survivor303

survivor303

survivor303

subscribers

KUVATTU: 26.04.2018
------------------------------------
Asuinkunnallani täällä Jokioisilla on vanha teollisuusalue jolle on sattunut jossakin vaiheessa jotakin, ilmeisesti iso tulipalo?

Kävin viime vuoden keväällä tutkimassa aluetta ja tässä videokuvamateriaalia kyseisestä seikkailusta.

Rakennukset ovat siis suurimmalti osin korjauskelvottomassa kunnossa, joten on katsottu että ne on parempi jättää vain pois käytöstä.

Alueella on varsin j√§nn√§ tunnelma, on sitten ilta tai kirkas p√§iv√§. Creepyn tunnelman vuoksi olen antanut alueelle muutamankin lempinimen, Half-Life 2 (rakennusten kunto muistuttaa pelin kaupunkeja ja rakennuksia) sek√§ tuttavallisemmin Jokioisten TŇ°ernobyl, koska kolkko hyl√§tty teollisuusalue :)

Huom. Ikävä kyllä jälleen kerran, ääniraita näillä videoilla on äärimmäisen huono koska mikki nappasi turhan herkästi tuulen mukaan joka sitten lopulta pilasi ääniraidan lähes täysin. Olen kuitenkin yrittänyt pelastaa edes jotain tuosta ja hiljentää suurimmat "tuulipiikit", ääniraita rikkoo puheääntä, tämä oli pakko ottaa käyttöön Audacityssä vaihtoehdoksi koska tuulen hiljentäminen hiljensi myös puheääntä turhan paljon ja äänen boostaaminen aiheutti säröilyn, jopa pienimmillä asetuksilla.

#jokioinen
--------------------------------------
http://www.granstrom.fi

Uutta: Tule keskustelemaan kanavani viralliselle Discord palvelimelle: http://bit.ly/surdisco

KUVATTU: 06.05.2019
-------------------------------------
Tässä nyt sitten toukokuun alussa tapahtunut reissu sairaalalle jälleen kun äidiltäni leikattiin nyt myös toisesta silmästä kaihi.

Tällä videolla tapahtuu yllättäviä asioita ja olen pahoillani kuvanlaadusta, kameran asetukset olivat hieman pielessä ja kameran oli vaikea automaattitarkentaa kirkkaiden valojen vuoksi, tätä ongelmaa ei näkynyt kameran omassa näytössä, joten en arvannut asetuksia korjata.

Tästä pääset huhtikuussa kuvattuun videoon: https://www.youtube.com/watch?v=1qgYEjK5oUY

----------------------------------------
http://www.granstrom.fi

Uutta: Tule keskustelemaan kanavani viralliselle Discord palvelimelle:
http://bit.ly/surdisco

KUVATTU: 29.03 - 10.04.2019
------------------------------------------------
Varsinkin suurien videotiedostojen käsittelyn yhteydessä ongelmia verkon nopeuden kanssa. Nykyään yhä useammat videot kun ovat 4K laadulla olevia raskaita tiedostoja, jopa niiden katsominen 1Gbps verkon yli VLC:llä on yhtä pätkimisjuhlaa.

Jotain oli siis tehtävä ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäi verkon nopeuden päivittäminen 10Gbps eli 10 gigaiseki. Tämä tarkoittaa sitä että ainakin yksi pullonkaula voidaan poistaa yhtälöstä.

Nyt lähdin sitten asentamaan uutta verkkoa, heti kun tilatut osat tulivat, ennen kortteja saapuivat kuitenkin jo kortteihin liitettävät vastaanottimet (sanoin videolla väärin) sekä 20 metriä kuitukaapelia.

Kaapeleiden asennusta en kuvannut, mutta videolla selviää että ne ovat jo valmiiksi tehtynä. Itse videolla asennellaan 10 gigan verkkoa ja jotain muutakin, katso video :)

http://www.granstrom.fi

Uutta: Tule keskustelemaan kanavani viralliselle Discord palvelimelle:
http://bit.ly/surdisco

KUVATTU: 08.04.2019
-----------------------------------
√Ąidill√§ni oli kaihileikkaus huhtikuun alussa, H√§meenlinnan sairaalassa, eli nykyisin ilmeisesti Kanta-H√§meen keskussairaalassa.

