Het moet mogelijk zijn om al die angsthazen te inspireren tot de burgerlijke moed om zich – zelfs met risico voor het eigen welzijn, reputatie of leven – in te zetten voor de bescherming van de fundamentele waarden van de mensenrechten.”

Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Ab Gietelink, 4 december 2022

Prof. Jeffrey Sachs verdient een standbeeld. Sachs heeft als hoogleraar economie aan de Columbia University in New York en topadviseur van diverse regeringen en VN organisaties een mondiale mainstream status. Dat belemmert hem niet ongemeen hard het Amerikaanse beleid in de Oekraïne oorlog aan te klagen. Hij werd daarnaast voorzitter van ‘The Lancet Covid 19 commissie’ en stelt onder meer dat een labfout de meest waarschijnlijke oorzaak was van de coronapandemie. De mainstream media verzwijgt het liefst zijn positie in deze netelige kwesties. Bij de alternatieven daarentegen is hij een welkome gast. Zijn mondelinge vertogen zijn steeds helder met ironische kwinkslagen.

Alternatief.TV is een platform waarin Ab Gietelink via interviews met interessante gasten en eigen columns kritische inzichten tegenover het dominante denken zichtbaar maakt

Website: https://alternatief.tv
Telegram: https://t.me/AlternatiefTV
Donaties: https://alternatief.tv/donaties/

BLCKBX, 29 november 2022

Hoewel de vroegere elites plaatsgebonden waren – en daarmee ook hun macht −, is hun invloed nu niet meer gebonden aan landsgrenzen. ‘Hoe is die verandering tot stand gekomen?’ vraagt columnist Rypke Zeilmaker zich af.

Met NGO's (niet-gouvernementele organisaties) − of zoals Zeilmaker ze noemt: 'niet-gekozen organisaties' −, bepalen de elites vandaag de dag het maatschappelijke beleid zonder er verantwoording voor af te hoeven leggen. Dankzij hun miljarden, de vervagende landsgrenzen en de digitalisering van de maatschappij kunnen ze wonen waar ze willen en wanneer ze dat willen. Daarmee kunnen ze de negatieve gevolgen van hun eigen beleid ontwijken terwijl de gewone burger eronder lijdt.

Als voorbeeld van een ‘niet gekozen organisatie’ noemt Zeilmaker de European Counsil on Foreign Relations. Deze denktank is opgericht door miljardair George Soros en brengt EU-leiders bij elkaar om de Europese politieke agenda te bepalen. De voorzitter hiervan is prinses Mabel van Oranje-Nassau. Een ander voorbeeld is Staatsbosbeheer. Deze organisatie beheert 270.000 hectare van de Nederlandse grond en zou een ‘onafhankelijke organisatie’ zijn. Het krijgt echter jaarlijks miljoenen aan subsidie en werkt bovendien samen met de overheid. Ook andere ‘onafhankelijke’ klimaatorganisaties zoals de European Climate Foundation – opgericht door de Canadese mediamiljardair John McCall MacBain − voeren hun beleid uit met publiek geld.

Zeilmaker pleit ervoor om de subsidies op ‘niet-gekozen organisaties’ stop te zetten. “Zo breng je hun maatschappelijke invloed terug tot de ware proporties die zij vertegenwoordigen: minder dan 5 procent van de bevolking.”

Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Viruswaarheid, 2 december 2022

In het weekoverzicht van deze week gaat het over de binnenlandse politiek, internationale politiek, Agenda 2030 en vooral het stagneren daarvan. De stagnatie zien we aan rechtszaken en mandaten en regels die worden terug getrokken en boetes die worden terugbetaald. Ook gaan Willem en Jeroen in op specifieke rechtszaken onder anderen de wrakingskamer van Dorien haar zaak. Het bommetje van de week: De WOB stukken in de zaak OM vs Engel waaruit blijkt dat Dilan Yeşilgöz persoonlijk betrokken is en ook de NCTV de nodige bemoeienissen heeft met de zaak.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Café Weltschmerz, 2 december 2022

Shohreh ging in gesprek met Mattias Desmet en Jessica Vereecken. De professor klinische psychologie behoeft geen verdere introductie. Zijn landgenoot wellicht wel: Jessica Vereecken is oprichtster en bezielster van Care for Freedom. Daarmee wil ze het Belgische wetsvoorstel om zorgverstrekkers verplicht te vaccineren tegen Covid, tegen werken. Daarnaast is ze kinesitherapeut en orthomoleculair therapeut. Ze is een groot pleitbezorger van vrijheidscommunicatie. Daarbij staan niet goed en fout, en beloning en straf centraal, maar blijft een open gesprek het uitgangspunt.

