Dzsihádfigyelő

Mundhir Abdallah koppenhágai imám 2017. július 23-án egy Facebookon élő közvetítés során kijelentette, hogy „A levantei probléma végső megoldása – a kalifátus megalapítása és a zsidóság felszámolása után – Európa meghódításán keresztül történik.” „Európát újra meg kell szállni” – mondta és az Al-Andalúz, a Balkán és Róma iszlám által újbóli meghódítására szólított fel. Mindezt azért, hogy beteljesítsék Mohamed próféta ígéretét. A beszédben Abdallah imám elmondta, hogy a zsidók „felgyorsítják saját megsemmisülésüket, ámokfutásukkal, mocskosságukkal és aljasságukkal, amelyek a zsidók megváltozhatatlan természetét tükrözik”. Hozzátette, hogy „nem rasszista”, hanem mindez „a zsidó karakterrel és pszichével van összefüggésben, azzal a beteg zsidó mentalitással”. 2018. július 24-én gyűlöletbeszédért vádat emeltek a Masjid Al-Faruk mecsetben prédikáló Abdallah imám ellen, miután a MEMRI TV lefordította egy pénteki prédikációját, amelyben egy antiszemita hadíszt idézett (lásd a MEMRI 6013. sz. TV klipjét) Ez az első alkalom, hogy az új büntető törvénykönyv alapján vádat emeltek Dániában. Egy másik alkalommal Abdallah imám kihangsúlyozta, hogy amint a muzulmánok visszanyerik a hatalmat, el kell „törölniük” és „meg kell megsemmisíteniük” Izraelt és a térségben található összes amerikai bázist (lásd a MEMRI 6033. sz. TV klipjét).
http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11610

Az elfogott török származású Iszlám Állam (ISIS) tag, Elias Ahmed Aiden, más néven Abu Obaida Al-Turki egy interjúban azt mondta, hogy „az ISIS-ben nincs olyan, hogy ellenzék”. Ami az ISIS foglyainak lefejezését illeti, azt mondta: Mi csak végrehajtottuk azt, amit az iszlám források említenek”. James Foley lefejezésének igazolása érdekében Aiden a saríát hozta fel, mondván, hogy „Ha egy hitetlent elfognak a háború vagy a csata során, akkor a saría szerint az imám előjoga eldönteni azt, hogy a megölése, vagy a fogolycsere mellett dönt.” Az interjút 2019. június 28-án a Szaúd-Arábiában működő Al-Arabiya Hálózaton sugározták.
http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11602

Mundhir Abdallah koppenhágai imám 2019. június 21-én, a pénteki imán a koppenhágai Al-Faruk mecsetben tartott prédikációja során mondta, hogy a muszlimok, a vérük, a becsületük és a szent helyeik már nem érintetlenek. Azt mondta, hogy Jeruzsálemet a cionisták foglalják el, akik szerinte romlást terjesztenek, és még azt is mondta, hogy a szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalman eretnekséget, erkölcstelenséget és paráznaságot terjeszt Mekkában és Medinában. Abdallah imám kifejtette, hogy „a keresztesek lángjai elnyelik a muszlimokat” az egész világon, és hogy a muszlimok vére patakokban folyik.
Azt állítva, hogy minden muzulmán uralkodó a muszlim földek elleni „keresztes hadjárat” élharcosává vált, kritizálta Iránt amiért az Amerika „szolgálatában” az iraki, a szíriai és az afganisztáni keresztes hadjáratot segíti. Szaúd-Arábiát pedig azzal kritizálta, hogy „lábbelik” Amerika lábán” és összeesküvést szőttek a szír forradalom ellen. Abdallah imám ezután az Egyesült Arab Emírségeket és Mohamed bin Zajed koronaherceget kritizálta, mégpedig azért, hogy egy mise megtartására meghívta a pápát az Arab-félszigetre, és amiért az a zsidókkal fenntartott kapcsolatok normalizálására törekszik. A prédikációt Abdallah YouTube-csatornájára, valamint az Al-Faruk-mecset Facebook oldalára töltötték fel.
http://www.dzsihadfigyelo.com/2019/09/05/dan-eletkepek-a-mecsetekbol

