Vcr_TimeMachine

https://www.youtube.com/watch?v=p4cWNLls8ow

Bijna twintig jaar na de ramp deden vorig jaar drie direct betrokkenen onder wie Jan Paalman en onderzoeker Paul van Buitenen aangifte van strafbare feiten die volgens hen voor, tijdens en na de ramp begaan zijn door onder andere ambtenaren en overheidsinstanties als het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente Enschede.

In totaal worden 22 organisaties en veel individuele personen beschuldigd van strafbare handelingen. Maar: de aangifte werd eind vorige week geseponeerd. Anders gezegd: de aangifte wordt niet verder behandeld. De reden: de zaak is verjaard. Te oud.

https://www.youtube.com/watch?v=r744wuNvrhU

Op 13-05-2020 is het twintig jaar geleden dat de vuurwerkramp plaatsvond. Voor veel Enschedeërs een litteken, maar soms ook nog een open wond, omdat er ook nog veel vragen open staan. “Wat wordt hier verzwegen?”, werd er meteen na de ramp al gevraagd. Een van de mensen, die antwoord probeert te vinden op die vraag, is klokkenluider Paul van Buitenen. 1Twente-journalisten Henk ten Harkel en Ernst Bergboer praatten, een dag voor publicatie van het onderzoeksrapport van Van Buitenen, met de klokkenluider.

Nokia 8210 ad
Datum van opname: 11-11-2000
Bron: pal vhs

Hart van Nederland over de Doe Maar comeback
Presentatie: Cilly Dartell
Verslag: Alber Verlinde
Datum van opname: 02-05-2000
Bron: pal vhs

Luv - Greatest Lover
Datum van opname: 1978 ?
Bron: Vcr N1700

Corrie Konings - Huilen is voor jou te laat
Datum van opname: 07-10-1989
Bron: pal vhs

Afkondiging Judith de Klijn & ster
Datum van uitzending: 1994
Bron: pal vhs

Feargal Sharkey A Good Heart
Datum van opname: 1985?
Bron: pal vhs

Afkondiging en journaal
Omroepster: Judith de Klijn
Nieuwslezer: Gijs Wanders
Datum van uitzending: 1993
Bron: Pal vhs

Nieuwslijn fragment
Presentatie: Elsemieke Havenga
Datum van opname: 11-11-1991
Bron: pal vhs

Tijdsein fragment over het Armenie Azerbaijan conflict
Presentatie:
Datum van opname: 22- 06-1988
Bron: Pal betamax

Ster reclame blok & aankondiging door Ad Visser
Datum van opname: 05-05-1988
Bron: pal vhs

Vpro talkshow Tijdverschijnselen Discussieprogramma met als thema: medische specialisten.
Presentatie: Adriaan 's-Gravesande
Datum van opname: 02-05-1984
Bron: Pal Betamax

Kerkepad Fragment
Presentatie:
Datum van opname: 1988
Bron: Pal betamax

Brandpunt fragment
Presentatie: Ad Langebent
Datum van opname: 11-10-1982 ?
Bron: Pal Betamax

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ad_Langebent

Ad Langebent

Ad Langebent (Den Haag, 5 maart 1933 – Soest, 21 februari 1997)[1] was een Nederlands radio- en televisiepresentator/journalist.

Ad Langebent ging twee jaar naar een klein-seminarie om priester te worden, maar zette de priesteropleiding niet door nadat hij misbruikt werd. Hij begon een studie rechten in Leiden maar brak deze al in het eerste jaar af om bij het Katholiek Nederlands Persbureau te gaan werken. Na twee jaar ging hij naar het katholieke Haagse dagblad Het Binnenhof en na weer twee jaar naar de Haagse redactie van de Volkskrant, waar hij zich ontwikkelde tot een gevreesd politiek verslaggever, die de bijnaam 'de schrik van het Binnenhof' kreeg.

Hij werd in de jaren zestig en zeventig lid van de eerste ploeg van actualiteitenrubriek Brandpunt van de KRO onder Richard Schoonhoven, waar hij vooral studioverslaggever en presentator was. In 1975 werd hij eindredacteur van Brandpunt. Daarna kreeg hij de post directeur televisie van de KRO, en liep een burn-out op.