Koska hänen silmiään leikattiin, tarvitsi hän luonnollisesti saattajan ja toki minä olin ensimmäinen vaihtoehto. Olinkin reissusta kovin innoissani koska ajattelin että leikkauksen aikana voin vaikkapa kuvata sairaalan miljöötä ja senhän sitten myös tein.

Huomaa että tämä video on ensimmäiseltä reissulta, sillä äidin molempia silmiä ei voitu leikata samalla kertaa. Yllättävä toinen osa julkaistaan kun se on saatu editoitua :)

---------------------------------------
http://www.granstrom.fi

Uutta: Tule keskustelemaan kanavani viralliselle Discord palvelimelle:
http://bit.ly/surdisco

#hämeenlinna

Aikaisemmalla liedellä tuli niin sanotusti tunnit täyteen ja taloyhtiö tilasi asuntooni siten uuden.

Videolla esittelen lieden sekä korkkaan sen uunin käyttöön milläs muullakaan kuin talouskyljyksillä sekä perunapalloilla.

Maukasta sapustaksta lopulta tulikin mutta koska en yleensä pidä muutenkaan kyljyksien tai muidenkaan pihvien tekemisestä uunissa, saa ruoka 4/5 arvosanan, kypsää tuli.

Puhuin tuossa induktioliedestä, kyseessä on toki keraaminen liesi.

Tämä malli käytössä: https://www.rosenlew.fi/kitchen/cooking/cookers/electric-cooker/rmk510/

http://www.granstrom.fi

Uutta: Tule keskustelemaan kanavani viralliselle Discord palvelimelle:
http://bit.ly/surdisco

http://www.granstrom.fi

Uutta: Tule keskustelemaan kanavani viralliselle Discord palvelimelle:
http://bit.ly/surdisco

Vohvelisuklaapatukoiden aatelit face to face. Kuinka käy?

Kumpi löytää itsensä voittajien joukosta, vai lyödäänkö peli kesken tasapelin yllättämänä!

Katso video ja jännitä mukana!

Ruotsalainen KEX: https://www.marabou.fi/suklaamme/kex?p=23079&r=23967

Fazerin Kismet: https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/kismet/

http://www.granstrom.fi

Uutta: Tule keskustelemaan kanavani viralliselle Discord palvelimelle:
http://bit.ly/surdisco

Sain puhelimen jatkuvaan lataukseen kun lisäsin hieman painoa vakaimen toiseen päähän ja siirsin puhelinta hieman eteenpäin jotta sain siihen latauspiuhan.

Tästä Osmosta on tulossa aika pitkälle pysyvästi sisällä oleva, joten ilmeisesti tilaan toisen ulkokäyttöä varten :)

Tämänkin videon jälkeen olen tehnyt pieniä muutoksia, muistin että Osmossa on tuo oma USB-laturi jolla saa puhelimeen virran, kun Osmo on itse virroissa jatkuvasti, siirsin puhelimen latauskaapelin suoraan Osmoon myös.

Menetän Oneplussan Dash latauksen mutta ylläpitovirtaahan tuolta vain haetaankin, jotta pystyn tekemään pitkiä tallennuksia ja live lähetyksiä.

Olen muutamia testi liveilyjä tehnytkin DJI Go sovelluksen kautta tuonne Testaaja Ukko kanavalle: http://bit.ly/testaajaukko

http://www.granstrom.fi

Uutta: Tule keskustelemaan kanavani viralliselle Discord palvelimelle:
http://bit.ly/surdisco

Ajattelin yrittää hieman parantaa videoideni teknistä kuvanlaatua.

Tällä videolla esittelen myös viimeisimmän laitehankintani, siitä piti tehdä unboxing mutta jäi nyt tekemättä, eipä se kovin kummoinen paketti ollut :)

Eli viimeisin hankintani on DJI Osmo Mobile 2 kuvanvakain, jolla esimerkiksi ulkona kuvaamani videot jatkossa eivät heilu enää, tai ainakaan niin ärsyttävästi kun ne ovat aikaisemmin heiluneet, se on ollut myös suurin syy sille miksen ole ulkona juurikaan kuvannut viime aikoina.