A MEMRI által angol nyelvre lefordított videó 2018. december 25-én a németországi Münsterben, a Mahdi Imám Központ elnevezésű mecsetben megrendezett ünnepségen készült. A videót eredetileg a mecset Facebook oldalára töltöttek fel.
http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11591

Dr. Sameer Saeed jordán iszlám pap, aki a Muszlim Tudósok Nemzetközi Egyesületének elnökhelyettese (a szervezet vezetője Juszuf al-Karadavi sejk) 2019. június 14-én a hallgatóságának azt mondta egy pénteki ima során a Fokvárosi Kuds mecsetben, hogy tudniuk kell milyen távol van Fokvárostól Jeruzsálem, mivel egy napon majd ők lesznek az „a muszlim hadsereg, aki megvédi Jeruzsálemet és az áldott al-Aksza mecsetet.” Saeed azt is mondta, hogy egy „csoda”, hogy a Korán verseiből minden hetedik a zsidókról és Jeruzsálemről szól, és ezekben nincs említés a zsidók jelenlétéről Jeruzsálemben. Kihangsúlyozta Jeruzsálem és Palesztina jelentőségét az utolsó időkben, mondván, itt fogják a muszlimok megvívni a „nagy háborúkat” a zsidók és a keresztények ellen, és itt fogja Jézus megölni az Antikrisztust. A beszédét egy Allahhoz szóló imával fejezte be, az iszlám győzelmét, az al-Aksza felszabadítását kérve és azt, hogy Allah ádja meg az egybegyűlteket, hogy azok felszabadítóként imádkozhassanak majd az al-Aksza mecsetben. Az előadást élőben közvetítették a YouTube közösségi médián.

http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11583

Ali Ben Rashid Al–Muhannadi katari műsorvető a Katar Ma TV–n 2019 május 13–án és június 3–án sugárzott műsoraiban azt mondta, hogy néhány nő többet foglalkozik az otthonukon kívüli dolgokkal, mint a gyermekneveléssel, férjeikről történő gondoskodással, és az otthon gondozásával, amelyek azok „a legfontosabb dolgok, amiért a nők teremtve lettek”. Azt is mondta, hogy a nők csökkentsék le azon alkalmak számát, amikor jó ok nélkül hagyják el a házukat. Továbbá még azt is mondta, hogy minden alkalommal, amikor egy nő elhagyja a házat, először engedélyt kell kérnie a férjétől; máskülönben bűnt követ el. Al–Muhannadi elmagyarázta, hogy a nő számára az egyik módja annak, hogy belépjen a Paradicsomba, ha engedelmeskedik a férjének.

http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11575

Gottfried Curio 2017-es egyik felszólalása a német parlamentben a tőle megszokott világos és politikai korrektséget nélkülöző stílusban.

http://www.dzsihadfigyelo.com/2019/06/27/afd-a-korant-be-kell-tiltani-a-kiskoruak-szamara/

Ahmad Al-Tajeb, az Al-Azhar Egyetem sejkje a hit elhagyására vonatkozó iszlám törvényről beszélt, és azt mondta, hogy ha ez „veszélyt jelent a társadalomra”, akkor halállal kell büntetni. A több egyiptomi TV-csatornán is bemutatott műsorban, amit utána 2016 júniusában az egyetem YouTube-csatornájára is feltöltöttek, Al-Tajeb sejk azt is mondta: „A négy jogi iskola mind megegyezik abban, hogy a hit elhagyása bűncselekmény, és hogy egy hitét elhagyót fel kell szólítani a megbánásra, és ha nem teszi, akkor meg kell ölni”. Továbbá: „az emberi jogok fogalma tele van ketyegő időzített bombákkal” és egy muszlim társadalomban a szexuális szabadság és a homoszexualitás betegségeknek számítanak. „Egyetlen muszlim társadalom sem tekintheti soha a szexuális szabadságot, a homoszexualitást stb. személyiségi jognak” – mondta Tajeb.