In 1980 interviewde hij prinses Beatrix en prins Claus in hun woning kasteel Drakensteyn ter gelegenheid van Beatrix' troonsbestijging op 30 april van dat jaar.

Langebent presenteerde ook jarenlang het programma Heel de mens, over levensvragen en geloof. In de laatste jaren van zijn loopbaan was hij voor de KRO correspondent in Rome. Daar werkte hij ook, met monseigneur Tiny Muskens, aan de renovatie van de kerk der Friezen. Hij werkte tot 1996 bij de KRO.

Ad Langebent maakte in 1992 de eerste uitzending op de Nederlandse tv over seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk, in het religieuze programma Kruispunt van de RKK. Hij verwierf in Hilversum de bijnaam 'monseigneur Langebent'.

Langebent voelde zich vaak persoonlijk betrokken bij de politiek. Hij was geschokt door de Nacht van Schmelzer, in oktober 1966, waarbij de KVP-fractievoorzitter zijn eigen regering onder de katholieke premier Jo Cals liet vallen. Bij de benoeming tot staatssecretaris van Charl Schwietert, eveneens werkzaam bij Brandpunt en een adept van Langebent, was het Langebent die Schwietert binnenskamers aan de kaak stelde, waardoor deze na enkele dagen alweer aftrad. Schwietert had ten onrechte gesteld dat hij een academische titel had en officier in het leger was geweest.

Ad Langebent overleed op 21 februari 1997, vermoedelijk aan een gescheurd aneurysma. Hij ligt begraven op Algemene Begraafplaats in Soest.

Val op fiets verlicht promo vvn
Datum van opname: 11-11-2000
Bron: pal vhs

Sky Chess - About Garri Kasparov
Datum van opname: 1987
Bron: Pal Betamax

Garri Kimovitsj Kasparov (Russisch: Га́рри Ки́мович Каспа́ров), geboren als Garri Kimovitsj Weinstein (Russisch: Гарри Кимович Вайнште́йн, Bakoe, Azerbeidzjaanse SSR, Sovjet-Unie, tegenwoordig Azerbeidzjan, 13 april 1963) is een in de Sovjet-Unie geboren voormalig schaker van Armeens-Joodse afkomst. Hij werd op 9 november 1985 als 22-jarige de jongste wereldkampioen schaken ooit. Hij stond van 1986 tot hij in 2005 stopte gedurende 225 van de 228 maanden bovenaan de wereldranglijst en was tot januari 2013 houder van de hoogste FIDE-rating ooit (daarna overtroffen door Magnus Carlsen).

Na zijn schaakloopbaan in 2005 werd Kasparov politiek actief in Rusland met een sterke anti-Poetinvisie. In 2013 vluchtte hij naar de Verenigde Staten. Hij werd voorzitter van het Bestuur en de Internationale Raad van de Human Rights Foundation (HRF).[2] Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie was hij automatisch Russisch staatsburger geworden, maar in maart 2014 liet hij zich naturaliseren tot Kroaat.[3] Kasparovs voornaam wordt in de Nederlandstalige schaakliteratuur ook wel gespeld als 'Gary' en 'Garry'.

Panasonic gd93 ad
Datum van opname: 11-11-2000
Bron: Pal vhs

Afkondiging door Anita Witzier, daarna ster reclame
Datum van opname: 17-02-1990
Bron: Pal Betamax

https://nl.wikipedia.org/wiki/Anita_Witzier

Anita Cornelia Witzier (Gouda, 10 november 1961) is een Nederlandse televisiepresentatrice.

Biografie

Witzier werd geboren in Gouda. Haar vader was begrafenisondernemer in het dorp Groot-Ammers, waar Anita haar jeugd doorbracht. Omdat haar ouders al 15 jaar getrouwd waren toen eindelijk hun eerste kind werd geboren, werd Anita wel het wonder van de Kerkstraat genoemd. Zij behaalde haar vwo-diploma in Gouda en studeerde daarna 1 jaar Engels en rechten. Vervolgens volgde zij een cursus management.