Tässä tarkemmin tekniset tiedot tuosta vakaimesta:

Paino: 485 g
Suurin kannateltava paino: 240 g
Sisäinen akku: 2600 mAh (LiPo)
Kesto: 15 tuntia pelkästään Osmo Mobile 2 käytössä.
Latausaika: 0% - 100% 2.5 tuntia.
Yhteydet: Bluetooth Low Energy 4.0
Liitännät: Micro-USB (sisäisen akun lataus), USB (Ulkoisen laitteen lataus).

http://www.granstrom.fi

Uutta: Tule keskustelemaan kanavani viralliselle Discord palvelimelle:
http://bit.ly/surdisco

Nyt on lihaa ja sokeria koska ensiviikolla alkaa hurja laihdutusprojekti :D

#kauppakassivideo
http://www.granstrom.fi

Uutta: Tule keskustelemaan kanavan viralliselle Discord palvelimelle:
http://bit.ly/surdisco

Testaan Open Cameran 9Gb tiedostokokorajoitusta.

Tiedostorajoitus toimii ja uuden videotiedoston aloittaminen alkaa lopulta automaattisesti.

Koska miksi ei, niin tässä tuo hieman vajaa 30 minuutin testausvideo jota ei ole editoitu tai muutettu jälkikäteen. Kyseessä siis kuvauksen ensimmäinen video, toisen alkamisen jälkeen lopetin itse kuvaamisen kun selvisi että lopetus ja aloitus toimii.

Alla olevien teknisten tietojen mukaan, noin puolituntia pystyy tallentamaan 9,18Gt tiedostoon laitteen oletusasetuksilla (bitrate), kuvanlaadun ollessa [email protected]

Videolla huomaa kuinka herkkä Open Cameran jatkuva tarkennus videokuvauksessa on, ongelman näytti kuitenkin aiheuttavan enemmänkin automaattinen valotus joka sotki jatkuvan tarkennuksen. Kun valotuksen lukitsee, ei videon ongelmia tule edes jatkuvalla tarkennuksella.

Kuten videolla epäilenkin, bitrate ei ole pyydetty 100Mb/s vaan 42.
Open Camera ei pysty puhelimen oletus koodekilla, eli Advanced Video Codecilla tallentamaan yli 42Mb/s bitratea, opin myöhemmin että Bitraten saa halutunlaiseksi käyttämällä High Efficiency Video Codecia.

Tiedoston tekniset tiedot:

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings : CABAC / 1 Ref Frames
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, RefFrames : 1 frame
Format settings, GOP : M=1, N=30
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 29 min 2 s
Source duration : 29 min 2 s
Bit rate : 42.0 Mb/s
Width : 4 096 pixels
Height : 2 160 pixels
Display aspect r..

Pohjois-Amerikassa on ollut tekijänoikudellista Youtube draamaa, siellä yksi isompi kanava on hyökännyt pienempien kanavien kimppuun ja jaellut heille Content-ID ilmoituksia, koska väittää näiden pienempien kanavien käyttävän heidän omistamaansa tai luomaansa sisältöä.

Tästä minulle tuli mieleen tehdä video jossa kerron oman kanavani oikeuksista. Minun kanavalla jokainen julkaistu video tullaan julkaisemaan Creative Commons lisenssillä, nyt ja aina. Tarkemmin ottaen videoni ovat CC By 3.0 lisenssoituja, uudempi 4.0 on myös julkaistu mutta Youtube ei anna julkaista vielä kuin vasta 3.0 versiolla, näissä ei juuri eroja ole mutta anyways.

CC By 3.0 tarkoittaa käytännössä sitä että jokainen joka haluaa, voi ja saa luvan kopioida, muunnella ja tehdä mitä ikinä haluaa näille videoille ihan luvan kanssa.

Ainoana rajoituksena on se että jos videoitani käytetään, tarvitsee alkuperä mainita. Esimerkiksi minun nimeni, kanavani nimi ja niin edespäin, myöskin video jossa sisältöäni käytetään on julkaistava Creative Commons By 3.0 lisenssillä (tai 4.0).

Tämä voi olla monelle esimerkiksi miksejä tekevälle hieman outo asia, itse annan anteeksi moisen lisenssin väärinkäytön jos se tapahtuu vahingossa, esimerkiksi jos jo nimeni tai videon youtube url on teoksen kuvakusessa mainittu.

