NewPro

NewPro

newpro

subscribers

Iedereen kan schrijven, toch? Vanaf groep 3 leren we allemaal de woordjes, het alfabet en hoe we op een nette manier iets op papier kunnen zetten. Toch blijkt het niet zo gemakkelijk. Want de Nederlandse taal is er één met ontzettend veel regels, geschreven en ongeschreven. Wil je toch graag goede content online plaatsen zonder daar hele studies aan te wijden? Goed nieuws! In ‘Making the content’ lichten we een tipje van de sluier over de belangrijke regels voor goede, online teksten. In deze blog: AIDA. Lees je even mee?
AIDA?

Nu hoor ik je al denken. AIDA? Is dat niet die musical? Klopt, maar daar hebben we het niet over natuurlijk. De AIDA formule is een perfecte en snelle methode om te zorgen dat jouw marketingteksten in kwaliteit verbeteren. Het geeft je een handvat, een soort houvast wanneer je jouw online tekst wil schrijven. Nieuwsgierig?

AIDA staat voor Attention, Interest, Desire, Action. Vier belangrijke pijlers voor elke tekst waarmee jij jouw doelgroep wil bereiken. We nemen ze even door.
Attention
Je hebt niks aan een goede online tekst als je de aandacht van je lezer niet kan grijpen (en behouden daarna). Het eerste onderdeel van je tekst moet dus gericht zijn op de aandacht trekken. Online lezers doen er gemiddeld 3 seconden over om te beoordelen of ze verder willen lezen of niet. Bij vrouwen is dit 2 seconden, bij mannen 4 seconden. Het is daarom ontzettend belangrijk om jouw online tekst op de juiste wijze te beginnen. Dit doe je bijvoorbeeld door een pakkende eerste zin die nieuwsgierig maakt of een vraag die herkenning oproept. Zorg dat je opvalt, zodat je de aandacht van de lezer grijpt.
Interest
Wanneer je de aandacht eenmaal hebt getrokken, wil je hem natuurlijk houden. Jouw bezoeker blijft op jouw pagina om verder te lezen, mooi. Maar wat is de volgende stap? Zorg dat jouw lezer geboeid blijft: dan kun je doen door iets meer over jezelf te vertellen, waarom ben jij een autoriteit op dit gebied? Stel vragen die herkenbaar zijn voor d..

Iedereen kan schrijven, toch? Vanaf groep 3 leren we allemaal de woordjes, het alfabet en hoe we op een nette manier iets op papier kunnen zetten. Toch blijkt het niet zo gemakkelijk. Want de Nederlandse taal is er één met ontzettend veel regels, geschreven en ongeschreven. Wil je toch graag goede content online plaatsen zonder daar hele studies aan te wijden? Goed nieuws! In ‘Making the content’ lichten we een tipje van de sluier over de belangrijke regels voor goede, online teksten. In deze blog gaan we het hebben over het gebruik van humor. Lees je even mee?
Humor in je tekst
Het gebruik van humor in online teksten kan ontzettend goed werken. Het kan het ijs breken, vertrouwen kweken en bovendien zorgen voor goodwill bij de lezer. Iedereen houdt immers van lachen en wanneer je dezelfde humor in een ander herkent, is er vaak snel sprake van vertrouwen en een band. En dat wil jij natuurlijk als bedrijf ook. Het toepassen van humor is daarom ook een ontzettend goede methode om lezers - en dus klanten - aan je te binden.
Not my cup of tea
Dus jij gaat vanaf nu jouw teksten doorspekken met grollen en grappen? Liever niet. Het gebruik van humor komt erg nauw. Sowieso wil je het niet te veel gebruiken: je wilt immers wel serieus genomen worden, toch? (tenzij je een uitzendbureau’s voor clowns bent natuurlijk.) Doseer daarom je humor in jouw online tekst, soms is een goede punchline al genoeg.

Wees smaakvol. Gebruik geen grove humor en voorkom grappen en zinspelingen waarmee je het risico loopt om iemand te beledigen. Maak geen grappen over uiterlijke kenmerken, etniciteiten of indrukwekkende gebeurtenissen uit de geschiedenis of het nieuws. Deze werken vaak al snel averechts.

Meme’s en gif’jes zijn helemaal van deze tijd. Wellicht passen ze ook in jouw online marketingstrategie. Ze kunnen een perfecte manier zijn om de aandacht te trekken van jouw lezer en ze even te laten lachen, terwijl jij jouw boodschap overbrengt.
Nu weet je het

Zo, nu weet je de basisrege..

SHOW MORE

Created 3 months, 1 week ago.

2 videos

CategoryBusiness & Finance

NewPro geeft jouw bedrijf een gezicht, een betrouwbare uitstraling. We maken jouw content persoonlijk op veel manieren: blogs, vlogs, podcasts, animaties… dat waar we samen met jou op uit komen. Voor we aan de slag gaan, willen we graag alles van jouw bedrijf weten. Wie is het bedrijf? Wat is de sfeer? Wat wil je uitstralen? Wat is hiervoor nodig? Wat moeten jouw klanten weten? Hoe kunnen we ze dit vertellen? Waar kom je er zelf niet aan toe?

Kennismaken gaat over ontmoeten, van mens tot mens. Jij leert ons kennen, wij leren jou en jouw bedrijf kennen. En vanuit deze ontmoeting maken we samen een plan om jouw bedrijf dát gezicht te geven met een persoonlijke en betrouwbare uitstraling.