Haar carrière bij de televisie begon zij bij de omroep Veronica. Tijdens haar studietijd werkte ze op de redactie van het programma Tineke. Ze werd personeelsfunctionaris bij Veronica en in 1988 debuteerde ze op tv als omroepster. Vanaf 1989 presenteert ze vele programma's. Eerst voor Veronica en vanaf 1996 voor de KRO.

Witzier werd zes keer (2000, 2002-2006) genomineerd voor de Zilveren Televizier-ster, maar greep steeds net naast de prijs. In 2007 werd ze wederom genomineerd en deze keer won ze. In 2009 werd ze nogmaals genomineerd.

In november 2011 ontving zij een koninklijke onderscheiding: ze werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Witzier ontving de onderscheiding met name voor haar vrijwillige inzet als ambassadeur van het Reumafonds. In dat jaar werd ook de Duidelijketaalprijs aan haar toegekend.

Sinds 2001[1] schrijft zij columns voor het tijdschrift Margriet. Enkele van haar columns werden in 2007 gebundeld onder de titel Over leven. In 2019 bracht zij een kookboek uit getiteld Zonder fratsen.

Op 1 april 2021 was Witzier de verslaggever in The Passion 2021.

Lorus quartz ad
Datum van opname: 1987
Bron: Pal Betamax

Sky tv reclame & promo blok
Datum van opname: 03-10-1987
Bron: Pal Betamax

Get the picture
Presentatie: Paula Udondek
Datum van opname: 11-11-2000
Bron: Pal vhs

Vredestein ad
Datum van opname: 1992
Bron: Pal Vcc

Wk Schaken
Presentatie: Hans Bohm en Lex Jongsma
Datum van opname: 1987
Bron: Pal Betamax

Willem wever
Presentatie: Kasper van Kooten
Datum van opname: 11-11-2000
Bron: Pal Betamax

https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Wever

Willem Wever

Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Willem Wever is een informatief televisieprogramma en een informatieve website van de KRO-NCRV voor kinderen en volwassenen waarin vragen worden beantwoord. In het programma wordt hiervoor een expert bezocht, die het antwoord zo visueel mogelijk uitlegt. Op deze manier wordt het antwoord op de vraag en de uitleg voor de kijker ook duidelijk. Vaak wordt gebruikgemaakt van proefjes, soms kunnen deze door de kijker worden nagedaan. Het programma valt onder de categorie infotainment, en is vergelijkbaar met de kinderprogramma's Groot Licht en Het Klokhuis.

De website werkt op dezelfde manier. Kinderen stellen vragen en elke dag worden drie vragen geselecteerd door de redactie. Daar kan dan op gestemd worden via de stemmachine. De winnende vraag wordt door een expert beantwoord. Op de site zijn verder ook themapagina's te vinden met weetjes en spelletjes rondom één onderwerp, zoals voeding of sport.

Het programma ontstond in het begin van de jaren negentig als de tv-versie van het radioprogramma Wie Weet Waar Willem Wever Woont?, gepresenteerd door Gerard van den Berg en Legien Kromkamp in de jaren zeventig, en werd aanvankelijk gepresenteerd door Jochem van Gelder. Na zeven seizoenen werd hij opgevolgd door Kasper van Kooten, die al na 1 seizoen plaats maakte voor Jetske van den Elsen. Van den Elsen presenteerde het programma 6 seizoenen lang, maar werd in 2007 opgevolgd door acteur Ewout Genemans. In 2014 werd Genemans opgevolgd door Evelien Bosch en Sascha Visser. In 2015 werden zij opgevolgd door Ajouad El Miloudi en Jetske van den Elsen, die na acht jaar een jaartje terugkeerde bij het programma en vervolgens werd opgevolgd door Tess Milne. In 2017 kwam Saskia Weerstand er bij, en in 2019 volgde een nieuw presentatorsduo met Tim Senders en Edson da Graça.

SHOW MORE

Created 4 years, 8 months ago.

4731 videos

Category Entertainment

I have been collecting old ads and dutch tv footage for the last 10 years.
Looking for a safe place to store material that could be lost for ever.
The dutch media has used tapes over and over again, throwing beautiful
footage away. (You can't blame them too hard, tapes where expensive)
Using old machines like Philips vcr, vcc, vhs & betamax to get things back
that where transmitted 20, 30 or 40 years ago.