moerstaal

moerstaal

moerstaal

subscribers

RTV Utrecht, 12 augustus 2022

In Houten worden sinds woensdag 135 vluchtelingen opgevangen in het Van der Valk Hotel. Het COA heeft de vluchtelingen daar geplaatst. Maar - de gemeente hoorde er één dag van tevoren pas van. En dat valt niet helemaal prettig. De burgemeester had het graag wat eerder geweten.

Kijk voor het laatste (sport)nieuws, weer en verkeer, livestreams en onze radio en tv programma's uit de stad en provincie Utrecht op https://www.rtvutrecht.nl

Wil je niets missen? Abonneer hier: https://bit.ly/2plk1Yp
Meer video's kijken? Klik hier: https://bit.ly/2opWc15

(C) RTV Utrecht

Viruswaarheid, 17 augustus 2022

Willem en Raisa nemen Agenda 2030 door en zoomen in op een paar SDG’s, maar ook wat erachter zit, wie de stakeholders zijn en welke ideologie het is. Daarnaast gaan zij in op Raisa’s persoonlijke ontdekkingsreis op de Universiteit Leiden en de cancel-culture, waar zij inmiddels expert in is geworden.

Over Raisa:
Raisa Blommenstein, Mr Dr Law & Philosophy

Raisa Blommestijn (1994) is een rechtsfilosoof, publicist en politiek commentator. Ze heeft zowel Rechten als Filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. In april 2022 heeft ze succesvol haar Proefschrift verdedigd over de Weimar Republiek, de val van democratie en zijn verval naar totalitarisme (“De geest van Weimar. Een democratie in crisis”). Ze heeft gepubliceerd over meerdere onderwerpen, waaronder vrijheid van meningsuiting, democratische theorie, totalitarisme, de Europese Unie en politieke correctheid. Tijdens de coronacrisis heeft ze bijgedragen aan meerdere rechtszaken, aangespannen om fundamentele rechten te handhaven.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Keuringsdienst van Waarheid, 3 juli 2022

De boeren doen, wat alle Nederlanders al lang hadden moeten doen: "Nee" zeggen tegen deze regering. Deze verzonnen crisis gaat niet over stikstof. Ook niet over de natuur. De boeren moeten onteigend worden teneinde een heel andere agenda door te kunnen drukken.

Wie nu de boeren niet steunt...

https://keuringsdienstvanwaarheid.nl/182-wie-nu-de-boeren-niet-steunt

BLCKBX, 16 augustus 2022

In dit laatste deel van het drieluik over de euro gaat Paul Buitink in gesprek met Pepijn van Houwelingen, FVD-woordvoerder financiën in de Tweede Kamer. Zij richten de blik op de toekomst: is de euro nog te redden, of is het tijd om na te denken over alternatieven?

Bedrijfseconoom Paul Buitink gaat op zoek naar antwoorden. Hij maakte voor blckbx een drieluik over de euro: over het verleden, het heden en de toekomst. Voor het eerste deel ging hij in gesprek met prof. dr. Arjo Klamer, hoogleraar Culturele Economie. Voor het tweede deel besprak hij het heden met financieel geograaf prof. dr. Ewald Engelen. In dit slotstuk bespreekt Buitink met Pepijn van Houwelingen wat de opties zijn voor de toekomst.

Met een torenhoge inflatie die maar blijft stijgen, dreigt er een nieuwe eurocrisis. In een poging het tij te keren, verhoogde de Europese Centrale Bank onlangs voor het eerst in elf jaar de rente, maar is dat genoeg?

Forum voor Democratie (FVD), de partij waarvoor Van Houwelingen in de Tweede Kamer woordvoerder financiën is, ziet Nederland het liefst zo snel mogelijk de Europese Unie verlaten en uit de euro stappen. Maar hoe dan? Hoe realistisch is het om te proberen de gulden weer in te voeren? En als dat niet mogelijk blijkt, zijn er dan nog meer alternatieven, zoals Bitcoin of misschien wel de Forumcoin?

In een onderhoudend gesprek, waarbij Buitink en Van Houwelingen het niet altijd met elkaar eens zijn, bespreken zij de mogelijkheden voor de toekomst van ons monetaire stelsel.

