survivor303

survivor303

survivor303

subscribers

Google on viime aikoina taas kunnostautunut palveluiden lakkauttamispäätöksillään.

Nyt on menossa varsin suosittu Google+ palvelu alas ja seuraavaksi yhtiö on mitä ilmeisemmin lakkauttamassa myös Google Hangouts viestintäsovellusta.

Mitä sitten Google haluaa tarjota vaihtoehdoiksi, ei tosiaan mitään hyvää.

Google+ palvelulle Google ei ole ilmoittanut tuovansa uutta sosiaalista mediaa tarjolle, ainakaan omasta takaa. Hangoutsille taas tarjotaan videopuheluille Google Meet (ryhmävideopuhelut) ja kahden väliseen videpuheluun Google Duo sovellusta.

Google Duo taas ei toimi selaimessa, joten se vaatii aina mobiililaitteen käyttöön ja Meet taas toimii selaimessa mutta joka ei ole niin kätevä, varsinkaan ryhmävideopuheluiden aloittamiseen kuin Hangouts.

Pikaviestit on kuitenkin varmasti myös Hangoutsin käytetyin osa ja sille Google tarjoaa vaihtoehdoksi tekstiviesteihin perustuvaa Google Messages tai Google Viestit -sovellusta. Tämän sovelluksen ongelmana taas on operaattoririippuvuus, vaikka se tukeekin uutta RCS viestintätapaa, ei se muuta sitä tosiasiaa että viestinnästä vastaa puhelinoperaattori ja että kaikki viestintä on sidottu puhelinnumeroon.

Todellisia vaihtoehtoja ei siis Google meille ole tarjoamassa joten meidän käyttäjien on sellaiset löydettävä itse. Videon lopussa käyn läpi itse käyttämäni vaihtoehdot:

MeWe.com sosiaaliseen mediaan ja wire.com viestittelyyn.

Täytyy muuten sanoa että Mewe itse asiassa tarjoaa myös pikaviestipalvelut salattuina sekä myöskin videopuhelut :) jotka kaikki toimivat verkkoselaimessa työpöydällä sekä Mewen mobiilisovelluksessa.

Wirestä löydyn @mobiili.
Mewestä taas: https://mewe.com/i/jannegranström

http://www.granstrom.fi

Kaikki innokkaat puhelimella videota kuvaavat nyt on iloisia uutisia!

Open Camera on päivittynyt uuteen 1.45.2 versioon jossa on mahdollista asettaa videotiedostolle kokorajoitus aina yhdeksään (9) gigaan saakka. Tämä on erinomainen ominaisuus varsinkin heille jotka käyttävät videoidensa varastointiin Googlen Photos palvelua, sillä sinne on kymmenen (10) gigan tiedostokokorajoitus.

Open Camera on siitä mahtava, sillä se osaa jatkaa videon tallentamista automaattisesti uudelle videotiedostolle kun tuo yhdeksän gigan raja tulee tiedostolla vastaan. Asetuksista voi säätää kuinka monta kertaa Open Camera jatkaa videon kuvaamista rajan tullessa vastaan.

Pointti tässä on se että kun ensimmäisen videon tiedostoraja tulee vastaan, alkaa puhelimeen asennettu Google Photos sovellus uppaamaan tiedostoa palvelimilleen, josta se on myöhemmin saatavissa, mikäli tiedostorajaa ei tuonne yhdeksään gigaan saakka voisi asettaa, tulisi tiedostoja liikaa tai jos rajoitusta ei asettaisi laisinkaan, Google Photosia ei voisi käyttää näiden videoiden tallentamiseen, ellei niitä pilkkoisi sitten myöhemmin.

Ongelma Open Camerassa on kuitenkin se ettei se pysty tallentamaan videoihin 60 fps eli ruutua sekunnissa, vaan se on rampautettu tallentamaan videon aina 30 fps nopeudella. Voisi kuvitella että tämä ei olisi kovin vakava ongelma mutta todellisuudessa myös fps nopeus tuottaa laadullisia vaikutuksia loppuvideoon.

Videokuva pitäisi aina tallentaa kuvaushetkellä parhaalla mahdollisella laadulla ja vasta editointipöydässä laskea sitä jos tarve siihen on.