Lisenssini on siis hyvin yksinkertainen, suunnilleen tee mitä vain, jaa ynnä muuta, jopa kaupallisesti. Mikä tarkoittaa sitä että sinulla on oikeus näyttää vaikkapa täällä Youtubessa mainoksia videoilla jossa on pätkä minun luomaa alkuperäistä sisältöä, minulla ei ole oikeuksia tulla vaatimaan sinun tekemän uuden teoksen kohdalla minkäänlaista rahallista korvausta, ellei siitä olla erikseen sitten aikaisemmin sovittu. ja ei pelkoa, tätä en tule vaatimaan.

Se täytyy sanoa että jos tulen tekemään esimerkiksi kaupallista yhteistyötä jollakin videolla, jonkun sponsrin ynm yhteistyökumppanin kanssa, nämä videot eivät tulee oletusmuotoisesti olemaan CC BY -lisenssin alaisia, koska kumppani ei sitä vält..

Google on viime aikoina taas kunnostautunut palveluiden lakkauttamispäätöksillään.

Nyt on menossa varsin suosittu Google+ palvelu alas ja seuraavaksi yhtiö on mitä ilmeisemmin lakkauttamassa myös Google Hangouts viestintäsovellusta.

Mitä sitten Google haluaa tarjota vaihtoehdoiksi, ei tosiaan mitään hyvää.

Google+ palvelulle Google ei ole ilmoittanut tuovansa uutta sosiaalista mediaa tarjolle, ainakaan omasta takaa. Hangoutsille taas tarjotaan videopuheluille Google Meet (ryhmävideopuhelut) ja kahden väliseen videpuheluun Google Duo sovellusta.

Google Duo taas ei toimi selaimessa, joten se vaatii aina mobiililaitteen käyttöön ja Meet taas toimii selaimessa mutta joka ei ole niin kätevä, varsinkaan ryhmävideopuheluiden aloittamiseen kuin Hangouts.

Pikaviestit on kuitenkin varmasti myös Hangoutsin käytetyin osa ja sille Google tarjoaa vaihtoehdoksi tekstiviesteihin perustuvaa Google Messages tai Google Viestit -sovellusta. Tämän sovelluksen ongelmana taas on operaattoririippuvuus, vaikka se tukeekin uutta RCS viestintätapaa, ei se muuta sitä tosiasiaa että viestinnästä vastaa puhelinoperaattori ja että kaikki viestintä on sidottu puhelinnumeroon.

Todellisia vaihtoehtoja ei siis Google meille ole tarjoamassa joten meidän käyttäjien on sellaiset löydettävä itse. Videon lopussa käyn läpi itse käyttämäni vaihtoehdot:

MeWe.com sosiaaliseen mediaan ja wire.com viestittelyyn.

Täytyy muuten sanoa että Mewe itse asiassa tarjoaa myös pikaviestipalvelut salattuina sekä myöskin videopuhelut :) jotka kaikki toimivat verkkoselaimessa työpöydällä sekä Mewen mobiilisovelluksessa.

Wirestä löydyn @mobiili.
Mewestä taas: https://mewe.com/i/jannegranström

http://www.granstrom.fi

Kaikki innokkaat puhelimella videota kuvaavat nyt on iloisia uutisia!

Open Camera on päivittynyt uuteen 1.45.2 versioon jossa on mahdollista asettaa videotiedostolle kokorajoitus aina yhdeksään (9) gigaan saakka. Tämä on erinomainen ominaisuus varsinkin heille jotka käyttävät videoidensa varastointiin Googlen Photos palvelua, sillä sinne on kymmenen (10) gigan tiedostokokorajoitus.

Open Camera on siitä mahtava, sillä se osaa jatkaa videon tallentamista automaattisesti uudelle videotiedostolle kun tuo yhdeksän gigan raja tulee tiedostolla vastaan. Asetuksista voi säätää kuinka monta kertaa Open Camera jatkaa videon kuvaamista rajan tullessa vastaan.

Pointti tässä on se että kun ensimmäisen videon tiedostoraja tulee vastaan, alkaa puhelimeen asennettu Google Photos sovellus uppaamaan tiedostoa palvelimilleen, josta se on myöhemmin saatavissa, mikäli tiedostorajaa ei tuonne yhdeksään gigaan saakka voisi asettaa, tulisi tiedostoja liikaa tai jos rajoitusta ei asettaisi laisinkaan, Google Photosia ei voisi käyttää näiden videoiden tallentamiseen, ellei niitä pilkkoisi sitten myöhemmin.