Paul Buitink is bedrijfseconoom en managing director van Holland Gold.

Bekijk hier deel 1 van het drieluik Euroforie, over het verleden (met hoogleraar Culturele Economie prof. dr. Arjo Klamer):
https://www.bitchute.com/video/TdqMi1zYPXus/

En bekijk hier deel 2 over het heden (met financieel geograaf prof. dr. Ewald Engelen):
https://www.bitchute.com/video/QGHIrIjQrTKa/

Ab Gietelink, 14 augustus 2022

Peter van Stigt komt al decennia als zakenman in Rusland. Hij bezocht de afgelopen maand zijn zakenrelaties tweemaal en is pas terug uit Kaliningrad
Een man met een scherpe politieke visie

De westerse sancties treffen niet alleen Russische bedrijven, maar ook Nederlandse ondernemers. Welke problemen ontmoeten zij bij handel met Rusland? Welke toekomst zien zij nog?
Hoe is de situatie nu en wat is er te verwachten?
Hoe moeten we dat geopolitiek beoordelen?

Alternatief.TV is een platform waarin Ab Gietelink via interviews met interessante gasten en eigen columns kritische inzichten tegenover het dominante denken zichtbaar maakt

Website: https://alternatief.tv
Telegram: https://t.me/AlternatiefTV
Twitter: https://twitter.com/AbGietelink
Facebook: https://www.facebook.com/Alternatief.TV
Donaties: https://alternatief.tv/donaties/

Viruswaarheid, 14 augustus 2022

In dit juridisch weekjournaal nemen Jeroen en Willem de rol van de rechtspraak door, oftewel "sustainable development goal 16".
De rechtspraak legitimeert, faciliteert, ridiculiseert en organiseert, er worden een aantal voorbeelden behandelt waaruit blijkt dat ze afdekken, recht praten of zelfs bijeenkomsten organiseren om buiten de wet om bepaalde doelen te kunnen verwezenlijken.

Viruswaarheid, 12 augustus 2022

Trollenleger gaat los

In dit weekoverzicht hebben Jeroen en Willem het over het geactiveerde trollenleger.

Zij zien een duidelijk verband tussen strafrechtadvocaten, oude media en internettrollen die op een hele duidelijke manier smaad en laster plegen in een verwoede poging om het kritische geluid de mond te snoeren. Ook de toneelstukken van de Nederlandse zowel als de internationale politiek komen langs en de effecten van Agenda 2030.

Viruswaarheid, 5 augustus 2022

In dit weekoverzicht bespreken Jeroen en Willem de politiek en gaan in op het protest in Almelo en de boerenprotesten in het algemeen.

Het trollenleger gaat in overdrive en radicaliseren flink.

Agenda 2030 gaat in stroomversnelling, geopolitiek ligt het niet op een lijn.

Het verhaal rondom de Oekraïne staat op instorten.

Na Covid19, CO2 en stikstof lijkt water het volgende middel om het volk te knechten.

BLCKBX, 9 augustus 2022 (29 april '22)

Uit de Wob-documenten blijkt dat de overheid de coronacrisis aangreep om meer data van burgers te verzamelen en de surveillance uit te breiden. Dat deed zij onder andere via het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Nieuwe wetgeving moet hier een juridische grondslag voor creëren.

Het NCSC wilde meer gegevens kunnen verzamelen, zoals zorgdata. Bovendien wil het de verzamelde data centraal opslaan en kunnen delen met derden. Eerder mochten gegevens alleen met vitale overheidsorganen worden gedeeld. Hiervoor was geen wettelijke grondslag, dus werd deze gecreëerd middels de Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden (WGS). De WSG is al door de Tweede Kamer, maar de Autoriteit Persoonsgegevens roept de Eerste Kamer op om de wet niet aan te nemen, omdat deze veel te ver gaat en er geen duidelijke grenzen worden aangegeven.

Redacteur David Boersma legt uit hoe deze ontwikkelingen passen binnen de trend richting een steeds groter wordende surveillancestaat en een overheid die haar burgers wantrouwt.

