Chavez: The Revolution Will Not Be Televised (2003 | Dutch subs)

W911

First published at 15:01 UTC on November 2nd, 2017.

Published on YouTube on April 11, 2016 by Patrick Hens
Ierse documentaire over de staatsgreep in Venezuela tegen Hugo Chávez in 2002

Op 11 april 2002 werd Hugo Chávez ten val gebracht en ontvoerd door de Venezolaanse oppositie, met steun van onder andere de Venezolaanse elite, de grote privébedrijven (Polar,...), de werkgeversvereniging Fedecámaras, privé TV-kanalen, de regering van Spanje en de Verenigde Staten...

Twee dagen later bracht het Venezolaanse volk hem weer aan de macht met behulp van een legereenheid die hem trouw gebleven was.

Deze Ierse documentaire toont wat er toen gebeurde, hoe ook de media de feiten verzwegen of verdraaiden. Dit is een van de beste documentaires ooit over Venezuela.

-------------------

Commentaar W911

Deze film gaat niet over 9/11. Reden voor de upload is dat deze uitstekende documentaire goed van binnenuit laat zien waartoe Amerika geopolitiek in staat is. Hoe zij hun invloed opleggen en souvereine staten dwingen om zich vanuit een underdogspositie stevig te profileren teneinde het hoofd boven water te kunnen houden. Corporate invloeden van geld worden door westerse media geassocieerd met vrijheid en democratie, maar in de praktijk gebruikt voor beïnvloeding, omkoping en andere vormen van corruptie en staatsterreur. Deze film toont de gepolijste vuist van de supermacht tegenover het geïmproviseerde incasseringsvermogen van een land dat zich ertegen verzet.

CategoryNews & Politics
SensitivityNormal - Content that is suitable for ages 13+