http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11549

Suleiman Anwar Bengharsa sejk, a marylandi Iszlám Jogtudományi Központ vezetője 2010-ben egy előadást tartott Kanadában, Torontóban, ahol elmondta, hogy a muszlimok csak bizonyos körülmények között élhetnek a hitetlenek földjén, amelyek közül az egyik az ha térítenek (dawa). Azonban, „amikor a kalifátus megalakul, össze kell csomagolnotok és haza kell mennetek” - mondta. A nem muzulmánokkal történő kapcsolattartás joggyakorlatáról szóló előadásán, amelyet a torontói Abu Huraira Központban tartott, és amelyet 2010. augusztusában tettek közzé a YouTube-on, Bengharsa hangsúlyozta, hogy történelmileg az iszlám a kard által terjedt, és azt mondta, hogy a dzsihád célja Allah törvényének bevezetése. És bár nem kényszeríthetsz egy személyt arra, hogy higgyenek Allahban, mégis „kényszerítheted őt arra, hogy a saríának megfelelően éljen”.

http://www.dzsihadfigyelo.com/2019/06/25/amerikai-imam:-az-iszlam-a-kard-altal-is-terjed/

Miriam Shaded (született: 1986, Varsó) – lengyel vállalkozó, emberi jogi aktivista és iszlámkritikus. Az Estea Alapítvány alapítója és elnöke, amely szervezet keresztény menekülteknek segít Szíriában, hogy Lengyelországban kapjanak menedéket.
A lengyel-szír családból származó Shaded szír édesapja a varsói presbiteriánus egyház lelkésze.
Miriam Shaded 2016-ban a Wprost hetilap címlapjára került, mivel egy interjúban az iszlám betiltására szólított fel Lengyelországban: az iszlám „ellentétes a lengyel alkotmánnyal, mivel korlátozza a személyes szabadságjogokat, különösen a nők szabadságjogait”.

Miriam Shaded: Többféle módon kell harcolnunk: Először is, nem szabad beengedni a bevándorlókat Európába. Másodszor, annyi muszlimot kell kitoloncolni, amennyit csak lehet. Harmadszor, minden mechanizmust, amit jelenleg az EU a saját polgáraival szemben használ, ellenkező irányban kell használni, azaz: a muzulmánoknak ne adjunk előjogokat, helyette a saját polgárainknak adjunk!
Médiakampányt kell kezdeni, és a muzulmánokat nagy bírságokkal kell sújtani, ha a propagandájukat terjesztik, ha gyűlöletet terjesztenek, gyilkosokat vagy bűnözőket bújtatnak.
Szóval sokféle törvényes eszközt használhatunk, de következetesnek kell lennünk. Az országunkban sem következetesek a bíróságok, mivel működési engedélyt adnak olyan vallási szervezeteknek, amelyek terjesztik a különböző gyűlölet-írásokat; és nálunk, Lengyelországban is vannak olyan muszlimok és vallási szervezetek, amelyek Mohamedet utánozzák, aki egy gyilkos és egy rabló volt, továbbá azt prédikálta, hogy mindenkit le kell igázni, aki nem úgy gondolkodik, mint ő, azaz minden hitetlent.
http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11539

„Lehetsz jóindulatú és szeretettel teli, veszett kutya mellett mégsem alhatsz.”
„Ha gyengék leszünk, országunk muszlimmá válik.”