Kijk ook naar blckbx today van vrijdag 29 april 2022:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-29

Wil je meer Wob-gate update video's zien?
https://www.blckbx.tv/tag/wob-gate

De Andere Krant, 6 augustus 2022

Deze week in De Andere Krant: Nederlandse steden worden vol gehangen met camera’s en sensoren, zonder dat daar enig toezicht op is. Amsterdam heeft nu als eerste gemeente een meldingsplicht ingevoerd voor sensoren in de openbare ruimte. Maar willen burgers al die sensoren wel? Nieuwsuur journalist Rudy Bouma doet de critici van het Pfizer vaccin af als complotdenkers – De Andere Krant laat zien waarom hij zijn kijkers op het verkeerde been zet. De Amerikaanse onderzoeksjournaliste Corey Lynn legt in een exclusief interview uit hoe grote concerns voedselfabrieken bouwen om boeren te vervangen. Economisch expert Sander Boon over de donkere wolken boven de wereldeconomie. Zijn collega Frank Knopers schrijft over de alternatieve goudmarkt die door Rusland wordt opgezet. Een interview met Joris van Rossum over zijn nieuwe boek over filosoof Arthur Schopenhauer. Een bizar ambitieus project in de Arabische woestijn. En nog veel meer!

Meer nieuws, opinie en artikelen zijn te lezen via: https://deanderekrant.nl/nieuws

Gepresenteerd door onze journalist Ido Dijkstra!

Wekelijks ander nieuws ontvangen? Abonneer je op De Andere Krant via onze website: https://deanderekrant.nl/abonnement

Bestel de nieuwe zaterdag editie via onze website: https://deanderekrant.nl/bestellen

De Andere Krant: 06-08-2022

Potkaars, 6 augustus 2022

Gemeente Zundert nam in 2017 (tegen de zin van de eigenaren) camping Fort Oranje in bezit na een advies uitgebracht door advokatenkantoor AKD en ging over tot sloop. De eigenaren stellen dat die inbezitname en sloop onrechtmatig zijn en voeren daarover juridische procedures.

Fort Oranje vroeg in die procedure om openbaarmaking van meerdere documenten, waaronder dit advies waarvan de gemeente stelt dat het ligt onder het besluit tot ontneming. AKD dat dit advies uitbracht staat de gemeente bij in deze rechtszaak die gaat over transparantie. De zaak diende in Breda op 3 augustus 2022, uitspraak op 17 augustus.

Je ziet in de eerste vijf minuten een samenvatting aan de hand van een aantal fragmenten uit de zaak, gevolgd door de integrale registratie.

op 3 augustus diende eerder die dag een andere zaak in Den haag, over andere geheime stukken die in dit dossier een rol spelen. Die registratie kan je hier terugzien: https://potkaars.nl/blog/2022/8/6/de-woningwet-is-niet-bedoeld-om-te-slopen-fort-oranje-dagvaardt-gemeente-zundert

Artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2022/8/5/raad-voor-de-rechtspraak-voor-de-rechter

Huig Plug, 6 augustus 2022

Op Vrijdag 22 januari 2021 fietste Gerard Roes (oud-directeur-generaal van Justitie) over het Binnenhof langs Huig Plug.
Roes wilde niet gefilmd worden en liet dat luid en duidelijk aan Huig merken.
Gerard Roes was o.a.in 1994 secretaris/notulist van de Commissie Wierenga, opgericht om de wantoestanden bij het Interregionaal RechercheTeam te onderzoeken.
Roes was aanwezig bij de verhoren van o.a. zeer beroemde leden van Minerva (o.a. Ivo Opstelten)
Het ging over de drugstransporten die in de jaren 80 en 90 door de Nederlandsche Staat zelf werden georganiseerd. Zo houden vriendjes voor het leven elkaar de hand boven het hoofd. Als er problemen zijn, verhoor je toch gewoon elkaar?