Een mooi ideaal, maar is het ook werkbaar? In hoeverre kan men in gesprek blijven met mensen die totaal tegenovergesteld denken over zaken? Sterker nog: blijf je openstaan voor de dialoog wanneer de ander over jouw grenzen heen gaat? Een hele uitdaging om dan resonantie te voelen en verbinding te leggen. Hoe geef je je eigen grenzen aan, en wat is het onderscheid tussen geweld en jezelf verdedigen?

Wie een antwoord wil op bovenstaande vragen en, bovenal, geprikkeld wil worden, doet er goed aan de video te bekijken.

---

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema's. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video's? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

https://cafeweltschmerz.nl/register/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video's? Klik hierboven dan op Abonneren!

Viruswaarheid, 29 november 2022

In dit juridische journaal doen we de nabeschouwing van de zitting OM vs Willem Engel. We gaan langs alle punten van de ontvankelijkheid van het OM en we proberen te duiden welke juridische weg zij proberen te volgen. Het is onduidelijk welke opruiing het is. Opruiing tot wat? Dat is tijdens de zitting ook niet duidelijk geworden, daarnaast is het zeer opmerkelijk dat de eis geen gevangenisstraf is maar dat ze wel 100 dagen voorarrest hebben gevraagd. Ze komen nu met dat ze een voorbeeld willen stellen en dat ze een principiële uitspraak willen. Het OM kan alleen nog maar niet ontvankelijk verklaard worden.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema's. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video's? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!
https://cafeweltschmerz.nl/register/
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?
https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/
Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video's? Klik hierboven dan op Abonneren!

In China zijn opnieuw grote groepen mensen de straat opgegaan vanwege de coronalockdowns. Opvallend is de openlijke woede richting de Chinese president Xi Jinping. Onderzoeksjournalist Daan de Wit schetst een beeld van het land dat lange tijd werd gezien als voorbeeld voor een succesvolle corona-aanpak, maar nu verstrikt raakt in een uitzichtloze 'zero-COVID' situatie.

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #106 maandag 28 november 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-11-28

30 november 2022

De heer Koenderink bij de gemeenteraad Haaksbergen over vaccinaties en het rapport Pfizer.

https://phmpt.org/wp-content/uploads/2021/11/5.3.6-postmarketing-experience.pdf

https://nl.wikipedia.org/wiki/Haaksbergen
https://www.haaksbergen.nl/

BLCKBX, 1 december 2022

Twee weken geleden demonstreerden boeren in Zwolle en overhandigden toen een brief met eisen aan de provinciebestuurders. Het ultimatum van twee weken liep woensdag af, dus trekken zij vandaag opnieuw het land in.

Hun voornaamste eis is dat de provincie stopt met het opleggen van dwangsommen voor zogeheten PAS-melders. Als Overijssel hiermee doorgaat, is dit volgens de boeren een vrijbrief voor de overige provincies, met mogelijk gevolgen ongeveer 3.000 boerenbedrijven in Nederland.
PAS-melders

PAS-melders zijn voornamelijk veehouders die een melding – van bijvoorbeeld een uitbreiding – deden bij de overheid voor de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Zij hoefden dan geen natuurvergunning aan te vragen, maar konden volstaan met deze melding. Toen de Raad van State in 2019 een streep trok door de PAS, bevonden deze boeren zich plotseling in een illegale situatie. Het kabinet beloofde met een oplossing te komen om deze boeren te legaliseren, maar daarvoor moet wel eerst ‘genoeg stikstofruimte’ zijn.