Ongelma Open Camerassa on kuitenkin se ettei se pysty tallentamaan videoihin 60 fps eli ruutua sekunnissa, vaan se on rampautettu tallentamaan videon aina 30 fps nopeudella. Voisi kuvitella että tämä ei olisi kovin vakava ongelma mutta todellisuudessa myös fps nopeus tuottaa laadullisia vaikutuksia loppuvideoon.

Videokuva pitäisi aina tallentaa kuvaushetkellä parhaalla mahdollisella laadulla ja vasta editointipöydässä laskea sitä jos tarve siihen on.

Syy ei kuitenkaan ole Open Camera sovelluksen, vaan puhelinvalmistajien ohittamasta ongelmasta joihin vain he pystyvät tarjoamaan korjauksen. Heidän laitteissaaan olevia kameroita hallitaan sovellustasolla, heidän itsensä luomilla api -komennoilla ja näihin ulkopuoliset kamerasovellukset eivät pääse käsiksi sellaisenaan, vain objektiivien perusominaisuuksiin on niillä pääsy, ellei api komentoja julkaista.

Tähän halutaan nyt vaikuttaa,..

Usein jonnet huutelevat täällä Jokioisilla Jannea ja kyselevät videoita "koska kauppakassivideoo".

Noh, tässä nyt on vuoden 2019 ensimmäinen kauppakassi :)

Ja jos jostain syystä jäi epäselväksi, kauppana toimi Jokioisten S-Market :)

http://www.granstrom.fi

PS: Testasin kdenliven eri valmisprofiileita ja parannuksia, joten kuvanlaatu voi olla hyvä tai mahdollisesti äärimmäisen huono.

Minun palomuurinani on palvellut hyvin Dellin vanhempi OptiPlex, jonka valitsin yksinomaan sen pienen koon vuoksi. Se että sieltä löytyi myös Intelin Core Duo prosessori ja huimat 8 gigatavua keskustemuistia oli vain mukava bonus ja täydellinen pfsensen ajoon.

Kone on kuitenkin aina pitänyt melkoisen kovaa meteliä, sen prosessorijäähdyksestä vastannut tuuletin kun on rakennettu siten että se huutaa sitä mukaan kun prosessorissa on kuormaa, eikä miten kuumana prosessori käy, joten uusi kokoonpano oli löydettävä ja nyt sellainen mahdollisuus tuli.

Uudessa palomuurissa on Intelin yksi ensimmäisistä i7 -prosessoreista mutta tällä hetkellä vain 6 gigatavua keskusmuistia, tämä ollaan päivittämässä heti kun tarpeeksi suuria DDR3 kampoja ilmaantuu.

Kone on myös hyvin hiljainen, mitä nyt virtalähteen tuuletin on vähän kovempi ääninen kuin yleensä, sekin vaihtuu heti kun kerkiän toisen siihen vaihtamaan :)

Uuteen koneeseen liitin myös SSD levyn jossa pfsense luuraa, kloonasin palomuurisoftan siihen tuosta optiplexistä koska en jaksanut alkaa sitä alusta asti säätämään. Tämä kuitenkin aiheutti sen että minun piti uudelleen konfiguroida levyn osioiden koot jotta saan uudesta SSD-levystä kaiken levytilan pfsensen käyttöön.

Levytilaa kuluttaa monet monitorointisovellukset ja niiden logimerkinnät, sekä toki myös oheissovellukset joita järjestelmään asennan. SSD:stä on hyötyä myös latausajoissa, kuten suurten logien näyttämisessä ynm.. ja tietenkin uudelleenkäynnistymisen nopeudessa, vaikkei toki pfsenseä tarvitse useinkaan uudelleenkäynnistää, on hyvä tietää että sekin on nopeampaa kuin aikaisemmin.

Hieman tuli ongelmiakin:
Osioiden päivitys ei kuitenkaan käynyt aivan kädenkäänteessä, BSD käyttämä UFS-tiedostojärjestelmä oli minulle täysin uusi tuttavuus, ensiksi kun koitin resizeä osiot linuxin puolella mutta linux ei omaa UFS-työkaluja. Homma kuitenkin lopulta onnistui auttavan FreeBSD irc -ryhmän avulla ja freeBSD (mihin pfsense pohjautuu) omilla työkaluilla. Tosin ei s..