#NARCOSNL #IRT #Doofpot
https://www.trouw.nl/nieuws/het-bonnetje-dat-toch-nog-opdook~bff00a75/
https://nos.nl/artikel/2074020-wie-is-wie-in-rapport-over-teevendeal

Militair 17, 4 augustus 2022

Volg dennis via zijn telegram kanaal:
https://t.me/PoliceForFreedomNL

Volg mij via mijn telegram kanaal:
https://t.me/militairzeventien

Video in Verzet, 6 augustus 2022

De boeren van het Westland hebben in de nacht van Vrijdag 5 op Zaterdag 6 Augustus in het diepste geheim een gigantische vlag opgehangen in een leegstaand billboard in de gemeente Maasdijk.
De vlag is totaal iets groter dan 50! meter en omspant het hele billboard.
En staat op zijn kop. Zoals in Nederland meer te zien is als (boeren) protest tegen de stikstof plannen van het kabinet.

Auteursrecht : Video In Verzet 2022

BLCKBX,

Digitale COVID-certificaten, volgapps, drones, gezichtsherkenning, QR-codes en supermarkten zonder kassa’s waar al je bewegingen in de gaten worden gehouden met camera’s. Volgens dataprotectie en privacy-expert professor Paul de Hert zijn we in Europa hard op weg naar een Chinees model. ‘Maar er is ook hoop.'

Professor Paul de Hert is als jurist helemaal thuis in met name Europese wetgeving. De afgelopen twee coronajaren volgde hij de ontwikkelingen op de voet van regels en wetten die invloed heeft op privacy en dataprotectie van mensen.

Hij constateert dat er door politici en beleidsmakers juridisch gezien de afgelopen jaren forse stappen zijn gemaakt in de richting van een Chinees model, wat door een groot deel van het publiek wordt geaccepteerd. Door een scala aan technologische ‘innovaties’ is het implementeren van een sociaal kredietsysteem in Europa niet langer denkbeeldig, zegt hij.

Durf nee te zeggen

Tijdens een openhartig en diepgaand gesprek met Flavia Pasquino legt De Hert uit wat volgens hem de manier is voor mensen om deze technologische noviteiten te benaderen, die weliswaar vaak ‘het gemak’ dienen maar een grote impact hebben op de privacy en zelfbeschikking. “Het is zaak om te voorkomen dat ethiek en moraliteit het afleggen tegen de weg van de minste weerstand en het gemak, waar de hedendaagse mens zo op is gesteld. Wij, maar ook beleidsmakers, móeten ook nee durven zeggen tegen technologische innovaties.”

De Hert geeft ook zijn visie over het baanbrekende arrest van Vavricka uit april 2021, waarbij een Europese rechter zich uitsprak over een zaak die was aangespannen door iemand uit Tsjechië die voor zijn kinderen een vaccinatieverplichting tegen polio en hepatitis aanvocht. Hoewel veel prominente juristen direct riepen dat het vonnis het invoeren van een vaccinatieverplichting rechtvaardigt, liggen de zaken toch heel anders, zo legt De Hert uit.

Kern van het gesprek

De Hert pleit voor meer zichtbaarheid en weerbaarheid van de 'COVID-kritische' mensen door zich organiseren in een 'levensbeschouwelijke' groep of entiteit waardoor er meer kans is op rechtsbescherming. Denk aan hoe kerken dat al eeuwen doen. Immers de mensen die nu recht tegenover elkaar staan gaan elkaar nooit overtuigen, zegt hij. "Ze hebben simpelweg een andere levensbeschouwing over bijvoorbeeld gezondheid, immuniteit, vrijheid, veiligheid, de bemoeienis van de staat en het aanvaarden van risico."

