Vasile

Vasile

Vasile

subscribers

Foarte ciudat partid USRul ăsta! Oameni, luati individual, de calitate, coagulați (nu cristalizați!) într-o structură isterică până la saturație cu rezultate concrete, după 6 ani, aproape de zero. De ce spun asta?
Am vizionat dezbaterea grupului Curaj (@Cătălin Teniță, @Politeanu, @Alen Coliban) foarte bine moderată de Ramona Ursu şi Răzvan Chiruţă (şi încă un domn, mie necunoscut, cu idei foarte bizare, care pare să vadă na3işt1 peste tot).
Ce rețin: toți trei sunt tipi faini, oameni deştepți. De-a lungul timpului l-am articulat sever pe Coliban (pentru minciuna cu diplomele şi glumița prostească cu preşedintele Ucrainei) şi l-am ironizat pe Cătălin Teniţă pentru infantila identificare a campaniei sale cu "şoricelul chel". Ambii, dar şi Polițeanu, sunt, intelectual, mult deasupra majorității politicienilor din alte partide, m-au impresionat plăcut.
Tocmai de aceea nu pot înțelege prin ce mecanism ciudat energiile şi competențele individuale certe ale acestor oameni se irosesc slujind ideologii absurde pierzând, pas cu pas, încrederea oamenilor care şi-au pus speranța în ei.
Oameni buni, faceți ceva şi lăsați puț0ismele, trotinetele şi ideile falimentare, deveniți odată adulți!
PS: spuneam, acum câțiva ani, că prostia este solidară şi are o incredibilă capacitate de regenerare. Aşa pare să fie şi în USR: cu cât mai ciudat eşti, cu atât mai vocal...

Părintele Gherasim Iscu, isihastul temnițelor comuniste.

„𝑼𝒏 𝒐𝒎 𝒔𝒄𝒉𝒊𝒏𝒈𝒊𝒖𝒊𝒕 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒊𝒏𝒖𝒂̆ 𝒔𝒂̆ 𝒎𝒂̂𝒏𝒈𝒂̂𝒊𝒆 𝒑𝒆 𝒂𝒔𝒂𝒔𝒊𝒏𝒖𝒍 𝒔𝒂̆𝒖. 𝑨𝒄𝒆𝒂𝒔𝒕𝒂 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝑰𝒖𝒃𝒊𝒓𝒆𝒂.”

Una dintre cele mai însemnate minuni a fost convertirea prin iubire a propriului său torționar, coleg de celulă, care s-a pocăit pe patul morții pentru toate păcatele, fiind spovedit chiar de părintele Gherasim. Au trecut la cele veșnice în aceeași noapte, de 25 Decembrie 1951 „𝑃𝑟𝑖𝑣𝑖𝑛𝑑 𝑖𝑛𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑛𝑡 𝑐𝑢 𝑜𝑐ℎ𝑖𝑖 𝑚𝑎𝑟𝑖 𝑢𝑛 𝑝𝑢𝑛𝑐𝑡 𝑖̂𝑛 𝑠𝑝𝑎𝑡̦𝑖𝑢, 𝑎 𝑠𝑝𝑢𝑠 𝑟𝑎̆𝑠𝑝𝑖𝑐𝑎𝑡: «𝐴𝑢𝑧𝑖? 𝐶𝑎̂𝑛𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛𝑔𝑒𝑟𝑖𝑖!» 𝑆̦𝑖 𝑎 𝑟𝑎̆𝑚𝑎𝑠 𝑎𝑠̦𝑎, 𝑐𝑢 𝑚𝑎̂𝑖𝑛𝑖𝑙𝑒 𝑎𝑠̦𝑒𝑧𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒 𝑝𝑖𝑒𝑝𝑡 𝑐𝑎 𝑜 𝑐𝑟𝑢𝑐𝑒 𝑠̦𝑖 𝑐𝑢 𝑜𝑐ℎ𝑖𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑐ℎ𝑖𝑠̦𝑖 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑙 𝑑𝑖𝑛𝑐𝑜𝑙𝑜 𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑠̦𝑖 𝑡𝑟𝑒𝑐𝑢𝑠𝑒, 𝑢𝑠̦𝑜𝑟, 𝑐𝑎 𝑜 𝑎𝑑𝑖𝑒𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑣𝑎̂𝑛𝑡”
(Victor Stoica, Memorii. Petre Țuțea la verticală, Iași, Editura Fides, 1998, pp. 93-94).

Trupul i-a fost aruncat în gropile comune de lîngă penitenciarul Târgu Ocna.

După căderea regimului comunist din România, părintele a fost așezat la loc de cinste între mucenicii care au mărturisit credința în Hristos în închisorile comuniste. În anul 2021, după 70 de ani, numele i-a fost propus spre canonizare pentru anul 2025.

𝐒𝐢̂𝐧𝐭 𝐨𝐧𝐨𝐫𝐚𝐭 𝐜𝐚, 𝐬𝐮𝐛 𝐜𝐮𝐩𝐨𝐥𝐚 𝐒𝐞𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢, 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐨𝐦𝐞𝐧𝐞𝐬𝐜 𝐧𝐮𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐥𝐮𝐢 𝐆𝐡𝐞𝐫𝐚𝐬𝐢𝐦 𝐈𝐬𝐜𝐮.

Conferință de presă - 28 iunie 2022 - Palatul Parlamentului.

Soluții pentru scăderea prețului combustibilului.
#AlternativaDreapta #IndreptamRomania

Luna iunie, luna identitatii crestine in Romania: o discutie cu Profesorul Adrian Papahagi, un din lider al miscarii conservatoare din Romania.

100 de copii și tineri care provin din familii numeroase, dar care au rezultate bune la învăţătură, vor fi susţinuţi la studii. Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor desfăşoară o campanie de strângere de fonduri. Şcolarii sunt din județele Botoşani, Neamţ şi Iași.

✋Mai bine golan..

☦️Eroii Golaniadei din '90 comemorați în București pe 13 iunie de către grupurile 🇷🇴N.O.I., 🇷🇴Honor et Patria și Camarazii, cu participarea Radical Entourage 🏴‍☠️

Psaltirea este Cartea biblică cea mai folosită în cultul ortodox și cea mai apropiată de sufletele fiecăruia dintre noi, căci psalmii exprimă toate sentimentele pe care le trăim: bucurie, teamă, nădejde, tristețe. De aceea, așa cum spunea Sfântul Vasile cel Mare, credincioșii se folosesc de Psaltire precum bolnavii de un spital obștesc, găsind leacul potrivit pentru orice stare a sufletului. Îmbrăcând adevărurile esențiale ale credinței în forme vii și ușor de reținut, pe care le putem fredona necontenit, Psaltirea este o sinteză a Sfintei Scripturi, dar și o lucrare tainică care nu poate fi deplin înțeleasă fără o tâlcuire corespunzătoare. Cu aceasta ne vor ajuta părintele Iustin Miron și Pantelimon Șușnea în cadrul conferinței “Tâlcuirea Psaltirii”.

Conferința va avea loc la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul, Găbud.

Conferință: Tâlcuirea Psaltirii

Invitați:
Arhimandrit Iustin Miron și Ieromonah Pantelimon Șușnea de la Mănăstirea Oașa

📍 Schitul Sf. Ioan Evanghelistul | Găbud

⭕️ Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook Asociația Candela Oașei.

SHOW MORE

Created 4 years, 9 months ago.

2431 videos

Category Spirituality & Faith