Syy ei kuitenkaan ole Open Camera sovelluksen, vaan puhelinvalmistajien ohittamasta ongelmasta joihin vain he pystyvät tarjoamaan korjauksen. Heidän laitteissaaan olevia kameroita hallitaan sovellustasolla, heidän itsensä luomilla api -komennoilla ja näihin ulkopuoliset kamerasovellukset eivät pääse käsiksi sellaisenaan, vain objektiivien perusominaisuuksiin on niillä pääsy, ellei api komentoja julkaista.

Tähän halutaan nyt vaikuttaa,..

Usein jonnet huutelevat täällä Jokioisilla Jannea ja kyselevät videoita "koska kauppakassivideoo".

Noh, tässä nyt on vuoden 2019 ensimmäinen kauppakassi :)

Ja jos jostain syystä jäi epäselväksi, kauppana toimi Jokioisten S-Market :)

http://www.granstrom.fi

PS: Testasin kdenliven eri valmisprofiileita ja parannuksia, joten kuvanlaatu voi olla hyvä tai mahdollisesti äärimmäisen huono.

Minun palomuurinani on palvellut hyvin Dellin vanhempi OptiPlex, jonka valitsin yksinomaan sen pienen koon vuoksi. Se että sieltä löytyi myös Intelin Core Duo prosessori ja huimat 8 gigatavua keskustemuistia oli vain mukava bonus ja täydellinen pfsensen ajoon.

Kone on kuitenkin aina pitänyt melkoisen kovaa meteliä, sen prosessorijäähdyksestä vastannut tuuletin kun on rakennettu siten että se huutaa sitä mukaan kun prosessorissa on kuormaa, eikä miten kuumana prosessori käy, joten uusi kokoonpano oli löydettävä ja nyt sellainen mahdollisuus tuli.

Uudessa palomuurissa on Intelin yksi ensimmäisistä i7 -prosessoreista mutta tällä hetkellä vain 6 gigatavua keskusmuistia, tämä ollaan päivittämässä heti kun tarpeeksi suuria DDR3 kampoja ilmaantuu.

Kone on myös hyvin hiljainen, mitä nyt virtalähteen tuuletin on vähän kovempi ääninen kuin yleensä, sekin vaihtuu heti kun kerkiän toisen siihen vaihtamaan :)

Uuteen koneeseen liitin myös SSD levyn jossa pfsense luuraa, kloonasin palomuurisoftan siihen tuosta optiplexistä koska en jaksanut alkaa sitä alusta asti säätämään. Tämä kuitenkin aiheutti sen että minun piti uudelleen konfiguroida levyn osioiden koot jotta saan uudesta SSD-levystä kaiken levytilan pfsensen käyttöön.

Levytilaa kuluttaa monet monitorointisovellukset ja niiden logimerkinnät, sekä toki myös oheissovellukset joita järjestelmään asennan. SSD:stä on hyötyä myös latausajoissa, kuten suurten logien näyttämisessä ynm.. ja tietenkin uudelleenkäynnistymisen nopeudessa, vaikkei toki pfsenseä tarvitse useinkaan uudelleenkäynnistää, on hyvä tietää että sekin on nopeampaa kuin aikaisemmin.

Hieman tuli ongelmiakin:
Osioiden päivitys ei kuitenkaan käynyt aivan kädenkäänteessä, BSD käyttämä UFS-tiedostojärjestelmä oli minulle täysin uusi tuttavuus, ensiksi kun koitin resizeä osiot linuxin puolella mutta linux ei omaa UFS-työkaluja. Homma kuitenkin lopulta onnistui auttavan FreeBSD irc -ryhmän avulla ja freeBSD (mihin pfsense pohjautuu) omilla työkaluilla. Tosin ei s..

Teen joskus lyhyempiä katsauksia erilaisten sovellusten ja miksei myös käyttöjärjestelmien kehitystyöhön, eli missä niiden kanssa nykyisin mennään.

Eilen kokeilin huvikseni miltä Googlen virallinen ChromeOS -käyttöjärjestelmä nykyisin tuntuu.

Jätin ChromeOS:n aikanaan vähemmälle käytölle koska vaadin käyttöjärjestelmältä ennen kaikkea muokattavuutta, enkä tarkoita tällä käyttöliittymän ulkoasua kuten jotkut saattavat asian ymmärtää.

Videolla kerron kokeilustani ja tuloksia siitä soveltuisiko käyttöjärjestelmä nykyisin jo omaan käyttööni.