Leestips

Leven en laten leven - https://www.bol.com/be/nl/p/leven-en-laten-leven/9300000083474676/
Polarisatie - https://www.bol.com/be/nl/p/polarisatie/9200000075389014/
De psychologie van totalitarisme - https://www.bol.com/be/nl/p/de-psychologie-van-totalitarisme/9300000069409173/
Artificiële intelligentie en de rechtsstaat - https://www.bol.com/be/nl/f/artificiele-intelligentie-en-de-rechtsstaat/9300000022045116/
Hope in the dark - https://www.bol.com/be/nl/f/hope-in-the-dark/9200000000499350/

BLCKBX, 6 augustus 2022

Uit de Wob-documenten was al naar voren gekomen dat de overheid invloedrijke coronacritici volgde op sociale media, omdat zij ‘desinformatie’ zouden verspreiden. Wybren van Haga (BVNL) stelde hierover Kamervragen aan veiligheidsminister Dilan Yeşilgöz, die opmerkelijke antwoorden gaf.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) speelde een belangrijke rol in het volgen van kritische burgers en het bewaken van het overheidsnarratief over corona. Van Haga stelde hierover terechte vragen aan Yeşilgöz, maar volgens haar leverde de NCTV slecht een briefhoofd en was er niets aan de hand.

Van Haga sprak van leugens: “Weerzinwekkend dat Tweede Kamerleden en anderen zijn gevolgd door de NCTV. En daar dan ook nog glashard over gelogen wordt als er naar gevraagd wordt. Een motie van wantrouwen waard.”

Onderzoeksjournalist Daan de Wit, redacteur Bas Reijnierse en publicist Sietske Bergsma, die zelf ook ‘in beeld’ was bij de NCTV, bespreken de ontkennende antwoorden van Yeşilgöz.

Kijk ook naar blckbx today van woensdag 27 april 2022.
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-27

Wil je meer Wob-gate update video's zien?
https://www.blckbx.tv/tag/wob-gate

Huig Plug, 2 augustus 2022

Kamerlid Wybren van Haga heeft op dinsdag 2 augustus 2022 twintig kamervragen gesteld over het klokkenluiders-dossier van Huig Plug.
De vragen zijn te bekijken @ https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2022Z15402&did=2022D32058

Huig wordt nog steeds gesteund door zijn collega's die nog in het Scheveningse gevangenisziekenhuis werkzaam zijn. Op 12 mei 2022 hebben DRIE collega's (net als Huig ook melders van misstanden) in de rechtbank van Utrecht zelfs verklaringen (in het voordeel van Huig) afgelegd in het bijzijn van een corrupte gevangenisdirecteur. Check https://www.youtube.com/watch?v=DEsY31YPhQk

Huig Plug, 2 augustus 2022

Tijdens zijn detentie in de gevangenis van Almelo (PI de Karelskamp) werd er bij Huig op vrijdag 17 december 2021 (onder protest) DNA/wangslijm afgenomen. Op 31/12/2021 tekende Huig bezwaar aan bij het Openbaar Ministerie , zijn toenmalige piket-advocaat stuurde 1,5 uur later ook een bezwaarschrift in. Vandaag, dinsdag 2 augustus 2022 moest Huig voor de Haagse rechter Smelt verschijnen om uitleg te geven waarom hij niet wil dat zijn DNA in de databank wordt opgenomen.

Er gebeurde weer van alles, dat kan je in deze reportage horen en zien.

Oh ja, Wybren van Haga stelde vandaag kamervragen over Huig en zijn dossier! Check https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2022Z15402&did=2022D32058

Viruswaarheid, 29 juli 2022

Jeroen en Willem bespreken zoals elke week politiek, propaganda, censuur, internationaal nieuws, Agenda 2030, de boerenopstand en medische en juridische zaken. Er is een bonanza van nepnieuws, waarbij er een paar hele opmerkelijke berichten zijn. Het heeft er alle schijn van de de NCTV samen met de media een “false flag” uitvoert op het boerenprotest. Dus bij deze een dringende oproep om achter de boeren te blijven staan en ze te blijven steunen.

Ab Gietelink, 30 juli 2022

In de nieuwe wereldorde ontwikkelt zich een nieuwe tegenstelling tussen de dominante westerse wereld en de opkomende BRICS grootmachten. BRICS staat voor Brazilië, Rusland, India, China en South-Africa.

Tegenover de Westerse dominantie ontwikkelde zich sinds 2006 de BRICS. De vijf BRICS-landen vertegenwoordigden ruim 3,2 miljard mensen of ongeveer 40% van de wereldbevolking, 25% van het landoppervlak van de wereld en hebben gezamenlijk 25% van het bruto wereldprodukt.