Riporter: A buddhizmus mindeddig fontos szerepet játszott Mianmar politikai történelmében. Mi jelenleg a buddhizmus szerepe a burmai politikában?
Ashin Wirathu: A szerzetesek szerepe elválaszthatatlan a mianmari politikától. A mianmari politikában a szerzetesek továbbra is az emberekért fognak dolgozni
– anélkül, hogy bármi viszonzást várnának.
Riporter: Mivel jelenleg vannak bizonyos vallási konfliktusok Mianmarban, milyen felelősségük van a buddhista szerzeteseknek ezeknek a vallási konfliktusoknak a megfékezésében?
Ashin Wirathu: Mi az erőszakmentességet gyakoroljuk és a jogrendszer határain belül keressük a megoldást. Azért, hogy ne legyenek újabb problémák, problémamegoldó munkaközösségeket hozunk létre, melyben minden vallás képviselteti magát. Mindezt azért, hogy együttműködhessünk egymással azokban a városokban, melyekben jelen vagyunk.
Riporter: Lehet azt mondani, hogy Mianmar egy multietnikumú és multivallású ország, ahol a különféle csoportok békésen élnek egymás mellett?
Ashin Wirathu: Ha minden etnikum és vallás valóban jó barátokká válna, akkor nem lenne oka annak, miért ne élhetnénk békében egymás mellett. Az, hogy békében élünk egymással, vagy sem, nem a burmai emberektől függ, hanem egyedül a muszlimoktól. A muszlimok felemésztik a burmai népet, megsemmisítik a buddhizmust és a buddhista közösséget. Mianmart erőszakos cselekmények által iszlám állammá akarják átalakítani. Ha ezt nem tennék, akkor béke lehetne.
Riporter: Jelenleg alacsony a muszlim népesség aránya Mianmarban. Ha Mianmar fele muszlim lesz, akkor mit gondol, mi fog történni?
Ashin Wirathu: A muszlimok olyanok, mint az afrikai pontyok. Gyorsan szaporodnak. A viselkedésük erőszakos, és megeszik a saját fajtájukat és más fajokat is. Elpusztítják a természeti erőforrásokat és a csodás víz alatti világot.
Bár a muszlimok kisebbségben vannak, a teljes népességünk nagymértékben szenved ezen kisebbségtől. A burmai többségi társadalom nem bánt durván vagy erőszakoskodott velük, mégis szenvedünk a nehéz sorstól, amit ránk rónak. Ezért, ha majd annyi muszlim lesz, mint buddhista, akkor Mianmarban soha többé nem lesz béke.

Yasir Qadhi memphis-i imám 2015. júniusában elhangzott beszéde az USA Alabama államában taláható Birminghamben. Qadhi az Al-Maghrib Intézetben az Akadémiai Ügyek dékánja. Ő egy hafiz, vagyis az egész Koránt memorizálta. A Medinai Egyetem iszlám vallás szakán MA diplomát szerzett, ugyanitt iszlám tudományok szakokon pedig BA diplomát. Ezen felül a Yale Egyetemen iszlám tanulmányokból doktori fokozatot is. Tehát nem egy „önjelölt” imámról van szó.

http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11522

2014. szeptember 12-én az Al-Azhar Egyetem teológia professzora Suad Saleh a Fatwa show műsorban az „akit a jobb kezed birtokol” iszlám fogalmát magyarázta. A Hayat TV-n sugárzott műsorban a professzornő azt mondta, hogy azok a muszlimok, akik egy jogszerű háborúban ejtenek fogjul nőket az ellenségeiktől, birtokolhatják és szexrabszolgaként használhatják őket. „Azért, hogy megalázzák őket, a (nők) a parancsnok vagy valamelyik muszlim tulajdonává válnak, aki úgy szexelhet velük, mintha azok a feleségei volnának” – mondta a professzornő.

http://www.dzsihadfigyelo.com/2019/06/24/muszlim-professzorno:-egy-jogszeru-haboruban-egy-muszlimnak-ejthet-szexrabszolgakat

Ahmad Zayed, a Katari Egyetem saría professzora egy 2019. június 12-én folytatott vitában azt mondta az Al-Araby TV-n (Nagy-Britannia), hogy az iszlám törvény lehetővé teszi a nem muszlimok hivatalba lépését, de a muszlimok számára tilos egy nem muzulmán jelölre szavazni, mivel a saría szerint a vezetőnek muszlimnak kell lennie. A vitában részt vett a katari székhelyű szaúdi akadémikus Raed Al-Samhouri is.

http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11506(megnyitás új fülön)