De provincie Overijssel wil niet optreden tegen de ‘illegale’ boeren, maar de milieuorganisatie MOB van Johan Vollenbroek diende handhavingsverzoeken in. De provincie heeft hiertegen geprocedeerd, maar verloor die zaak en moet van de rechter dwangsommen opleggen.

De dwangsommen kunnen hoog oplopen. Onlangs vertelden Arjan en Liset – als echtpaar de vierde generatie boeren op hun familiebedrijf – aan RTV Oost dat zij ieder kwartaal een dwangsom van 117.000 euro moeten betalen, als zij hun veestapel niet met twee derde verkleinen.

BLCKBX, 1 december 2022

Twee weken geleden demonstreerden boeren in Zwolle en overhandigden toen een brief met eisen aan de provinciebestuurders. Het ultimatum van twee weken liep woensdag af, dus trekken zij vandaag opnieuw het land in.

Hun voornaamste eis is dat de provincie stopt met het opleggen van dwangsommen voor zogeheten PAS-melders. Als Overijssel hiermee doorgaat, is dit volgens de boeren een vrijbrief voor de overige provincies, met mogelijk gevolgen ongeveer 3.000 boerenbedrijven in Nederland.

PAS-melders

PAS-melders zijn voornamelijk veehouders die een melding – van bijvoorbeeld een uitbreiding – deden bij de overheid voor de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Zij hoefden dan geen natuurvergunning aan te vragen, maar konden volstaan met deze melding. Toen de Raad van State in 2019 een streep trok door de PAS, bevonden deze boeren zich plotseling in een illegale situatie. Het kabinet beloofde met een oplossing te komen om deze boeren te legaliseren, maar daarvoor moet wel eerst ‘genoeg stikstofruimte’ zijn.

De provincie Overijssel wil niet optreden tegen de ‘illegale’ boeren, maar de milieuorganisatie MOB van Johan Vollenbroek diende handhavingsverzoeken in. De provincie heeft hiertegen geprocedeerd, maar verloor die zaak en moet van de rechter dwangsommen opleggen.

De dwangsommen kunnen hoog oplopen. Onlangs vertelden Arjan en Liset – als echtpaar de vierde generatie boeren op hun familiebedrijf – aan RTV Oost dat zij ieder kwartaal een dwangsom van 117.000 euro moeten betalen, als zij hun veestapel niet met twee derde verkleinen.

BLCKBX, 1 december 2022

Twee weken geleden demonstreerden boeren in Zwolle en overhandigden toen een brief met eisen aan de provinciebestuurders. Het ultimatum van twee weken liep woensdag af, dus trekken zij vandaag opnieuw het land in.

Hun voornaamste eis is dat de provincie stopt met het opleggen van dwangsommen voor zogeheten PAS-melders. Als Overijssel hiermee doorgaat, is dit volgens de boeren een vrijbrief voor de overige provincies, met mogelijk gevolgen ongeveer 3.000 boerenbedrijven in Nederland.
PAS-melders

PAS-melders zijn voornamelijk veehouders die een melding – van bijvoorbeeld een uitbreiding – deden bij de overheid voor de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Zij hoefden dan geen natuurvergunning aan te vragen, maar konden volstaan met deze melding. Toen de Raad van State in 2019 een streep trok door de PAS, bevonden deze boeren zich plotseling in een illegale situatie. Het kabinet beloofde met een oplossing te komen om deze boeren te legaliseren, maar daarvoor moet wel eerst ‘genoeg stikstofruimte’ zijn.

De provincie Overijssel wil niet optreden tegen de ‘illegale’ boeren, maar de milieuorganisatie MOB van Johan Vollenbroek diende handhavingsverzoeken in. De provincie heeft hiertegen geprocedeerd, maar verloor die zaak en moet van de rechter dwangsommen opleggen.

De dwangsommen kunnen hoog oplopen. Onlangs vertelden Arjan en Liset – als echtpaar de vierde generatie boeren op hun familiebedrijf – aan RTV Oost dat zij ieder kwartaal een dwangsom van 117.000 euro moeten betalen, als zij hun veestapel niet met twee derde verkleinen.