Videolla mainittu "brew" eli Chromebrew pakettihallinta löytyy täältä: https://skycocker.github.io/chromebrew/

Esittelen nopeasti myös Pixel Experience Android romin, jota kokeilen tällä hetkellä OnePlus3 -puhelimellani, tästä en kuitenkaan juuri enempää vielä tuonut asioita ilmi koska sitä on tarkoitus testata vielä pidemmän aikaa ja myöhemmin tehdä jos ei video niin ainakin blogipostaus.

http://www.granstrom.fi

Eilen tuli sopiva väli käydä katsomassa Jokioisten keskustasta löytyvää kirpputoria.

Jokioisten kirppiksellä on kirjaimellisesti vanhan ajan tunnelmaa, kirpputori kun täyttyy vanhasta arkitavarasta aina vaatteisiin ja jopa työkaluihin saakka, joita löytyy kirppiksen takaosasta jota kutsutaan oikeutetusti "äijätoriksi" :)

Kirpputorin tarjonta noudattaa aika hyvin yhtenäistä linjaa. Tavara on vanhaa, lähinnä 60-90 luvuilta mutta paljon myös käyttökelvotonta roskaa, en pysty ymmärtämään kuinka joku on jaksanut tuoda roskaa kirppikselle myytäväksi kun se olisi järkevintä ja varmasti helpointa toimittaa suoraan roskiin. Videolla ihmettelen tätä mutta muistutan myös että nämä pöydät voivat omata ties mitä aarteita, kunhan vain malttaisi hieman tonkia :)

http://www.granstrom.fi

PS: Olen pahoillani että ääniraidalla kuuluu tuo minun hengitys luonnottaman selkeästi, en kuitenkaan jaksanut alkaa sitä suodattamaan pois =)

#jokioinen

Tämän piti olla "pölinää saunassa" -sarjan puheenaihe mutta iski huono olo tuolla saunassa niin jouduin tuomaan aiheen sitten työpöydällä esiin :)

Olen elänyt nyt noin 4kk ajan ilman päivittäisten uutisten seuraamista ja en voi kuin suositella sitä. Vapaus maailman ongelmista tekeee vain hyvää. Jos tiedät ja ymmärät miten huonosti asiat on, ei niiden asioiden toistoa tarvitse sietää.

Maailman ongelmat sellaisenaan ei ole edes se syy miksi olen vähentänyt dramaattisesti uutisseurantaa, se johtuu yksinomaan nykypäivän journalismin laadusta, nykyään toimittaja ei enää toimita tietoa neutraalisti lukijoilleen, nykyään toimittaja toimii poliittisen mielipiteen rummuttajana. Jokaiseen uutisoitavaan aiheeseen saadaan mahtumaan poliittinen suuntaus, on se sitten mitä tahansa ja tulee uutinen mistä tahansa.

Ennen toimittaja piti kunniallisena sitä että pystyi toimittamaan uutisartikkelin neutraalina tietona, lukijan tehtäväksi jäi sitten määritellä asiat oman maailmankatsomuksensa mukaan. Nykyään jutut taas kirjoitetaan tavalla jossa lukija ohjataan ymmärtämään teksti tietyn näkökulman mukaan.

Tämä on ärsyttävin piirre nykyuutisoinnissa, enkä sitä siksi pysty lukemaan.

En toki ole täysin uutispimennossa, tärkeät puheenaiheet tulevat esiin ihmisten kanssa keskusteltaessa, netissä että kahvipöydän ääressä.

Tietotekniikka aiheiset uutiset ovat edelleen tärkein uutislähteeni ja niissä tulen pysymäänkin, vaikka tosin sinnekin poltiikka yrittää tunkea mukaan äärivasemmiston voimin.

Video kannattaa katsoa ja kokeilla ehdottamaani kuukauden katkoa uutisoinnista.

http://www.granstrom.fi

EU:ssa on menossa kovaa vauhtia läpi raju tekijänoikeuslaki, joka muun muassa asettaa Googlen kaltaiset sisältöpalvelut kuten Youtuben vastuuseen käyttäjiensä sisällöstä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että Youtube olisi laillisesti vastuussa käyttäjiensä lähettämästä laittomasta tai tekijänoikeuksin suojatun sisällön esittämisestä.