Az első keresztes hadjárat 1095-ben kezdődött. És nem azért, mert a keresztények harcolni akartak a szomszédjaikkal és mert az egész világot meg akarták téríteni. Az első keresztes hadjáratot csak négy évszázadnyi muzulmán agressziót követően hívták életre. Az első keresztes hadjáratot 460 évvel az után hívták életre, hogy az első keresztény várost lerohanta egy muszlim sereg. 457 évvel az után, hogy Jeruzsálemet elfoglalták a muszlimok. 453 évvel az után, hogy bevették Egyiptomot. 443 évvel az után, hogy Olaszországot kifosztották. 427 évvel az után, hogy a muszlimok először megostromolták a keresztény Konstantinápolyt. 380 évvel az után, hogy a muszlimok elfoglalták Spanyolországot. 363 évvel az után, hogy Franciaországot először megtámadták. 249 évvel az után, hogy a kereszténység fővárosát, Rómát kifosztotta egy muszlim sereg.
Az első keresztes hadjárat csak több évszázadnyi templomégetés, gyilkosság, rabszolgaságba ejtés és keresztények erőszakos áttérítése után történt. Mindez az iszlám keze által. Amikorra a keresztes hadjáratok elkezdődtek, a muszlim seregek már a keresztény világ kétharmadát elfoglalták.

http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11494

A szaúdi-palesztin ex-muszlim Sandra Solomon elmondja, mit tanítottak neki a homoszexualitásról.

Az al-Kuds-ért [Jeruzsálem arab neve] való éves sétát Kanadában 2019. május 31-én, Torontóban tartották. A Teheránban született Nasim Asgari azt mondta egy interjúban, hogy nem tartja magát kanadainak, mert Kanada egy „fehér felsőbbrendűségi, gyarmatosító, rasszista projekt”, hasonlóan Izraelhez. Asgari költőként és művészként írja le magát, és jelenleg emberi jogok és igazságosság tanulmányokat folytat a York-i Egyetemen.
Hussein Mujtahdi, az Iszlám Szeminárium hallgatója az iráni Qomban elmondta, hogy egyre több ország csatlakozik majd a palesztinokkal való szolidaritáshoz, és hogy Izrael 25 éven belül „egészen biztosan” elpusztul, mert „az igazságtalanság és az összes elnyomó sorsa meg van pecsételve”. Az interjúkat a YouTube-ra töltötték fel. A tüntetésen részt vett Zafar Bangash kanadai imám is, aki rövid beszédeket adott, és aki rendszeresen vesz részt hasonló eseményeken.

http://www.dzsihadfigyelo.com/2019/06/16/torontoi-muszlim-migrans-kanada-egy-feher-felsobbrendusegi-rasszista-project-nem-tartom-magam-kanadainak/

Detroiti imám: "[A próféta] azt mondta, hogy a verés célja az, hogy emlékeztesse a feleséget arra, hogy rosszul viselkedett, azután, hogy a szóbeli figyelmeztetés nem változtatta meg."

http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11456

Abu Hanifa Awda palesztin sejk egy 2019. június 2-án az internetre feltöltött beszédében, melyet az al-Aksza-mecset tartott, azt mondta, hogy Jeruzsálem az a „hátország”, ahol a Kalifátus zászlói lebegni fognak, ahol majd katonai konvojok és brigádok fognak összegyűlni és ahol a rendelkezéseket úgy fogják megalkotni, hogy azok beharangozzák az „igazságosság hajnalát” és az iszlám Kalifátus születését. Awda sejk azt is mondta, hogy az „iszlám hadserege" majd elindul Jeruzsálemből, hogy meghódítsa a világot, és hogy minden feladatra lesz egy brigádja: Palesztina felszabadítása, az „otthonok elpusztítására”, az ellenség tulajdonának elpusztítására, Bassár el-Aszad és Oroszország elleni bosszúra, az összes kifosztott muzulmán ország felszabadítására, Róma megostromlására, a Fehér Ház feketébe fordítására, a dzsizja fejadó kivetésére Londonra, valamint a Sziklás-hegység és az Andok lejtőin való imádkozásra azért, hogy elhárítsák a félelmet és a veszélyt.

http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11464

Sandra Solomon szaúdi ex-muszlim a keresztényüldözésről: "Mindez 1400 éve kezdődött, amikor Mohamed, az iszlám alapítója azt mondta: soha nem fogok az arab zsidók és keresztények földjén élni, csakis a muszlimokén. Mohamed szerint ahol a muszlimok többségben vannak, ott úgy is kell maradniuk. A keresztények és zsidók dimmik, akiknek fizetniük kell a dzsizját (védelmi adót). Sok muszlim többségű ország követi ezt a tanítást. Manapság láthatjuk, hogy az üldöztetés a muszlim országokban növekszik, mivel mindez a Koránban és a hadíszban gyökerezik."

