Yle MOT: Maailmanherrojen salaseura (Bilderberg-ryhmä)

Toisenlainen_nakokulma

First published at 17:47 UTC on March 17th, 2018.
    has

Lisää aiheesta: http://salaseurat.fi/

Yle MOT (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/21/maailmanherrojen-salaseura):

Vuosittain pidettävä salamyhkäinen Bilderberg-kokous kerää koolle reilut toistasataa kansainvälisen talouden ja politiikan painavaa nimeä. Kokouksiin on osallistunut myös melkein puolensataa suomalaista, kertoo tutkiva MOT-ohjelma.

Entinen Nokian ja nykyinen öljy-yhtiö Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila on Bilderberg-veteraani: hän on osallistunut kokouksiin kahdeksantoista kertaa. Ollila kuuluu myös Bilderbergiä vetävään ohjausryhmään. Poliitikkojen kävijätilaston voittaa entinen pääministeri ja Sdp:n puheenjohtaja Paavo Lipponen, joka on ollut paikalla viidessä kokouksessa.

Tänä kesänä kokoukseen osallistuivat Jorma Ollilan lisäksi valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd), Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen ja Harvardin yliopiston asiantuntijana toimiva Olli Heinonen, joka työskenteli aiemmin Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n apulaispääjohtajana.

Bilderberg-kokoukset pidetään suljettujen ovien takana, eivätkä osanottajat saa jälkikäteen paljastaa, mitä kokouksessa on tapahtunut.

"Kun poliitikot ja toimittajat menevät kokoukseen, he vannovat vaitiolon valan. Se on kuin salaseura", Bilderbergiä parikymmentä vuotta seurannut brittitoimittaja Tony Gosling sanoo MOT:lle.

Bilderbergiä tutkinut Tukholman yliopiston apulaisprofessori Ian Richardson sanoo, että Bilderberg-kokouksiin osallistumisella on vaikutuksia, joita osanottajat eivät itse aina edes ymmärrä.

MOT teki kyselyn suomalaisille Bilderberg-kävijöille. Suomalaisten osallistujien mukaan suljetut ovet parantavat kokouksen antia. Yhden vastaajan mukaan kokousten avaaminen johtaisi siihen, että "puhujista tulisi nykyistä enemmän julkisten rooliensa vankeja".

"Keskustelu varmasti latistuisi. Media tekee väistämättä keskusteluista omia ja usein varsin yksipuolisia uutisotsikoita", sanoo toinen.

Yhteistä hyvää koskevia tärkeitä päätöksiä tehdään ilman kansalaisia ja niin, että he eivät edes tiedä, mitä on päätetty

"Tämä on äärimmäisen vaarallista demokratialle. Kansalaiset eivät voi äänestää, jos he eivät ole perillä asioista. Yhteistä hyvää koskevia tärkeitä päätöksiä tehdään ilman kansalaisia ja niin, että he eivät edes tiedä, mitä on päätetty", arvioi puolestaan City University London -yliopiston professori Gavin MacFadyen.

Tiedotusvälineet uutisoivat Bilderbergistä harvoin.

"Aihehan näyttää olevan hyvin kiinnostava. En näe mitään periaatteellista estettä, etteikö sitä olisi voinut ainakin minun päätoimittajakaudellani enemmän käsitellä", sanoo Helsingin Sanomat keväällä jättänyt Mikael Pentikäinen.

Päätoimittajista Bilderberg-kokouksiin ovat Pentikäisen ohella osallistuneet Helsingin Sanomien Janne Virkkunen ja YLE:n Atte Jääskeläinen.

MOT:n Bilderberg-paketti

Tietografiikka: Bilderberg avattuna
Bilderberg-kyselyn tuloksia
Suomalaiset Bilderberg-osanottajat
Bilderberg-kokousten osanottajat
Bilderbergin ydinjoukko
Apulaisprofessori Ian Richardson Bilderbergistä (englanniksi / Ian Richardson on Bilderberg)
Maailmanherrojen salaseura: käsikirjoitus

Linkkejä

Bilderbergin virallinen sivusto
Tony Goslingin Bilderberg-sivusto
WikiLeaksille vuodettuja Bilderberg-kokousraportteja
Yle: Poliisihelikopterit ja tummennetut lasit suojaavat salaperäistä Bilderberg-kokousta – mukana neljä suomalaista
The Guardianin Bilderberg-uutiset
Ian Richardsonin kirjoituksia The Huffington Post -lehdessä

CategoryEducation
SensitivityNormal - Content that is suitable for ages 13+