Samaten uusi laki pakottaisi Googlen kaltaisten uutissisältöjen kerääjien maksamaan uutissisällöstä. Tämä olisi mahtava asia sillä EU ampuisi itseään tässä kohtaan nilkkaan, sillä jos uutiskerääjät pakotettaisiin tekemään kaupallisia sopimuksia valtamedian kanssa, johtaisi se siihen, ettei valtamedian vasemmisto puppua enää olisi hakukoneissa saatavilla. Tämä olisi mahtava asia ja toisi esille myös toisenlaisen ja jopa ehkä terveemmän totuuden.

Artikla 13 on tekijänoikeusmafian käsialaa joka haluaa sisältöpalvelut vastuuseen käyttäjiensä lähettämästä sisällöstä.
Artikla 11 on to-mafian sekä ahneiden mediatahojen käsialaa jotka eivät ymmärrä vaatimusten rajoittavan heidän oman sisällön näkymistä ja siten rajoittavan myös huomattavasti mainostuloja.

Elämme kyllä hienoja aikoja! :D

Jutun url: https://www.bleepingcomputer.com/news/google/eu-copyright-directive-to-turn-google-into-ghost-town/

https://www.granstrom.fi

Video pari aikaisemmin lupasin tehdä jääkaapista löytynyystä erikoisesta Saarioisten keitosta makutestivideon ja tässä se nyt tulee :)

Tuote: Saarioinen Savupuro Juustokeitto

http://www.granstrom.fi

Viimeksi #Niilo22 innosti maistamaan V√§rska mineraalivett√§ ja nyt taas Niilo muistutti mit√§ parhaimmasta herkusta jota t√§ll√§ videolla tulen sy√∂m√§√§n √Ąitini, eli Heviummon kanssa joka my√∂s sapuskan meille valmisti :)

Niilon video ja mielipide samaisesta herkkujen herkusta löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=7-wszZntQP4

http://www.granstrom.fi

√Ąitini halusi yll√§tt√§√§ ja tilasi minulle joululahjaksi tarkoitetun Xbox One peliohjaimen kun oli kuullut ett√§ moista etsin.

√Ąitini kysyi mist√§ l√∂yt√§isi edullisesti n√§it√§ tuotteita ja ehdotin k√§ym√§√§n hinta.fi -hintavertailusivustolla, sielt√§ l√∂yt√§√§ tunnetusti parhaat vaihtoehdot paikoista joista halutun elektroniikkatuotteen saa edullisimmin.

Itse olen aina käyttänyt kotimaan tilauksissani hinta.fi palvelua enkä siten osannut edes arvata minkälaiseen soppaan äitini tilauksena aikana tuleekaan joutumaan.

Kun √§itini sitten etsi Xbox ohjainta hinta.fiiss√§, tuli ensimm√§isen√§ vastaan verkkokauppa halvathinnat.com, t√§m√§ myi jopa yli kymmenen euroa edullisemmin peliohjainta kuin muut suomalaiset verkkokaupat. √Ąitini p√§√§tyi halvathinnat.com tuotesivulle, loi asiakkuustilin ja tilasi sek√§ maksoi ennakkoon peliohjaimen.

Halvathinnat.com osoitteesta tuli sitten nopeasti sähköpostiin tilausvahvistus, jossa mainittiin että tuote tuleekin Kiinan varastolta ja mainittiin myös varastotilanne jossa vain yhdessä eli tässä kiinan varastossa tuotetta oli ja paketti lähtee tulemaan sieltä.

Tässä vaiheessa ei vielä mainittu tullauksesta mitään. Sitten kului muutamia päiviä ja sähköpostiin saapui tieto että ohjain on nyt matkalla kohta suomea ja tilausta voi seurata seurantakoodilla, joka tarjottiin sähköpostin yhteydessä.

Sitten alkoi pitk√§ hiljaisuus, muutaman viikon kest√§v√§ hiljaisuus. Kunnes sitten s√§hk√∂postiin saapui tiedote ett√§ netpostissa odottaa viesti. √Ąitini k√§vi katsomassa ja Suomen tullihan se siell√§ uteli paketista ja pyysi maksamaan tullausmaksun, √Ąitini ei tiennyt mist√§ paketista on edes kyse, koska tulli nimitti pakettia vain seurantakoodilla joka ei √§idilleni sanonut yhtik√§s mit√§√§n.