Teen joskus lyhyempiä katsauksia erilaisten sovellusten ja miksei myös käyttöjärjestelmien kehitystyöhön, eli missä niiden kanssa nykyisin mennään.

Eilen kokeilin huvikseni miltä Googlen virallinen ChromeOS -käyttöjärjestelmä nykyisin tuntuu.

Jätin ChromeOS:n aikanaan vähemmälle käytölle koska vaadin käyttöjärjestelmältä ennen kaikkea muokattavuutta, enkä tarkoita tällä käyttöliittymän ulkoasua kuten jotkut saattavat asian ymmärtää.

Videolla kerron kokeilustani ja tuloksia siitä soveltuisiko käyttöjärjestelmä nykyisin jo omaan käyttööni.

Videolla mainittu "brew" eli Chromebrew pakettihallinta löytyy täältä: https://skycocker.github.io/chromebrew/

Esittelen nopeasti myös Pixel Experience Android romin, jota kokeilen tällä hetkellä OnePlus3 -puhelimellani, tästä en kuitenkaan juuri enempää vielä tuonut asioita ilmi koska sitä on tarkoitus testata vielä pidemmän aikaa ja myöhemmin tehdä jos ei video niin ainakin blogipostaus.

http://www.granstrom.fi

Eilen tuli sopiva väli käydä katsomassa Jokioisten keskustasta löytyvää kirpputoria.

Jokioisten kirppiksellä on kirjaimellisesti vanhan ajan tunnelmaa, kirpputori kun täyttyy vanhasta arkitavarasta aina vaatteisiin ja jopa työkaluihin saakka, joita löytyy kirppiksen takaosasta jota kutsutaan oikeutetusti "äijätoriksi" :)

Kirpputorin tarjonta noudattaa aika hyvin yhtenäistä linjaa. Tavara on vanhaa, lähinnä 60-90 luvuilta mutta paljon myös käyttökelvotonta roskaa, en pysty ymmärtämään kuinka joku on jaksanut tuoda roskaa kirppikselle myytäväksi kun se olisi järkevintä ja varmasti helpointa toimittaa suoraan roskiin. Videolla ihmettelen tätä mutta muistutan myös että nämä pöydät voivat omata ties mitä aarteita, kunhan vain malttaisi hieman tonkia :)

http://www.granstrom.fi

PS: Olen pahoillani että ääniraidalla kuuluu tuo minun hengitys luonnottaman selkeästi, en kuitenkaan jaksanut alkaa sitä suodattamaan pois =)

#jokioinen

Tämän piti olla "pölinää saunassa" -sarjan puheenaihe mutta iski huono olo tuolla saunassa niin jouduin tuomaan aiheen sitten työpöydällä esiin :)

Olen elänyt nyt noin 4kk ajan ilman päivittäisten uutisten seuraamista ja en voi kuin suositella sitä. Vapaus maailman ongelmista tekeee vain hyvää. Jos tiedät ja ymmärät miten huonosti asiat on, ei niiden asioiden toistoa tarvitse sietää.

Maailman ongelmat sellaisenaan ei ole edes se syy miksi olen vähentänyt dramaattisesti uutisseurantaa, se johtuu yksinomaan nykypäivän journalismin laadusta, nykyään toimittaja ei enää toimita tietoa neutraalisti lukijoilleen, nykyään toimittaja toimii poliittisen mielipiteen rummuttajana. Jokaiseen uutisoitavaan aiheeseen saadaan mahtumaan poliittinen suuntaus, on se sitten mitä tahansa ja tulee uutinen mistä tahansa.

Ennen toimittaja piti kunniallisena sitä että pystyi toimittamaan uutisartikkelin neutraalina tietona, lukijan tehtäväksi jäi sitten määritellä asiat oman maailmankatsomuksensa mukaan. Nykyään jutut taas kirjoitetaan tavalla jossa lukija ohjataan ymmärtämään teksti tietyn näkökulman mukaan.

Tämä on ärsyttävin piirre nykyuutisoinnissa, enkä sitä siksi pysty lukemaan.

En toki ole täysin uutispimennossa, tärkeät puheenaiheet tulevat esiin ihmisten kanssa keskusteltaessa, netissä että kahvipöydän ääressä.

Tietotekniikka aiheiset uutiset ovat edelleen tärkein uutislähteeni ja niissä tulen pysymäänkin, vaikka tosin sinnekin poltiikka yrittää tunkea mukaan äärivasemmiston voimin.