http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11447

A palesztin Issam Amira sejk az al-Aksza mecseten tartott beszédében azt mondta, hogy egy iszlám államnak az lenne a stratégiája, hogy politikusok és erőteljes médiaapparátus segítségével „meggyőznék a hitetleneket az iszlám felvételére”. Amira sejk azt is mondta, hogy az első lépés az lenne, hogy „megpuhítanák” a hitetleneket azáltal, hogy felszólítják őket az iszlám felvételére az interneten, a televízión, a propagandán és a médián keresztül, és amíg meg nem győzik őket, megmutatnák nekik, hogyan kell a gyakorlatba ültetni az iszlámot. A második szakasz az lenne, hogy „tapasztalt politikusokat” és iszlám tudósokat küldenének a hitetlenekkel történő „hosszan tartó vitákra”. Ezután, ha a hitetlenek „csökönyösek” és „értékes trófeának tekinthetők”, akkor a kalifa kimondaná a „kódszót”, ami a következő: „Kérjétek Allah segítségét és harcoljatok ellenük!” – ami után „az iszlám hadseregek elindulnának, rakétákat lőnének ki és vadászgépek szállnának fel”, és ezeken a csökönyös embereken „példát statuálnánk az egész világnak!” A videót 2019. május 19-én töltötték fel az internetre.
http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11433

Egy 2019. május 10-én az internetre feltöltött videóban a palesztin Nidhal Siam „Abu Ibrahim” muzulmán pap látható, amint az al-Aksza mecsetnél tartott beszédében azt mondja, hogy a mostani ramadán alatt az orosz, az amerikai és a brit „ördögök” meg lesznek béklyózva. Azt mondja, hogy az „ördögök” tudják, hogy minden muszlim „egy időzített bomba, amely felrobban, amint a muszlimok kalifája kiadja a dzsihádra felszólító parancsot!” Abu Ibrahim azt is mondja, hogy ezek az országok az egész arab világban mozgósították a hadseregeiket, hogy megakadályozzák az iszlám állam létrehozását, és hogy mindez a mozgósítás nem azért történt, hogy Irán ellen harcoljanak, amely országról azt mondja, hogy „egy pecsétgyűrű Amerika rózsaszín lábujján”, amely „fulladozik a kollaborációban”. A videóban az is elhangzik, hogy a hívők emírje hamarosan megjelenik és kinyilvánítja az al-Aksza felszabadulását.
http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11428

SHOW MORE

Created 1 year, 2 months ago.

343 videos

CategoryNews & Politics

Sok nyugati politikus, „iszlámszakértő” és média személyiség az elmúlt évtizedekben annak a véleményének adott hangot, hogy az iszlám egy békés vallás, és hogy azok, akik a nevében erőszakot követnek el olyan fanatikusok, akik félreértelmezik a tanításait. Ezen állítás, bár széles körben elterjedt, még sincs komoly nyilvános vizsgálatnak alávetve.
A Dzsihádfigyelő oldalon leleplezzük az iszlám valós arcát és azt a baloldali-iszlám szövetséget, mely azon ügyködik, hogy lerombolja a klasszikus nyugati civilizációt és eltörölje a valódi liberalizmust.
Az oldalon található anyagokkal szeretnénk elérni, hogy az iszlám az őt megillető helyre kerüljön, ugyanoda, ahová a többi totalitárius ideológia: a történelem szemétdombjára.

„A muzulmánok azt akarják, hogy teret engedj az iszlámnak, de az iszlám nem enged teret neked.
Az iszlám uralkodni akar, alárendelni, és arra törekszik, hogy a nyugati civilizációt lerombolja.
1945-ben legyőztük a nácizmust, 1989-ben a kommunizmust.
Most az iszlám ideológiát kell legyőzni!
Állítsuk meg az iszlamizációt!
Védjük meg a szabadságunkat!” (Geert Wilders)

E-mail: [email protected]
Weblap: www.dzsihadfigyelo.com