Het eerste initiatief voor BRICS was een gesprek in de zijlijn van de VN tussen Rusland, China, India en Brazilië op initiatief van jawel, Vladimir Poetin. Poetin was toen zes jaar president en bezig Rusland te stabiliseren na de shocktherapie van de jaren 90. Het land maakte een ongekende economische groei door. De BRICS ontmoeting leidde tot de eerste officiële bijeenkomst in het Russische Jekaterinenburg in 2009.
De visies van de Russische president Poetin en de Chinese president Xi klinken door in de doelstellingen van BRICS
1. Multipolair. De wereld moet multipolair zijn, zonder dominantie van supermachten. Een wereldpolitiek vanuit verschillende machtscentra.
2. De wereldorde steunt op internationaal recht en de traditionele mechanismen zijn representatief. Men streeft naar een herschikking van functies in de internationale organisaties.
3. Vernieuwing en uitbreiding van de architectuur van het mondiale financieel bestuur
4. De Russische president benadrukte verder dat volgens hem de globalistische wereldorde was gebouwd op de uitbuiting van andere landen.
5. BRICS initiatiefnemer Poetin noemde de westerse bevolking de 'gouden miljard'. “Het heeft haar positie niet alleen dankzij de realisatie van sommige ideeën gemaakt, maar voor een groot deel dankzij de roof van andere volkeren - zowel in Azië als in Afrika. Dat is wat er is gebeurd."
6. Poetin stelt dat westerse elites doodsbang zijn dat hun wereldorde wordt ontmanteld. “Hoezeer westerse en zogenaamde supranationale elites er ook naar streven om de bestaande orde der dingen te behouden, er komt een nieuw tijdperk aan, een nieuwe fase in de wereldgeschiedenis. En alleen echt soevereine staten kunnen zorgen voor een hoge groeidynamiek en een voorbeeld worden voor anderen”, aldus Poetin.

Huig Plug, 28 juli 2022

donderdag 28 juli 2022. Op vrijdag 22/7/2022 liet een anonieme zaaksmedewerker van het OM in Breda mij het volgende weten: "Het Kabinet Rechter-Commissaris heeft op 19 juli 2022 een CONCEPTtekst van de tenlastelegging aan uw advocaat verzonden, met daarbij een termijn tot 15 september 2022 om aan het Kabinet Rechter-Commissaris onderzoekswensen op te geven.".

Ik werd op 8/3/2022 door een arrestatieteam opgehaald en in de gevangenis geplaatst, mij werd 5 feiten ten laste gelegd.
Het OM weet dat ik GEEN advocaat heb maar men gaat nu, ism een door mij aan de kant gezette PIKETADVOCAAT, dealen wat er in de tekst van de tenlastelegging komt te staan.

NIET VERGETEN: O.a. tien (top)ambtenaren van Justitie hebben een VALSE aangifte tegen mij gedaan waardoor ik in de gevangenis belandde.

https://www.om.nl/actueel/nieuws/2020/01/07/om-wil-vaker-procesafspraken-in-strafzaken

Het Openbaar Ministerie (OM) wil gaan experimenteren om strafzaken sneller te kunnen afhandelen door afspraken te maken met procespartijen. Bij afspraken over het proces kan het bijvoorbeeld gaan om het afbakenen van het opsporingsonderzoek door de officier van justitie en het beperken van onderzoekswensen door de advocaat. (21 februari 2019)

Huig Plug, 29 juli 2022

Opname van vrijdagmiddag 28/7/2022.
Heb vanmiddag even een controleronde gelopen bij het Lange Voorhout 7, de Inspectie JenV van de corrupte inspecteur-generaal Korvinus is nog steeds niet verhuisd!
Ook nog even op het Binnenhof gewandeld om te kijken hoe het er momenteel uitziet. Rutte was niet aanwezig, dat werd mij door iemand ingefluisterd...