Café Weltschmerz, 29 november 2022

Op 18 november deed de tuchtrechter uitspraak in de zaak tegen huisarts Rob Elens. De Inspectie verweet Elens ondermeer dat hij in januari en februari 2021 strijd met de wet aan coronapatiënten hydroxychloroquinen ivermectine had voorgeschreven. De tuchtrechter vond echter dat de huisarts bij het voorschrijven niet de wet heeft geschonden. De commentaren in de alternatieve media waren juichend. Nu zou het artsen voortaan vrij staan zijn om corona patiënten te helpen met hydroxychloroquine en ivermectin.

---

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema's. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video's? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

https://cafeweltschmerz.nl/register/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video's? Klik hierboven dan op Abonneren!

V for Valentine, 24 november 2022

De rechter in de zaak van Willem Engel tegen de staat deed de uitspraak: "Het Volk is Dom". Stilte. Iedereen moest even nadenken. Zo'n uitspraak getuigt van een stuitende minachting voor de gemiddelde Nederlander. Het is een voorbeeld van het elitaire denken dat nu in Den Haag de boventoon voert waarbij iedereen die het niet eens is met de staat direct een extremist, een nazi of gewoon een domme idioot wordt gevonden. En de elite in de randstad vraagt zich af hoe het komt dat mensen bozer en bozer worden.

Vind je de V for Valentine podcast vet? Steun ons met een bijdrage zodat de podcast door kan gaan én zodat we veel meer vette content kunnen maken. 👉 https://vforvalentine.com/join-the-tribe/

Join ons Telegram kanaal 👉 https://t.me/+QuA59fd5eCFkOGI0
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📺 Volg Robert via:
▪️https://twitter.com/ValentineRW
▪️https://www.facebook.com/RobertWValentine/
▪️https://www.instagram.com/robertwvalentine/

🎮 Volg Boris via:
▪️https://twitter.com/GKBoris
▪️https://www.instagram.com/gkboris/

🚀 V for Valentine is te vinden op Spotify, Apple Podcast en Youtube:
▪️ Spotify: https://open.spotify.com/show/6t2PWq9rzoxccncvQjTx0C
▪️ Apple: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/v-for-valentine/id1561199433
▪️ Youtube: https://www.youtube.com/@VforValentine

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

BLCKBX, 26 november 2022

De Biomedische Rekenkamer eist dat het RIVM de ruwe data vrijgeeft van hun rekenmodellen waaruit kan blijken of de coronamaatregelen effectief zijn geweest. Het RIVM weigert dit vooralsnog omwille van privacy-gevoelige informatie. Vandaag vond de tweede zitting hierover plaats en wetenschapper Cyril Wentzel duidt deze zaak.

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #105 vrijdag 25 november 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-11-25

V for Valentine, 27 november 2022

Wat is Kapitalisme precies? We beantwoorden deze vraag in deze korte video. Daarnaast leggen we ook nog even uit wat kapitalisme NIET is. Dat duurt een stuk langer. Hopelijk kunnen we hiermee een boel discussies van inhoudelijke argumenten voorzien.

Vind je de V for Valentine podcast vet? Steun ons met een bijdrage zodat de podcast door kan gaan én zodat we veel meer vette content kunnen maken. 👉 https://vforvalentine.com/join-the-tribe/

Join ons Telegram kanaal 👉 https://t.me/+QuA59fd5eCFkOGI0
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📺 Volg Robert via:
▪️https://twitter.com/ValentineRW
▪️https://www.facebook.com/RobertWValentine/
▪️https://www.instagram.com/robertwvalentine/

🎮 Volg Boris via:
▪️https://twitter.com/GKBoris
▪️https://www.instagram.com/gkboris/

🚀 V for Valentine is te vinden op Spotify, Apple Podcast en Youtube:
▪️ Spotify: https://open.spotify.com/show/6t2PWq9rzoxccncvQjTx0C
▪️ Apple: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/v-for-valentine/id1561199433
▪️ Youtube: https://www.youtube.com/@VforValentine

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Café Weltschmerz, 27 november 2022

Halverwege oktober organiseerde Café Weltschmerz in congrescentrum Antropia een bijeenkomst rond het thema De toekomst van de Mens. Karen Hamaker-Zondag, Mattias Desmet en Jan Storms deelden er hun visie. Dat deden ze allen op basis van hun persoonlijke en professionele ervaring, kennis van de geschiedenis en inzichten van andere denkers.