Video kannattaa katsoa ja kokeilla ehdottamaani kuukauden katkoa uutisoinnista.

http://www.granstrom.fi

EU:ssa on menossa kovaa vauhtia läpi raju tekijänoikeuslaki, joka muun muassa asettaa Googlen kaltaiset sisältöpalvelut kuten Youtuben vastuuseen käyttäjiensä sisällöstä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että Youtube olisi laillisesti vastuussa käyttäjiensä lähettämästä laittomasta tai tekijänoikeuksin suojatun sisällön esittämisestä.

Samaten uusi laki pakottaisi Googlen kaltaisten uutissisältöjen kerääjien maksamaan uutissisällöstä. Tämä olisi mahtava asia sillä EU ampuisi itseään tässä kohtaan nilkkaan, sillä jos uutiskerääjät pakotettaisiin tekemään kaupallisia sopimuksia valtamedian kanssa, johtaisi se siihen, ettei valtamedian vasemmisto puppua enää olisi hakukoneissa saatavilla. Tämä olisi mahtava asia ja toisi esille myös toisenlaisen ja jopa ehkä terveemmän totuuden.

Artikla 13 on tekijänoikeusmafian käsialaa joka haluaa sisältöpalvelut vastuuseen käyttäjiensä lähettämästä sisällöstä.
Artikla 11 on to-mafian sekä ahneiden mediatahojen käsialaa jotka eivät ymmärrä vaatimusten rajoittavan heidän oman sisällön näkymistä ja siten rajoittavan myös huomattavasti mainostuloja.

Elämme kyllä hienoja aikoja! :D

Jutun url: https://www.bleepingcomputer.com/news/google/eu-copyright-directive-to-turn-google-into-ghost-town/

https://www.granstrom.fi

Video pari aikaisemmin lupasin tehdä jääkaapista löytynyystä erikoisesta Saarioisten keitosta makutestivideon ja tässä se nyt tulee :)

Tuote: Saarioinen Savupuro Juustokeitto

http://www.granstrom.fi

Viimeksi #Niilo22 innosti maistamaan V√§rska mineraalivett√§ ja nyt taas Niilo muistutti mit√§ parhaimmasta herkusta jota t√§ll√§ videolla tulen sy√∂m√§√§n √Ąitini, eli Heviummon kanssa joka my√∂s sapuskan meille valmisti :)

Niilon video ja mielipide samaisesta herkkujen herkusta löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=7-wszZntQP4

http://www.granstrom.fi

√Ąitini halusi yll√§tt√§√§ ja tilasi minulle joululahjaksi tarkoitetun Xbox One peliohjaimen kun oli kuullut ett√§ moista etsin.

√Ąitini kysyi mist√§ l√∂yt√§isi edullisesti n√§it√§ tuotteita ja ehdotin k√§ym√§√§n hinta.fi -hintavertailusivustolla, sielt√§ l√∂yt√§√§ tunnetusti parhaat vaihtoehdot paikoista joista halutun elektroniikkatuotteen saa edullisimmin.

Itse olen aina käyttänyt kotimaan tilauksissani hinta.fi palvelua enkä siten osannut edes arvata minkälaiseen soppaan äitini tilauksena aikana tuleekaan joutumaan.

Kun √§itini sitten etsi Xbox ohjainta hinta.fiiss√§, tuli ensimm√§isen√§ vastaan verkkokauppa halvathinnat.com, t√§m√§ myi jopa yli kymmenen euroa edullisemmin peliohjainta kuin muut suomalaiset verkkokaupat. √Ąitini p√§√§tyi halvathinnat.com tuotesivulle, loi asiakkuustilin ja tilasi sek√§ maksoi ennakkoon peliohjaimen.

Halvathinnat.com osoitteesta tuli sitten nopeasti sähköpostiin tilausvahvistus, jossa mainittiin että tuote tuleekin Kiinan varastolta ja mainittiin myös varastotilanne jossa vain yhdessä eli tässä kiinan varastossa tuotetta oli ja paketti lähtee tulemaan sieltä.

Tässä vaiheessa ei vielä mainittu tullauksesta mitään. Sitten kului muutamia päiviä ja sähköpostiin saapui tieto että ohjain on nyt matkalla kohta suomea ja tilausta voi seurata seurantakoodilla, joka tarjottiin sähköpostin yhteydessä.