Viruswaarheid, 27 juli 2022

In het juridisch weekjournaal bespreken Jeroen en Willem drie rechtszaken. De eerste is de zaak van de Amsterdamse taxi’s die is gewonnen en die heel duidelijk laat zien hoe Sharon Dijksma en de haren via de gemeente hebben gepoogd de gelaagde handhaving van onrechtmatige en onwettige maatregelen erdoorheen te drukken. Dit dossier stamt uit 2014 en is een van de dossiers die als blueprint heeft gediend voor wat er in de Covid crisis naar voren kwam, namelijk het indirect dwingen via bedrijfsbranche organisaties. Daar heeft de rechter uiteindelijk toch een streep door gezet door terecht op te merken dat dit in strijd is met allerlei beginselen van de rechtsstaat. De enige uitkomst zal moeten zijn dat hetzelfde met alle Covid maatregelen ook gaat gebeuren.
De tweede zaak gaat over het vonnis in het hoger beroep in de zaak van Joop.nl, oftewel BNN Vara, waar de rechter op hele curieuze wijze krampachtig probeert te stellen dat Engel niet mag winnen, en hoewel Joop over de schreef is gegaan en zich schuldig heeft gemaakt aan laster en smaad, daar verder geen consequenties aan verbonden zijn. Dus weer een vonnis om in te lijsten.
De derde zaak gaat over het beste vonnis tot nu toe tijdens de Corona crisis: een rechter in Florence heeft geoordeeld dat vaccinmandaten niet toegestaan zijn omdat het gaat over experimentele, gen therapeutische injecties die schadelijk kunnen zijn en zelfs de dood tot gevolg kunnen hebben. Gezien de ingrediënten nog niet bekend zijn is er geen informed consent mogelijk. De beroepsgroep van de ontslagen psycholoog had moeten weten dat de mandaten geen effect hebben aangezien een geïnjecteerde nog steeds ziek kan worden en de ziekte ook nog steeds kan doorgeven. Als laatste wordt er een uitspraak gedaan over de onrechtmatigheid van het discrimineren op basis van de medische status of van de vaccinatiestatus. Daarmee worden alle punten die VW in de rechtszaken hebben aangevoerd bevestigt en wordt er gehakt gemaakt van het prikken en de qr-code.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast! https://cafeweltschmerz.nl/register/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox? https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Potkaars, 27 juli 2022

De Corman Drosten paper was de basis van de Corona test, de Corona test was de basis van alle corona maatregelen en Marion Koopmans was co-auteur op die paper. Mensen van de Bond Overheidszaken hebben haar vragen gesteld, die ze niet beantwoorde. Vandaag vroegen ze de rechter om Koopmans op te roepen onder ede alsnog vragen te komen beantwoorden.

Voor de rechter in Utrecht de Nationale Bond Overheidszaken tegenover Marion Koopmans, vertegenwoordigd door haar advocaten. Met Potkaars kreeg ik toestemming deze zitting te filmen. Er was 30 minuten voor uitgetrokken, het werden er 80. Ik heb een samenvatting gemaakt in 30 minuten, die kan je hier zien (https://youtu.be/XGZVnLU5Bdo )
Dit is de integrale registratie van de zitting.

Artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2022/7/27/de-kern-is-of-marion-koopmans-deugdelijk-werk-heeft-geleverd-met-haar-bijdrage-aan-de-drosten-paper