Ieder wist op geheel eigen wijze het publiek aan zich te binden en een boodschap van hoop mee te geven. Ruim 300 gasten beleefden een inspirerende en verrijkende dag waar ze met veel plezier aan terug denken. Café Weltschmerz stelt degenen die er niet bij waren, nu alsnog in de gelegenheid om de lezingen van het drietal te zien en te beluisteren.

Vandaag Mattias Desmet.

De professor Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent heeft de afgelopen twee jaar een wereldwijde tour gemaakt langs tal van zalen en studio's. Na de uitbraak van corona is hij zich al snel gaan uitspreken, daarbij wijzend op psychologische thematiek rond massavorming, bewustzijnsvernauwing en totalitaire systemen.

Hoewel hij het gewend is te spreken, zijn de bijdragen van Desmet nooit voorspelbaar. Hij laat zijn gevoel vaak genoeg spreken en laat het publiek en de actuele ontwikkelingen meewegen in zijn discours. Zo ook bij dit event van Café Weltschmerz. De toehoorders hingen aan zijn lippen.

---

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema's. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video's? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!
https://cafeweltschmerz.nl/register/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?
https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video's? Klik hierboven dan op Abonneren!

Café Weltschmerz, 24 november 2022

'Unprovoked'. Dat woord valt vaak wanneer het over de Russische inval in Oekraïne gaat. Maar is er echt sprake van een niet-uitgelokte oorlog, een die uit de lucht kwam vallen?

Of stond de NAVO al een tijd aan de poort van Rusland te blaffen, zoals paus Franciscus onlangs nog zei? Werden er afspraken geschonden door het Westen?

Elk verhaal heeft twee kanten.

Marie-Thérèse ter Haar en Max von Kreyfelt geven tekst en uitleg aan de hand van videofragmenten die de ogen openen, en zo ontstaat een scherp beeld van een oorlog die de hele wereld aangaat.

---

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema's. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video's? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

https://cafeweltschmerz.nl/register/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video's? Klik hierboven dan op Abonneren!

Café Weltschmerz, 7 november 2022

In deze uitzending spreekt Paul Cliteur met Marie-Thérèse ter Haar over haar boek 'Rusland en het Westen: Zijn zij nou gek of zijn wij het?' Daarin beschrijft de auteur Ruslands actuele geschiedenis en de Westerse verslaglegging hiervan. Uitgangspunt voor het gesprek is de volgens Ter Haar volslagen gepolariseerde berichtgeving en communicatie over het Rusland/Oekraïne-conflict.

De Westerse wereld, onder aanvoering van de Verenigde Staten, lijkt steeds verder betrokken te raken bij een conflict tussen Rusland en de Oekraïne, zonder dat laatstgenoemde land deel uitmaakt van de EU of de NAVO. Min of meer evenwichtige berichtgeving hierover is ver te zoeken. Niet alleen in Rusland, maar ook in de Westerse wereld.

Ter Haar is duidelijk geschokt door de recente ontwikkelingen waarbij Rusland steeds verder wegdrijft van het Westen. Zij heeft vele contacten in het land. Voor haar is het dus ook een persoonlijk verlies dat tussen Rusland en het Westen op dit moment geen normaal contact meer mogelijk lijkt.

---

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema's. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video's? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

https://cafeweltschmerz.nl/register/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video's? Klik hierboven dan op Abonneren!