Sitten alkoi pitk√§ hiljaisuus, muutaman viikon kest√§v√§ hiljaisuus. Kunnes sitten s√§hk√∂postiin saapui tiedote ett√§ netpostissa odottaa viesti. √Ąitini k√§vi katsomassa ja Suomen tullihan se siell√§ uteli paketista ja pyysi maksamaan tullausmaksun, √Ąitini ei tiennyt mist√§ paketista on edes kyse, koska tulli nimitti pakettia vain seurantakoodilla joka ei √§idilleni sanonut yhtik√§s mit√§√§n.

√Ąitini k√§vi keskustelua tullivirkailijan kanssa s√§hk√∂postitse ja lopuksi selvisi ett√§ kyseess√§ on juurikin t√§m√§ halvathinnat.com paketti joka on tullut kiinasta suomeen. Kirjeenaihdon hetken jatkuttua tulli tuli siihen tulokseen ett√§ √§itini t√§ytyy maksaa vain tullimaksu, noin 10 euroa..

Pitkästä aikaa perinteisempi vlogipätkä :)

Josko tällä pienellä reikäleivällä lähtisi tämä päivä käyntiin?

http://www.granstrom.fi

KUVATTU: 03.01.2019
---------------------------------------
Youtuben draama osastolla on viime aikoina tapahtunut mielenkiintoisia ja osin säälittäviä asioita. Tällä videolla otan kantaa erääseen nuoreen tubettajaan jota kutsutaan Upiksi.

Tämä noin 20 vuotias nuorimies on melkoisen eksynyt kaveri, viinat ja kaljat maistuvat viikkojen juopotteluputkien muodossa ja Upin asuntoon tulee mitä kummallisempia ihmisiä kyläilemään yleensä jo valmiiksi humalassa tai muussa aineessa.

Upi striimaa elämäänsä aktiivisesti hänen "Rsn Upi" -kanavallaan jossa kaikki tapahtumat näkyvät sellaisenaan. Upin vaikeasta alkholiongelmasta on tullut monelle kaveria seuranneelle jo huono olo, jopa huoli koska kyseessä on hyvin eksynyt ja varsin nuori ihminen, jolle todellisuus on vaikea käsiteltävä ilman alkoholia.

Ongelma on myös se että monet Upia seuraavat sekä ns. ystävät haluavat Upin jatkavan tällä itsetuhoisella tiellä... Harvempi niin sanottu kaveri kun tulee Upin luokse selvinäpäin tai tekemään mitään muuta kuin juomaan tai jopa käyttämään huumeita, näistä hökäleistä Upin pitäisi päästä eroon.

Viimeisin suurempi tapaus Upin elämässä tapahtui noin viikko sitten, tuolloin Upi otti ja lähti ns. ystävänsä luokse pidemmälle junamatkalle mutta bileisiin päästyään tämä ns. ystävä sekosi ja Upin oli parempi lähteä asunnosta pois, meni sitten kuppilaan ja siellä Upille tarjottiin viinaa kun hökäleet halusivat nähdä tämän sekoilevan. Upihan juo jos sille tarjotaan.

Upin tilanne vaikutti todella huolestuttavalta ja Internet kansa osoitti huolestuneensa ja alkoi miettimään kuinka Upin saisi tuosta vieraasta kaupungista pois, takaisin kotiinsa. Monet lupautuivat hakemaan mutta kukaan muu kuin yllättävästi Marko Vanhanen, eli Markorepairs -kanavan tuttu ukko otti Upin kotiin hakemisen tehtäväkseen mutta tarvitsi siihen rahaa ja sekin onnistui, Markolle lähetettiin 140 euroa josta Upi sai itselleen vielä myöhemmin 20 euroa jotka ilmeisesti Markolta jäi yli :)

Marko siis otti ja lähti Suolah..

SHOW MORE

Created 9 months, 2 weeks ago.

36 videos

CategoryScience & Technology

A Finnish nerd who likes and love to talk about tech in general and also show his life events and vlogs to others :)

So please and jump in!

About donations, I'm very honored for your kindness, I dont ever ask donations but sure they help and it certainly inspired me to doing more what i'm doing. So if you want to donate some amount for my channel, i'm very thankful of it, so thank you! :)