BLCKBX, 26 juli 2022

Corona legde de spirituele schaarste in de samenleving bloot, volgens prof. dr. Ronald Meester. Hij schreef er het boek ‘Wetenschap als nieuwe religie’ over, dat hij in een boeiend gesprek met programmamaker Flavio Pasquino uitgebreid toelicht.
Het idee dat wetenschap de plaats heeft ingenomen van religie is niet nieuw. “Dat hoor je vaker,” zegt Meester. “Het klassieke religieuze geloof is overboord gegooid, omdat moderne rationeel ingestelde mensen dat niet meer accepteren. En wetenschap is daarvoor in de plaats gekomen als volledig rationele onderneming, waar geloof geen plaats heeft en waar je dingen bewijst als waar of onwaar.” Maar volgens Meester is het probleem vertrekkender. “De manier waarop mensen zich tot wetenschap verhouden, is gaan lijken op de manier waarop mensen zich tot religie verhouden.” En dat heeft vaak weinig met rationaliteit te maken.
Zo ziet hij dat wetenschap steeds meer wordt gekenmerkt door rituelen. “Net als religie kent de wetenschap ook hogepriesters: de mensen van het OMT, die zeggen wat wel mag en wat niet mag. Zij zijn de alwetenden waar niet aan getwijfeld mag worden, want zij hebben ervoor geleerd.”
En net als religie draagt wetenschap de belofte van een betere wereld in zich. “Dat zag ik bijvoorbeeld toen voormalig zorgminister Hugo de Jonge zei dat vaccins dé uitweg waren. Het was de oplossing voor al onze problemen. Er werd zó benadrukt dat het verlossend zou zijn, dat ik het – enigszins provocerend – een Messiaans vaccin heb genoemd. Het was eigenlijk hoe er ook gereageerd zou kunnen worden op de Christelijke belofte: de wederkomst van Jezus.”
Één van de hoofdstukken uit Meesters boek heet ‘Wetenschap als schaamlap’, waarin hij tegen het licht houdt hoe wetenschap vaak wordt opgevoerd om bepaald beleid te rechtvaardigen. “Gebeurt dat op een eerlijke manier? Zegt die wetenschap dat eigenlijk wel? Het meest stuitende voorbeeld van wetenschap die werd ingezet als schaamlap was de introductie van het coronatoegangsbewijs. Het model dat werd gebruikt als rechtvaardiging was een regelrechte belediging van de wetenschap.”
In een boeiend gesprek legt Meester uit hoe volgens hem ethici, filosofen en de rechterlijke macht allemaal steken hebben laten vallen in het coronadebat. Ook gaat hij in op de teleurstellende rol die de Kerk in zijn ogen heeft gespeeld: “De Kerk heeft bij uitstek de potentie om maatschappijkritisch te zijn, maar de kerkelijke gezagsdragers hebben die mogelijkheid niet gebruikt.”
Meester en Pasquino ontmoetten elkaar op een bijzondere plaats: in een pianowinkel annex concertzaal in Leiden, waar Meester zijn eigen vleugel kocht en verschillende concerten heeft gegeven. Zij bespreken Meesters boek ‘Wetenschap als nieuwe religie: Hoe corona de spirituele schaarste in de samenleving blootlegde’, waarbij ieder hoofdstuk muzikaal wordt omlijst door een compositie van Federico Mompou, gespeeld door Meester.

https://shorturl.at/asZ36

SHOW MORE

Created 3 years, 9 months ago.

2503 videos

Category News & Politics

Voor mensen die Nederlands begrijpen.
Over van alles en nog wat.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

M'n Engelstalige kanaal speciaal gewijd aan de COVID scam;
https://www.bitchute.com/channel/data_dumper/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bronnen van de uploads
Onder andere
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Blue Tiger Studio
https://www.deblauwetijger.com/
https://bluetube.studio/
https://www.youtube.com/channel/UCuwWXfh9Dk5OD6sdzSOcYiQ/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Café Weltschmerz
https://www.cafeweltschmerz.nl/
https://www.bitchute.com/channel/cafeweltschmerz/
https://www.youtube.com/channel/UClK9f1anqhuSaqDN5YE-wfw/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Robert Jensen
http://jensen.nl/
https://www.youtube.com/c/Jensen-show/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lange Frans
https://www.langefrans.nl/
https://www.instagram.com/langefrans/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

klagemauer.TV
https://www.kla.tv

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ongehoord Nederland
https://www.ongehoordnederland.nl/
https://www.youtube.com/ongehoordnederlandON

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

VPRO
Argos
https://www.vpro.nl/argos.html
Labyrint
https://www.vpro.nl/programmas/labyrint.html
Tegenlicht
https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht.html

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Peter R. de Vries
https://www.peterrdevries.nl/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

VARA Zembla
https://www.bnnvara.nl/zembla/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Viruswaarheid (Viruswaanzin)
https://viruswaarheid.nl/
https://www.youtube.com/channel/UCtPQTw3iUHIWklTi4-TmKNg

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Peter Vlemmix
https://petervlemmix.com/