√Ąitini k√§vi keskustelua tullivirkailijan kanssa s√§hk√∂postitse ja lopuksi selvisi ett√§ kyseess√§ on juurikin t√§m√§ halvathinnat.com paketti joka on tullut kiinasta suomeen. Kirjeenaihdon hetken jatkuttua tulli tuli siihen tulokseen ett√§ √§itini t√§ytyy maksaa vain tullimaksu, noin 10 euroa..

Pitkästä aikaa perinteisempi vlogipätkä :)

Josko tällä pienellä reikäleivällä lähtisi tämä päivä käyntiin?

http://www.granstrom.fi

KUVATTU: 03.01.2019
---------------------------------------
Youtuben draama osastolla on viime aikoina tapahtunut mielenkiintoisia ja osin säälittäviä asioita. Tällä videolla otan kantaa erääseen nuoreen tubettajaan jota kutsutaan Upiksi.

Tämä noin 20 vuotias nuorimies on melkoisen eksynyt kaveri, viinat ja kaljat maistuvat viikkojen juopotteluputkien muodossa ja Upin asuntoon tulee mitä kummallisempia ihmisiä kyläilemään yleensä jo valmiiksi humalassa tai muussa aineessa.

Upi striimaa elämäänsä aktiivisesti hänen "Rsn Upi" -kanavallaan jossa kaikki tapahtumat näkyvät sellaisenaan. Upin vaikeasta alkholiongelmasta on tullut monelle kaveria seuranneelle jo huono olo, jopa huoli koska kyseessä on hyvin eksynyt ja varsin nuori ihminen, jolle todellisuus on vaikea käsiteltävä ilman alkoholia.

Ongelma on myös se että monet Upia seuraavat sekä ns. ystävät haluavat Upin jatkavan tällä itsetuhoisella tiellä... Harvempi niin sanottu kaveri kun tulee Upin luokse selvinäpäin tai tekemään mitään muuta kuin juomaan tai jopa käyttämään huumeita, näistä hökäleistä Upin pitäisi päästä eroon.

Viimeisin suurempi tapaus Upin elämässä tapahtui noin viikko sitten, tuolloin Upi otti ja lähti ns. ystävänsä luokse pidemmälle junamatkalle mutta bileisiin päästyään tämä ns. ystävä sekosi ja Upin oli parempi lähteä asunnosta pois, meni sitten kuppilaan ja siellä Upille tarjottiin viinaa kun hökäleet halusivat nähdä tämän sekoilevan. Upihan juo jos sille tarjotaan.

Upin tilanne vaikutti todella huolestuttavalta ja Internet kansa osoitti huolestuneensa ja alkoi miettimään kuinka Upin saisi tuosta vieraasta kaupungista pois, takaisin kotiinsa. Monet lupautuivat hakemaan mutta kukaan muu kuin yllättävästi Marko Vanhanen, eli Markorepairs -kanavan tuttu ukko otti Upin kotiin hakemisen tehtäväkseen mutta tarvitsi siihen rahaa ja sekin onnistui, Markolle lähetettiin 140 euroa josta Upi sai itselleen vielä myöhemmin 20 euroa jotka ilmeisesti Markolta jäi yli :)

Marko siis otti ja lähti Suolah..

Hyvää uutta vuotta 2019!

http://www.granstrom.fi

KUVATTU: 12.09.2018
---------------------------------

Kellarikomeron siivous ja uudelleen järjestely.

Videolla muun muassa tyhjennän ja siivoan kellarikomeroni sellaiseen kuntoon jotta tilaa voi hyödyntää päivittäisessä käytössä.

Halusin kellarikomerostani toimivan tilan tavaran varastointiin, jossa pääsen varastoituun tavaraan helposti käsiksi, tämä tarkoittaa organisoitua tilaa.

Lopputulos ei ollut kokonaan haluttu mutta huomattavasti parempi kuin se alkujaan oli.

Tilaa tuli asuntoon huomattavasti enemmän kun sain suurimman osan varastoidusta tavarasta kuten kaapeleista ja muista johdoista vapaaksi.

Ennen kellariin viemistä kävin myös tarkalleen kaikki kaapelit ja muun elektroniikan läpi. Tämän vaiheen ansiosta saatiin vanhoja ja tarpeettomia kaapeleita, muuntajia ja muita elektroniikkaromuja yhteen isoon SER-laatikkoon ja varastoon päätyi vain käyttökelpoinen tavara.

http://www.granstrom.fi

KUVATTU: 22.11.2018
------------------------------------
Suoraan aiheeseen: 01:30

Usein sanotaan että luottotietojen menetys on yksin menettäjän omaa syytä, näin ei kuitenkaan läheskään aina ole.