FVD, 24 november 2022

FVD-Kamerlid Ralf Dekker vandaag over de oorlog in Oekraïne:

⚖️ Beëindig de EU-censuur, voor een gebalanceerde informatievoorziening

🔍 Onderzoek de relatie tussen Oekraïne en de omstreden cryptobeurs FTX

🕊️ Stop de wapenleveranties en stuur aan op vrede

Word lid: https://fvd.nl/wordlid

► NIEUWSBRIEF: https://www.fvd.nl/nu
► TELEGRAM: https://t.me/FVDNL
► FACEBOOK: https://facebook.com/forumvoordemocratie
► INSTAGRAM: https://www.instagram.com/fvdnl/
► TWITTER: https://twitter.com/fvdemocratie
► TIKTOK: https://www.tiktok.com/@forumvdemocra...
► BITCHUTE: https://www.bitchute.com/channel/fvdnl
► GAB: https://gab.com/fvdnl
► WEBSITE: https://fvd.nl​​​​​​​​​​​

☻ SUBSCRIBE NU: fvd.nl/subscribe​​​​​​

25 november 2022

In dit weekoverzicht hebben Jeroen en Willem het over het internationale nieuws, de mediareactie op de rechtszaak van Willem, Agenda 2030, het politiek theater, de ‘onverklaarbare’ oversterfte en als conclusie spoileralert…….

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema's. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video's? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!
https://cafeweltschmerz.nl/register/
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?
https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/
Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video's? Klik hierboven dan op Abonneren!

Stew Peters, 21 november 2022

Waarom geloven we ze nooit? Eeuwenlang heeft de mondiale elite hun intenties om de wereld te ontvolken uitgezonden - zelfs tot op het punt dat ze in steen werden gehouwen. En toch... we lijken ze nooit te geloven. In dit Stew Peters Network EXCLUSIVE presenteren de bekroonde filmmakers achter WATCH THE WATER en THESE LITTLE ONES de waarheid over de grootste aanhoudende massale genocide in de menselijke geschiedenis.

Stew Peters
https://StewPeters.com

Zembla, 5 maart 2021

Waarschuwing: deze reportage bevat beelden die als schokkend kunnen worden ervaren.

Dit is een samenvatting van de Zembla-uitzending ‘Bijten als beloning - deel 2’.
Kijk de hele uitzending op https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/bijten-als-beloning-deel-2

Bijten als beloning - deel 1
https://www.bitchute.com/video/WtzIcHnMKcFE/

-

Abonneer je op ons kanaal: http://bit.ly/ZEMBLA_BNNVARA

Luister onze onderzoeksverhalen in onze podcast:
Spotify podcast: https://spoti.fi/2UBbCQ6
Apple podcast: https://apple.co/3wVX4ZA
NPO podcast: https://bit.ly/3qrmKeb

Volg ons ook hier:
Instagram: https://www.instagram.com/zembla_bnnvara
Facebook: https://www.facebook.com/zembla.tv/
Twitter: https://twitter.com/ZEMBLA

Café Weltschmerz, 25 november 2022

Het besluit om David Icke buiten het Schengen gebied te houden krijgt een vervolg.
Mordechai Krispijn en jurist Jeroen Pols ondernemen hiertegen juridische actie.

---

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema's. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video's? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!
https://cafeweltschmerz.nl/register/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?
https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video's? Klik hierboven dan op Abonneren!

BLCKBX, November 24, 2022

In een bespiegelend gesprek met programmamaker Flavio Pasquino plaatst Michael Pilarczyk de erbarmelijke staat van de wereld in een spirituele context. ‘Tot hier en niet verder,’ zou iedereen volgens hem moeten zeggen.

Eind jaren ‘90 verloor Pilarzcyk op de beurs zijn gehele vermogen en kwam hij in diepe schulden terecht, waarna er een donkere periode voor hem aanbrak. Het lukte hem echter om hier doorheen te komen. Diep weggezonken maar ook succesvol weer opgeklommen, helpt hij nu anderen om het leven te leiden van hun dromen. “Als het dal heel diep is, dan ben je ook in staat om weer heel hoog terug te komen.”

Zowel op mondiaal als op nationaal niveau gebeurt er momenteel heel veel waar je als kritische burger ‘s nachts wakker van kunt liggen. Er werden zeer vergaande vrijheidsbeperkende maatregelen ingevoerd om een verkoudheidsvirus in te dammen. Wereldwijd worden er digitale ID’s en digitaal geld geïntroduceerd, waarmee vrijheid en anonimiteit verder worden beknot. Nederland ligt er door falend beleid op tal van terreinen bijzonder slecht voor en de polarisatie neemt hand over hand toe.

Donkere wolk
Pilarzcyk plaatst deze ontwikkelingen in een spirituele context. “Er hangt een wel heel donkere wolk rond de aarde,” zegt hij. “En ik zie dat er heel veel licht en liefde wordt gepredikt. Dat is hartstikke mooi en dat ik doe ik ook vaak in mijn meditaties. Maar dit is niet de manier waarop we deze strijd gaan winnen. Je wint dit niet door midden op het plein te gaan zitten en te zeggen: ‘Rijd me maar omver.’ Oké, dat doen ze dan.” De krachten die er spelen trekken zich daar niets van aan, volgens Pilarzcyk. “Die geven niet om een paar mensen meer of minder, of wat jij ervan vindt. Dat doet er helemaal niet toe.”

Pasquino vraagt zich af of het wel zinvol is om die strijd aan te gaan. “Ik ga elke dag strijdbaar naar de blckbx-studio, maar ik heb geen idee of het nut heeft,” bekent hij. “Maken we wel verschil? Soms voel ik me heel machteloos, als een spartelende vis op het droge.”

Volgens Pilarzcyk mogen we dit niet passief laten gebeuren, maar moeten we juist opstaan en vooral zelf nadenken. “Ik probeer mensen een handreiking te doen om te gaan nadenken. Ik probeer niemand ergens van te overtuigen, maar hoop als een soort missionaris mensen te bereiken. Denk hier eens over na. Hoe zie je dit dan? Hoe zou het anders kunnen?”

Wie is Michael Pilarzcyk?
Michael Pilarzcyk startte zijn carrière bij The Music Factory (TMF), maar had een grote droom: radio maken. Hij slaagde daarin en was ook actief voor andere programma’s. Een financieel debacle stortte hem echter in het ongeluk. Hij kreeg zelfs last van suïcidale gedachten, maar wist uiteindelijk toch het roer om te gooien. Intussen is Pilarzcyk een graag geziene gast bij podcasts, schrijft hij boeken en gaat hij dit voorjaar het land in met de theatervoorstelling ‘Rust in je hoofd’. Zijn motto is: “Leef je mooiste leven.” En dat draagt hij uit in zijn werk.

SHOW MORE

Created 4 years, 1 month ago.

2739 videos

Category News & Politics

Voor mensen die Nederlands begrijpen.
Over van alles en nog wat.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

M'n Engelstalige kanaal speciaal gewijd aan de COVID scam;
https://www.bitchute.com/channel/data_dumper/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bronnen van de uploads
Onder andere
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Blue Tiger Studio
https://www.deblauwetijger.com/
https://bluetube.studio/
https://www.youtube.com/channel/UCuwWXfh9Dk5OD6sdzSOcYiQ/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Café Weltschmerz
https://www.cafeweltschmerz.nl/
https://www.bitchute.com/channel/cafeweltschmerz/
https://www.youtube.com/channel/UClK9f1anqhuSaqDN5YE-wfw/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Robert Jensen
http://jensen.nl/
https://www.youtube.com/c/Jensen-show/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lange Frans
https://www.langefrans.nl/
https://www.instagram.com/langefrans/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

klagemauer.TV
https://www.kla.tv

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ongehoord Nederland
https://www.ongehoordnederland.nl/
https://www.youtube.com/ongehoordnederlandON

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

VPRO
Argos
https://www.vpro.nl/argos.html
Labyrint
https://www.vpro.nl/programmas/labyrint.html
Tegenlicht
https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht.html

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Peter R. de Vries
https://www.peterrdevries.nl/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

VARA Zembla
https://www.bnnvara.nl/zembla/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Viruswaarheid (Viruswaanzin)
https://viruswaarheid.nl/
https://www.youtube.com/channel/UCtPQTw3iUHIWklTi4-TmKNg

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Peter Vlemmix
https://petervlemmix.com/