Tässä oma tarinani kuinka minulta vietiin luottotiedot niin suurella summalla etten pystynyt sitä normaaliolosuhteissa korjaamaan.

On totta että olen itse allekirjoittanut nimeni papereihin mutta tuolloin 18 vuotiaana (1998) nuorena poikana ei tullut edes mieleen epäillä, en ollut edes kunnolla tietoinen mitä se loppujen lopuksi tarkoitti ja minkälainen vastuu nimensä paperiin laittamisella on.

Tähän oli osasyyllisenä varmasti myös kasvatukselliset seikat, meidän perheessä kummallakin vanhemmalla luottotiedot oli tuolloin menneet ja ulosottoa pidettiin vitsinä jota haukuttiin lasten kuullen. Miksi? tämä jäi epäselväksi enkä pitänyt tarpeellisena edes kysyä siitä kuulemaani enempää.

√Ąlk√§√§ ymm√§rt√§k√∂ v√§√§rin, lapsuuteni ja kotiolot olivat minulle hyv√§t, raha ei m√§√§ritellyt hyv√§√§ lapsuuttani tai muuten kotioloja, k√∂yhyys ei minun lapsuudessani ainakaan n√§kynyt, toisin kuin useamman yst√§v√§ni lapsuudenkodissa (80 -sek√§ 90 -luvuilla).

Nyt on myös hyvä muistaa että videolla on tarkoitus kertoa vain siitä kuinka menetin luottotietoni, olen vuosien varrella myös itse aiheuttanut merkintöjä, tästä kerron videon loppupuolella.

Korjaus videon kohtaan 8.05:
Tarkoitus oli sanoa 28, ei 88 :) ja todellinen luku mitä hain on 25.

http://www.granstrom.fi

Videolla esittelen jouluruokapöytää, Nessun ja minun saamia joululahjoja sekä vähän muutakin :)

http://www.granstrom.fi

Muistanette varmasti videon jossa kerron taloyhtiön saunasta löytyneistä sokeritoukista. Isännöitsijä ilmoitti että ne ovat sieltä jo aikaa sitten myrkytettyjä.

No tänään 15.12.2018 törmäsin melkoiseen yksilöön rappukäytävän seinällä, tuolloin en kuitenkaan kyennyt järkytykseltäni sitä kuvaamaan vaikka niin käskin itselleni tehdä.

Päätinkin käydä ikuistamassa tämän jättiyksilön videolle myöhemmin ja tässä tämä video nyt on.

En ole kuitenkaan enää yhtään varma oliko tämä videolla esiintyvä yksilö sama, mitä jos niitä on tuon ilmoitustaulun takana enempi? Sillä tämä ei näyttänyt läheskään niin suurelta kuin aikaisemmin kohtaamani ötökkä, myös väri oli vaaleampi. Ynnä kaikki, kai tämäkin video todistaa sen että epidemia on tässä talossa olemassa ja ötököiden torjuntaan tarvitaan uusi suunnitelma.

http://www.granstrom.fi

Apprehension Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Pääsinpäs maistamaan Tuplan uutukaista, tai niin minulle ainakin kerrottiin että tämä liquorice olisi uusinta uutta.

Videolla mietteet uudesta Tuplasta.

Lisätietoja: https://www.cloetta.fi/tuotteet/suklaatuotteet/tupla-double-layer-liquorice/

http://www.granstrom.fi

Oneplus does lots of these community contest where you can win some prizes if you do all kind of random tasks with your OnePlus products. They started a new contest on October called silent unboxing and it was ended November 21. So yes, i'm late on this one.

Funny fact is that i make this video for my first OP6T video for PIP (picture-in-picture) on 7.11.2018 or in other format 11.7.2018 :). Anyways i dont get this to the contest because it was ended on 21.11.2018 or 11.21.2018 :) But anyways i wanted to upload this and show it to the community, because why not :)

This is my late entry video for a Oneplus community contest (silent unboxing)

http://www.granstrom.fi

Mitä olen saanut laitteesta selville vuorokauden käytön aikana?
Video sisältää myös unboxingin PIP muodossa.

(Parempi kuvaus tulossa myöhemmin)

http://www.granstrom.fi

#NeverSettle

Videolla unboxaan yhden tehokkaimmista markkinoilla olevista Android tableteista.

Alla osa kirjoittamastani arvostelusta:

Asus julkaisi vuoden 2017 tammikuussa Android tabletin jolla oli tarkoitus antaa todellinen vaihtoehto Applen iPad Air tableteille.

Asuksen vastaus oli Asus ZenPad 3S 10 LTE jossa on yksi tehokkain ja erinomaisesti varusteltu Qualcommin SnapDragon prosessori 650, ja joka tarjoaa jopa 6 erillistä ARM ydintä ja jossa on myös tehokas SnapDragon LTE modeemi.

Asus ei my√∂sk√§√§n s√§√§stellyt n√§yt√∂ss√§ vaan koteloi tablettiin eritt√§in kirkkaan ja tarkan 9,7‚ÄĚ IPS paneelin joka kykenee 2K, tarkalleen 1536 x 2048 tarkkuuteen. N√§ytt√∂ onkin erinomainen ja vastaa eritt√§in hyvin kosketukseen. Asus on lis√§nnyt k√§ytt√∂j√§rjestelm√§√§n oman n√§yt√∂nhallintasovelluksen, jonka avulla k√§ytt√§j√§ voi m√§√§ritell√§ tarkemmin n√§yt√∂n v√§rej√§ sek√§ hallita my√∂s silmi√§ rasittavaa sinist√§ valoa. Pieni design moka sovelluksessa kuitenkin on, sit√§ ei voi k√§ytt√§√§ tabletin horisontaalisessa tilassa, pieni ongelma mutta silti tarpeeksi √§rsytt√§v√§.

Asus myös markkinoi laitetta erinomaisella äänentoistolla, sen sisältämän DTS HD äänipiirin ansiosta, tosin laitteen kaiuttimet eivät kyllä kanna mainospuheita millään lailla, DTS teknologiasta pääsee hyötymään lähinnä vain yhteensopivilla kuulokkeilla tai ulkoisilla kaiuttimilla.

Tabletissa on toki myös kamerat, edessä 5MP ja takana 8MP, videokuvaa prosessorin tuesta huolimatta ei pysty tallentamaan kuin 30 fps nopeudella, ilmeisesti Asuksella on ajateltu ettei tablettiin välttämättä tarvita nopeampaa kennoa, kuka nyt tabletilla videota kuvaisi?

Etukamera on myös äärimmäisen hidas vaikka teknisesti kuva on 30 fps ja videolla se toki sitä onkin, vain kamerasovelluksen oma näyttö on hidas ja kummatkin kennot vaativat todella hyvän valaistuksen jotta kuvaaminen olisi edes jollakin tapaa siedettävää. Tämä on ongelma koska tabletti on mitä parhain väline videopuheluille ja juuri tässä Zenpad 3S 10 kärsii pahiten.

Mikrofoni ottaa myös herkästi lait..

Minulla on ollut nyt noin viikon verran vasemmassa nilkassa todella paha #kihti, joka on ollut omiaan rajoittamaan liikkumistani ja sitä ennen kärsin pitkäkestoisesta selkäjumista joka sentään on jo rauhoittunut.

Joka tapauksessa nämä vaivat on olleet todellisena riesana jotka ovat hidastaneet meneillään olevia projekteja todella pitkään. Toivotaan että nämä vaivat nyt lääke löydön jälkeen asettuvat pian ja pääsen jatkamaan.

PS: Testaan videolla samalla Huawei MediaPad M3 10 Lite -tabletin videonlaatua sekä Kinemaster videoeditoria, jota saatan alkaa käyttämään useammin jos videot kuvaan mobiililaitteilla. Joten on parempi että jengi tottuu tuohon Kinemaster logoon videoiden yläkulmassa :)

SHOW MORE

Created 6 months, 1 week ago.

24 videos

CategoryScience & Technology

A Finnish nerd who likes and love to talk about tech in general and also show his life events and vlogs to others :)

So please and jump in!

About donations, I'm very honored for your kindness, I dont ever ask donations but sure they help and it certainly inspired me to doing more what i'm doing. So if you want to donate some amount for my channel, i'm very thankful of it, so thank you! :)